Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav.Koristim daljinac za Eon smart box i za kontrolu LG TV-a.Imam sve funkcije sem za otvaranje liste aplikacija (Na LG daljincu je to taster sa kućicom).Postojili li način da se ova funkcija dodeli nekom od neiskorišćenih tastera na Eon daljincu?Hvala.
mozda postoji jos neki kod za LG TV. vidi na onom spisku.

Jel ste uspeli sa LG Magic Remotom da kontrolisete Eon Box. Meni radi samo centralni tasteri, gore dole levo desno, al ne rade tasteri za plus minus kanale.
Takodje box mi je sakriven, kad je na otvorenom, onda mogu Magic Remotom da kontrolisem i kanale, kad ga stavim u orman onda mi kanali ne rade, a centralni tasteri rade.

Pozdrav svima!
Od juče imam problem da EON box resetuje sve aplikacije pa i samu eon aplikaciju prilikom nestanka interneta. Npr kad iščupam LAN kabl. Ista stvar se desi i kada se nakacim na VPN.

Da li neko ima sličnih iskustava i ima li rešenja?
Hvala!

Pozdrav svima!
Od juče imam problem da EON box resetuje sve aplikacije pa i samu eon aplikaciju prilikom nestanka interneta. Npr kad iščupam LAN kabl. Ista stvar se desi i kada se nakacim na VPN.

Da li neko ima sličnih iskustava i ima li rešenja?
Hvala!
Edit: Problem rešen uz SBB podršku, odrađen fabricki reset EON box-a.

Ima li načina da se Eurosport namesti na eneski jezik sa engleskim komentatorima?

Kaon nema,Sdmc ima ali je zakljucan.

To i meni smeta opasno, ali na žalost u aplikaciji ne može :(
Ko ima KAON box može da stavi engleski kao primarni audio.
Izgleda da je tu ključ. Najnoviji box sa optikom i svim qr i palcima, nema tu opciju. Zvao podrsku i kažu ne može, moram da se vratim na koax da bih imao opciju. ‘Bem ti tehniku.

Nije do box-a vec do OTT platforme, ne podrzava dodatne audio podnosioce, nema 5.1 zvuk. Takodje postoji kasnjenje slike u realnom vremenu i preko 40s, sto bas moze da iritira kada se gledaju uzivo sportski prenosi. Ne znam zasto su pojedini toliko protiv koaksijalca, ipak je najbolji kvalitet slike i prenos u realnom vremenu samo preko dvb-c, tj. koaksialca,tako da ko ima opciju, preporucujem da zadrzi isti

Znaš šta je zeznuto? Kada komšija gleda preko koaksijalca, a ti ne, a gledaš fudbal. Akcija teče, miriše na gol šansu, a komšija se raduje. Samo u takvim situacijama, za sve drugo je nebitno.

Ja živim u kući, izolacija, 20a placa, tako da je velika razlika u odnosu na stan u stambenoj zgradi. Mada, pošto je uveče mirno, manja ulica, slabiji saobraćaj i buka, opet se čuju komšije kada se igra neka važna fudbalska utakmica naše reprezentacije i padne gol.

Poslednja izmena:
Da li neko zna gde se tačno nalazi tačka za prijem IR signala na EON Smart Box-u (SDMC - SDOTT0202)?

Prekrivanje čvrstim predmetima i prelepljivanje sa prednje strane (gde su led diode) nije dalo rezultat, kao ni sakrivanje iza TV-a.

Da li možda postoji neka mogućnost da se u sistemskim podešavanjima isključi prijem signala od IR daljinaca?

Daljinci od drugih uređaja mi stvaraju problem na EON box-u, prebacivanje na kanale s brojem 7 ili 77, ubacuju u odabir profila ili kreiranje kids profila, a to za starije ukućane bude nerešivo...

Narocito ako je Lg televizor u pitanju :). Stavi Eon box iza televizora ako je to moguce,ili ga okreni naopako. Svakako ti za njegov daljinac ne treba vidljivost. Ja u trpezariji kad menjam kanale na Lg televizoru brlja i Eon u dnevnoj. Stavio sam ga iza tv-a i nemam vise tih problema.

Narocito ako je Lg televizor u pitanju :). Stavi Eon box iza televizora ako je to moguce,ili ga okreni naopako. Svakako ti za njegov daljinac ne treba vidljivost. Ja u trpezariji kad menjam kanale na Lg televizoru brlja i Eon u dnevnoj. Stavio sam ga iza tv-a i nemam vise tih problema.
Jeste LG u pitanju.

Zalepio sam box za poleđinu televizora, ni to nije rešilo problem. :confused:

Da li neko zna gde se tačno nalazi tačka za prijem IR signala na EON Smart Box-u (SDMC - SDOTT0202)?

Prekrivanje čvrstim predmetima i prelepljivanje sa prednje strane (gde su led diode) nije dalo rezultat, kao ni sakrivanje iza TV-a.

Da li možda postoji neka mogućnost da se u sistemskim podešavanjima isključi prijem signala od IR daljinaca?

Daljinci od drugih uređaja mi stvaraju problem na EON box-u, prebacivanje na kanale s brojem 7 ili 77, ubacuju u odabir profila ili kreiranje kids profila, a to za starije ukućane bude nerešivo...
tačno po sredini boxa, bukvalno tačna sredina između LED-ova sa desne strane i power tastera sa leve.

Pretplatio se na EON van mreže (OTT) i očekivao da dobijem SDMC uređaj kao i prošli put, ali mi poslali KAON box i sad ne mogu da uključim wifi. :(

Da li je neko uspeo da zameni Kaon za SDMC?

Ne, još nema aplikacija za android tv boxove, samo za android za telefone

Jel se na slot za smart Tv moze aktivirati Eon box ? Imam dva Eon boxa pa bih na tom slotu aktivirao treci.

Moze ,samo onu Eon apk u kojoj je barem promenjen package id , ili neku clon verziju da moze da se instalira pored postojece

Da li je neko sačuvao listu kodova za uparivanje sa TV-om? Onaj link sa 176. strane ne radi.

Cao imam problem sa eon boxom vec dva dana izludecu. Da li neko zna kako da popravim problem kada pustim bilo koji kanal slika mi bude smanjena i bude u gornjem levom uglu. Sve sam zivo probao nista ne pomaze. Kada udjem npr u yt slika mi bude preko celog ekrana sve normalno, samo kada zelim da gledam kanale mi bude u gornjem levom uglu. Sto je najjace kad stavim radio kanale slika bude preko celog ekrana. Jel imao neko ovaj problem i jel uspeo da resi nekako?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno