Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
EON BOX, KAON, na optici, "Video klub nije dostupan" redovno izbacuje par puta u toku gledanja film, a EPG često takođe fali.. čak i u glavnom meniju neke opcije tada budu zasivljenje, kao da Box uređaj izgubi konekciju, dok tv kanali, slika, normalno funkcioniše.. 3 puta prijavljivao SBBu zadnja dva meseca i rekli da su svesni toga, da dobar deo korisnika ima taj problem, da se radi na sistemskom rešenju problema.. i ništa.. pisaću im mejl žalbu da mi smanje račune..
Stavio sam na ABR umesto CBR I iščupao kabl iz "Cable in" jer imam optiku i koji će mi onda..
I sad sve radi normalno, već danima nikakvih problema ?! Inače, samo zbog tog problema je bio SBB tehničar na terenu, menjao Kaon box, a opet ostavio kabl i pored optike (odnosno LANa jer optika ide u router)
A SBB podrška priča o tome da je to poznat problem koji mesecima rešavaju na sistemskom nivou?!
Znači taj kabl je ostao u Boxu jer je pre toga bio D3 I nije bilo optike i tehničar to ostavio kad sam prešao na optiku?! Za svaki slučaj valjda??
OK možda i nije do toga, možda je samo do ABR vs CBR, mada i to ne znam sto bi pravilo problem kada imam 500/50 I dobar ping. Al možda im generalno CBR ne radi kako trba, ne mogu sad da vraćam jedno pa drugo da definitivno potvrdim. Ali ne vidim neku degradacije slike, a sve sad radi savršeno, I premotavanje i umanjeni prikaz i ne puca video klub ni meniji. Eto možda još nekom pomogne.

Ima neko listu kodova za ir deo daljinskog, treba mi za Philips tv

Kad gledam NBA preko official app često ili čak i uvek mi secka slika povremeno, šta tu može biti problem? Nije uopšte 4k video.
Brisao cache isto se desava. Uređaj star možda 1g tj kod mene je toliko.

Kad gledam NBA preko official app često ili čak i uvek mi secka slika povremeno, šta tu može biti problem? Nije uopšte 4k video.
Ping možda?
Kakav ti je priključak za net: optika, coax, ADSL/VDSL?
Možda i opterećenje na čvorištima.
Ja imam GPON optički priključak ping najviše do 2 brzina 300/30Mbps taj app i utakmice rade besprekorno i u 4K.
Jedino što je meni ikada seckalo i to za kratko sad za Mondijal u 4K preko FuboTV app koja je bila za američko tržište.
Problem je bio u ne podešenoj DNS adresi na mom BOX-u.

Ping možda?
Kakav ti je priključak za net: optika, coax, ADSL/VDSL?
Možda i opterećenje na čvorištima.
Ja imam GPON optički priključak ping najviše do 2 brzina 300/30Mbps taj app i utakmice rade besprekorno i u 4K.
Jedino što je meni ikada seckalo i to za kratko sad za Mondijal u 4K preko FuboTV app koja je bila za američko tržište.
Problem je bio u ne podešenoj DNS adresi na mom BOX-u.
Ne znam kako da testiram ping na EON box?
Ne bi rekao jer wifi uglavnom radi odlično. Ping je oko 10ms.
Imam coax, 200/20
Npr na TV na kablu savršeno radi Disney + čak i oni 4k sadržaji.
Jel treba ručno podesiti DNS NA EON box na one npr Google 8.8.8.8?

Ne moraš zato što aplikacija radi u našem regionu normalno.
Ali taj ping i opterećeno čvorište bez obzira na veliku brzinu mogu da prave te probleme

Da li je ovaj LAN sto ide u eon box rezervisan samo za EPG i videoklub? Pitam zato jer mi je TV povezan LANom na internet (wifi na TV je crkao pa mora preko kabla). Ako taj LAN mora da se koristi iskljucivo za EPG i videoklub , onda mora da nadjem resenje za internet preko LANa (npr. wifi extender) posto imam izvucenu samo jednu LAN uticnicu iza TVa.

Procitah na eon uputstvu da se taj LAN koristi samo kada eon radi kao OTT (kad nemas SBB internet) pa me buni. Inace imam i SBB net.

Možda je i do aplikacije. Ja je koristim na PS5 i na početku sezone bukvalno nije bilo moguće gledati utakmice, konstantni prekidi, crashovanje itd. Posle jedno mesec dana su je sredili i sada radi kako treba.
Dosta ljudi se žali, na svim platformama.

Da li je ovaj LAN sto ide u eon box rezervisan samo za EPG i videoklub? Pitam zato jer mi je TV povezan LANom na internet (wifi na TV je crkao pa mora preko kabla). Ako taj LAN mora da se koristi iskljucivo za EPG i videoklub , onda mora da nadjem resenje za internet preko LANa (npr. wifi extender) posto imam izvucenu samo jednu LAN uticnicu iza TVa.

Procitah na eon uputstvu da se taj LAN koristi samo kada eon radi kao OTT (kad nemas SBB internet) pa me buni. Inace imam i SBB net.
Možete da stavite neupravljivi, običan switch, može i jeftin čevoroportni, npr, 100mbps. u njega jednan lan kabl i iz njega dva, jedan u EON BOX a drugi u TV. Jeftino rešenje.

Možete da stavite neupravljivi, običan switch, može i jeftin čevoroportni, npr, 100mbps. u njega jednan lan kabl i iz njega dva, jedan u EON BOX a drugi u TV. Jeftino rešenje.
Takav switch je oko 600 do 700din zato si lepo rekao.Plus eon box ima 100mb lan.I ja imam jedan sluzi mi za ata adapter i RPI racunar posto su mi svi 1gbit portovi popunjeni pa sam 1 podelio sa njim na ruteru.

Hmmm...
Trenutno imam D3 preko optike gde je EPG doveden LANom sa Calix GigaCenter porta 3 (koliko sam upoznat, Calix portovi 3 i 4 su rezervisani portovi bas za EPG/videoklub i jos nesto, dakle nemaju izlaz na net, dok na portovima 1 i 2 postoji izlaz na net).
Ukoliko je ovo tacno, a mislim da jeste jer sa tog EPG porta nemam izlaz na net, onda opcija sa switchom nece raditi jer mi praktično dolaz na switch nema izlaz na net. Opet, ukoliko na switch dovedem LAN sa porta koji ima izlaz na net, nemam EPG .
Dakle, opcija sa switchom ce raditi jedino ako se EPG/videoklub za eon box nekako "dohvata" sa public neta. Zar ne?

Iz nekog razloga mi je obrisano pitanje iako je vezano za temu,
da li je moguće da daljinski od LG TV-a koristim za upravljanje EON smart box-a i ako jeste kako to namestiti?

Hvala, ali ako bi mogao neko detaljnije da napiše kako se tačno to radi.

Iz nekog razloga mi je obrisano pitanje iako je vezano za temu,
da li je moguće da daljinski od LG TV-a koristim za upravljanje EON smart box-a i ako jeste kako to namestiti?
Moze sa Magic remote, kako rece Leksa.
Ja vec par godina koristim ovaj daljinac za upravljanje EON boksom a i jos nekim uredjajima koji to podrzavaju - BD plejer, risiver.
Uredjaji se uparuju iz kontrolne table za dom. Znaci samo magicni daljinski. Mislim da obican ne moze.
Kad sam birao LG TV jedan od uslova je bio magicni daljinski. Da li tvoj LG podrzava Magicni daljinski?

bluetooth verovatno trosi vise nego klasican daljinski. probaj da ga stavis dalje od rutera jer koristi isto 2,4GHz.
vidi dal moze da se iskljuci prepoznavanje govornih komandi. ako to radi nonstop sigurno trosi dosta.
Meni isto, ali najgore što daljinac radi odlično, ali poruka koja malo, malo izlazi na ekranu "Remote battery low" izluđuje, pogotovo kada se gleda neki film, pa preko prevoda izadje. Da li to obaveštenje može da se isključi, a sam cu ja znati kad da zamenim baterije, kad prestane da radi 😁, a ne ovako, 2 nedelje mi izlazi obaveštenje a on i dalje radi super, a pise da su baterije na 13% 😁.

Hmmm...
Trenutno imam D3 preko optike gde je EPG doveden LANom sa Calix GigaCenter porta 3 (koliko sam upoznat, Calix portovi 3 i 4 su rezervisani portovi bas za EPG/videoklub i jos nesto, dakle nemaju izlaz na net, dok na portovima 1 i 2 postoji izlaz na net).
Ukoliko je ovo tacno, a mislim da jeste jer sa tog EPG porta nemam izlaz na net, onda opcija sa switchom nece raditi jer mi praktično dolaz na switch nema izlaz na net. Opet, ukoliko na switch dovedem LAN sa porta koji ima izlaz na net, nemam EPG .
Dakle, opcija sa switchom ce raditi jedino ako se EPG/videoklub za eon box nekako "dohvata" sa public neta. Zar ne?
Еон бокс добија комплетан интернет. Не знам за друго.

Da li se Eon box (van mreže) može koristiti na 2 različite adrese tj. box na jednoj a eon smart tv na drugoj?

Ja ne mogu uopšte da pustim bilo koji video .Imam plaćen league pass ,prijavim se na NBA aplikaciju {eon box } ,kad probam bilo kakav video ,live mečeve bili šta ,javi grešku neku .Koja ti je verzija aplikacije ?

Ja ne mogu uopšte da pustim bilo koji video .Imam plaćen league pass ,prijavim se na NBA aplikaciju {eon box } ,kad probam bilo kakav video ,live mečeve bili šta ,javi grešku neku .Koja ti je verzija aplikacije ?
Nemam pojma verovatno zadnja ako EON box radio auto update.
Zna da brljavi video ako ti se čuje zvuk od EON app neki kanal, moraš nazad u EON app pa u box meni pa onda NBA.
Jako cesto me izloguje to me strašno nervira,a još više što nema NBA app na WebOS.

Pozdrav.Koristim daljinac za Eon smart box i za kontrolu LG TV-a.Imam sve funkcije sem za otvaranje liste aplikacija (Na LG daljincu je to taster sa kućicom).Postojili li način da se ova funkcija dodeli nekom od neiskorišćenih tastera na Eon daljincu?Hvala.

Pozdrav.Koristim daljinac za Eon smart box i za kontrolu LG TV-a.Imam sve funkcije sem za otvaranje liste aplikacija (Na LG daljincu je to taster sa kućicom).Postojili li način da se ova funkcija dodeli nekom od neiskorišćenih tastera na Eon daljincu?Hvala.
Pozdrav, kako si namestio lg magic remote da kontrolise i eon box?

Moze sa Magic remote, kako rece Leksa.
Ja vec par godina koristim ovaj daljinac za upravljanje EON boksom a i jos nekim uredjajima koji to podrzavaju - BD plejer, risiver.
Uredjaji se uparuju iz kontrolne table za dom. Znaci samo magicni daljinski. Mislim da obican ne moze.
Kad sam birao LG TV jedan od uslova je bio magicni daljinski. Da li tvoj LG podrzava Magicni daljinski?

Znam za Magic Remote, da li je moguće namestiti sa običnim TV daljinskim (ne Magic)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno