igysa
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.05.2002
- Poena
- 695
Stavio sam na ABR umesto CBR I iščupao kabl iz "Cable in" jer imam optiku i koji će mi onda..EON BOX, KAON, na optici, "Video klub nije dostupan" redovno izbacuje par puta u toku gledanja film, a EPG često takođe fali.. čak i u glavnom meniju neke opcije tada budu zasivljenje, kao da Box uređaj izgubi konekciju, dok tv kanali, slika, normalno funkcioniše.. 3 puta prijavljivao SBBu zadnja dva meseca i rekli da su svesni toga, da dobar deo korisnika ima taj problem, da se radi na sistemskom rešenju problema.. i ništa.. pisaću im mejl žalbu da mi smanje račune..
I sad sve radi normalno, već danima nikakvih problema ?! Inače, samo zbog tog problema je bio SBB tehničar na terenu, menjao Kaon box, a opet ostavio kabl i pored optike (odnosno LANa jer optika ide u router)
A SBB podrška priča o tome da je to poznat problem koji mesecima rešavaju na sistemskom nivou?!
Znači taj kabl je ostao u Boxu jer je pre toga bio D3 I nije bilo optike i tehničar to ostavio kad sam prešao na optiku?! Za svaki slučaj valjda??
OK možda i nije do toga, možda je samo do ABR vs CBR, mada i to ne znam sto bi pravilo problem kada imam 500/50 I dobar ping. Al možda im generalno CBR ne radi kako trba, ne mogu sad da vraćam jedno pa drugo da definitivno potvrdim. Ali ne vidim neku degradacije slike, a sve sad radi savršeno, I premotavanje i umanjeni prikaz i ne puca video klub ni meniji. Eto možda još nekom pomogne.