Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesantno 🙂
Slučajno poslao...
Verzija 4.32.15103
Kada ne radi vpn (MTS Net) onda imam samo ABR.
Kada uključim vpn onda imam i ABR i CBR.
Valjda ne daju CBR mass MTS-u 🙂

Lepo je @shamanNS napisao. Nove verzije apk nemaju vise taj izbor. Tj imaju ako uredjaj povezete na lan. Tada se pojavljuje. Pretrazite temu ima negde koja je bila poslednja verzija koja je imala omogucen izbor.

Zašto mi onda radi CBR sa uključenim VPN-om?
Bez njega samo ABR.

Ko hoće saradnju dajem 1 supernova move'n'go aktivaciju za mobilnu aplikaciju full supernova nov paket a da mi aktivira eon mobilnu aplikaciju na mom telefonu? Dugoročna saradnja 🙂

Pozdrav svima, uzeo jutros na buvljaku EON Kaon box KSTB6020. SBB-ov sadrzaj vidim deaktiviran, aplikacije preko marketa rade ok. Moze li u njega neki custom Rom bez sbb-ovih aplikacija? Krenuo da pregledam celu diskusiju da ne postavljam pitanja na koje je vec odgovoreno ali ko da procita 263 strana? Ili da ga samo ostavim ovako i naranim svinje?
hvala svima unapred

Izvinjavam se ako sam omasio temu, posto adekvatnu ne uspevam da nadjem (osim ove, koja nije za TV app, https://forum.benchmark.rs/threads/eon-ex-d3go-za-eon-tv-aplikaciju-postoji-posebna-tema.406427/ ) - preporuka za android box ili stick na koji bih instalirao "smart tv" app (a da nije nvidia shield)? Probao sam Fire TV 4k stick za vreme utakmice danas, simptomi isti kao oni koji vaze za vecinu boxova - primecuje se da slika trza.

Xiaomi mi box s, xiaomi stick (4k), nesto trece?

Za sve one koji su dugo cekali da mogu da nameste EON daljinski da kontrolise i TV, ukoliko ste dobili update daljinskog na verziju 0133.03.07 mozete namestiti na sledeci nacin:

• drzati dugme TV/STB zajedno sa OK dugmetom 3 sekunde, dok se ne upali zelena lampica na daljinskom
  • sada je u modu za unos kodova i mozete uneti kod za vas TV sa ove liste
  • nakon unosa cifara koda lampica ce se ugasiti posle kratkog vremena.
  • sada prebacite daljinski da kontrolise tv pomocu dugmeta TV/STB (da gori zelena lampica i probajte da li rade sve funkciije -power, volume up/down...). Ukoliko ne reaguje ili ne rade sve funkcije probajte drugi kod.

Postoji i drugi nacin za napredne korisnike, pogledati na ovom videu. Link za aplikaciju T4hhWrapperService.apk
Pozdrav, drugar je potpisao ugovor na 24m i uveli su mu SBB optiku i kako je dobio EON box zanima ga da upari daljinski od EON-a sa LG plazma TV-om.
U postu je sve lepo objašnjeno ali link za download više nije aktivan pa bih zamolio nekoga ko ima listu kodaova da je postavi ponovo.

Hvala i pozz!

Prilozi

• navodila-za-rocno-kodiranje-ir-daljinskega-upravljalca-eon.pdf
    1.5 MB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Kad bi se prvo svi složili šta znači "slika trza"... i u poređenju sa kojim modelom Eon boxa i da li live ili premotan sadržaj... Onda bi možda i mogla da se povede korisna diskusija.

Mada sva diskusija je u suštini besmislena jer smo davno utvrdili da nemamo svi iste oči i ne obraćamo svi pažnju na iste stvari... pa do što Janko napiše "kod mene sve ok na boxu X" u praksi ne govori nikom ništa dok sam svojim očima ne vidi kako nešto radi.

Ako imaš pristup KAON modelu Eon boxa & SBB kablovskom signalu onda uzmi isti kanal i isto sportski prenos uporedi live (= DVB-C mux verzija kanala) i kad premotaš tipa 5 minuta u nazad. Pa onda uradi istu stvar za npr SK 1 i SK 5 i za N1 live / DVB-C vs premotava malo u nazad i uporedi kajron za N1 sa RTS 1 kad ide neki kajron.

Pa da nakon toga izvlačimo zaključke da li je tebi sve osim DVB-C "trzavo" ili ti se ne dopada kako je na serveru odrađen deinterlace za kanala kojima se stream emituje kao 50fps progressive (= SK 5, 6...) ili koji se emituju kao interlaced stream ( SK 1, 2, 3, 4) ili je stvarno problem kako te streamove reprodukuje Mi Box S ili na koji si se već žalio da "trza".

Ako ispadne da ti je sve osim DVB-C loše nema poente da kupuješ drugi Android uređaj kao pokušaj rešavanja tog problema ako svi puštaju isti stream koji je za tebe nedovoljno dobar..

Мени је ми бокс на монитору у соби где спавам. Бокс служи само за еон, хбо и сл. Слика је више него добра и нисам приметио проблеме. Баш сам ових дана одгледао и неку утакмицу.

Ako može neko da mi objasni, probao sam prvo EON aplikaciju na Sony TV-u, nije slika bila ništa posebno, pa sam probao EON box i slika je rekao bih ista, a pročitao sam negde da bi trebala biti bolja. Pošto se ne razumem, treba li da tražim onaj D3 uređaj, da li će tako slika koja ide preko kabla biti bolja, pošto ovo preko neta mi nije nešto?

Povezi sony kablom na net pa u podesavanju eon app stavi kvalitet cbr/7mb pa probaj kakav je kvalitet.

Probao sam sad, iskreno ne primećujem razliku. Možda imam previsoka očekivanja, npr SK 4K mi je lepa slika, ali na fudbalu su mi igrači i trava nekako muljavi.
Možda treba neka podešavanja slike da odradim, u pitanju je Sony X93J.

Hvala pročitaću, ali suština je da je glupo pitanje "treba li da tražim D3...?" i da prosto RTS npr pušta takvu sliku i to je to?

@shamanNS da, evo malo detalja koje sam preskocio, i nesto dodatno testirao:
eon kaon box na optici (tj coaxu): dvb-c i premotan sadrzaj - sve u redu.
amazon fire stick 4k: n1 ili RTS kajroni seckaju, sport na RTSu ili SK1 secka kao da dropuje frejmove, dok su SK5 i SK6 jezivi. HBO kanali, HBO max, Netflix - sve ok.

@fructal I dalje preskačeš detalje :D :D Nisi jasno naveo koju aplikaciju si koristio na FireTV stick-u: onu za Android mobilne (za koju jelte mora "mod" praistorijske verzije da bi radila na tom FireTV?) ili baš SmartTV verziju. Zašto ovo pitam? Zato što ne-smart i smart verzije Eon aplikacije za nekih 70-ak kanala još uvek koriste različite tip stream-a.
Zato sam ti baš i navodio koje kanale da testiraš jer:

1) RTS 1 na Smart app je 50fps progressive HEVC, a na ne-smart app je 50fps progressive AVC
2) N1 je na Smart 50fps interlaced AVC, a na ne-smart je 25 fps progressive. Isto važi i za SK 1 - 4.
3) SK 5-10 je isti stream i na Smart i na ne-smart aplikaciji: 50fps progressive AVC (dakle tu je SBB na serveru odradio deinterlace, a za SK 1 -3 na Smart app radi tvoj uređaj)

I to kako rade HBO Max i Netflix su apsolutno nebitni za ovu diskusiju i problematiku.

Dakle, testiranjem svih ovih kanala na različitm uređajima i live vs catchup cilj je da se metodom eliminacije razgraniči šta je tačno problem kod tebe i na kojem uređaju. A kandidata je više tipa:
1) ne-Eon box uređaj ti ima nekih problema sa HEVC (pa zato ti RTS 1 ne izgleda kako treba)
2) uređaj ti nema problema ni sa HEVC ni sa AVC decode, ali ima problem kad treba da uradi deiterlace (to radi za Smart app za kanale SK 1 - SK 4, NE radi za SK 5 - SK 10)
3) ne dopada ti se "glatkost" kad je server taj koji je već odradio deinterlace source materija i Eon aplikacijama isporučuje 50 fps progressive
4) ne dopada ti se ništa osim kako ti kanali izgleda u DVB-C a tamo kako se emituju (da li su svi interlaced ili ne???) to već nemam pojma jer nemam pristup SBB coax mreži.
5) tvoj ne-Eon box uređaj generalno ne reprodukuje kako treba 25 ili 50fps sadržaj.

Ono što bi trebalo da je još uvek istina je sledeće: sve Smart Eon (dakle Smart, ne mobilna app) aplikacije (uključujući i tu koja se nalazi na KAON boxu) kad krenu sa premotavanjem dobijaju identičan stream. Stoga bi logično bilo očekivati da se svi isto i ponašaju osim ako je problem sam uređaj na kom reprodukuješ.

I naravno polazna tačka bilo kojih testiranja i poređenja je da osiguran da su ti i Eon box i uređaj na kojem koristiš Eon aplikaciju podešeni na isti otput... da ne bude Eon box ti na 1080i 50 Hz a drugi uređaj ti na 1080p 60 Hz

Samo mogu dodati da EON smart apk ima mnogo bolji zvuk od Supernove
Pustim isti kanal i samo menjam source,bas se vidi da EON ima bolji zvuk

TVision hub,Samsung tv i Samsung soundbar

Pisao sam vec da mi Eon Box KSTB6020 gubio lan vezu, pa je morao mrezni napolje ili restart. Zvao call centar u nedelju, danas bio monter, doneo isti glanc nov, prosli su doneli polovan. Posle pola sata, opet izgubio konekciju, ugasio plavu lampicu, ruter ima net?!? Znaci nije bilo do onog Box-a.
Jel moguće da ga nešto NordVPN zabuni, jer ga imam zbog.. :)
Da ih ne zovem dzabe da traze dalje u cemu je problem.

Ako nije bio ukljucen ne znam kako si mogao i tih pola sata 😁😄😉
Da povratis konekciju u podesavanja od boxa , mreza i internet , podesavanja za ip, i na kraju DHCP da povrati lan konekciju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno