Hvala na informaciji drugPrizvao sam ih. Izbacio A1
Uz Neo 23 8300din
Total Data 10700din
Kakva razlika u ceni između Yettela i A1
Ne bih rekao da ova dva paketa mogu da se porede. A1 Neo Surf je prilično inferioran u odnosu na Yettel Total Data.S23 Ultra 12GB
A1 uz Neo Surf 8500
Yettel uz Total Data 10740
Ogromna razlika u ceni, A1 je ipak najbolji izbor za kupovinu telefona uz ugovor
Pišem da su kamere smeće po onome što vidim. Kinezi su odmakli daleko ispred Samsung-a. A kao nekadašnji korisnik S5, S7, Note 10 Plus ne mogu da tvrdim da je Samsung napredovao. Primera radi, oni gotovo uvek sa kasnijim ažuriranjima dodatno ubogalje kamere. Na Note 10 Plus prilikom snimanja videa nigde više nema stabilizacije. Tako da lebe mekani, niko ti ne brani da kupiš šta ti se sviđa, ali malo objektivnosti nije na odmet. I naravno, prati šta radi konkurencija i upoređuj. Nemoj meni prosipati te mangupske fore ovde.Lebe mekani sta ti pises. Osim Sony-a kojeg kod nas zvanicno nema svi ostali ukljucujuci Iphone imaju probleme sa oversharpening, uposlen je AI do maksimuma itd.
Neki ljudi nikako da shvate da je ovo telefon a ne kamera. Nije vam dosta sto compact kamera vise ovde maltane nema sta da trazi sada biste i DSLR.
Vagam vec 3 godine kako da zamenim Note 10, Iphone me je totalno razocarao a osim Samsunga svi ostali dolaze sa kompromisima. Vivo sam cekao ali nece biti novog modela u Evropi kao sto nema ni Sony-a. Da platis flagship preko 1k eura za nesto gde nemas garanciju slozices se da je suludo.
Ja bih vrlo rado sacekao, ali sta da cekam? Ko ce to izbaciti model koji je bolji od S23 ultra, Motorola, Xiaomi? Nemojte biti smesni, da ne govorim o 5 godina podrske redovne za software...
Shvatite vec jednom da je ova industrija udarila u plafon i nema revolucije vise. Gresku su pravili oni sto su kupovali S22 jel S23 je ono sto je predhodni trebao da bude. Da ne govorim da je nama u EU veci hajp zbog SoC-a. U USA niko nije nahajpovan kao ranije a realno i ne treba da bude.
Boldovao sam ti sve sto si napisao, ako je ovo objektivno ne znam sta da ti kazem, izvinjavam se ako je ispalo da mi je ton bio mangupski nije mi bila namera.Pišem da su kamere smeće po onome što vidim. Kinezi su odmakli daleko ispred Samsung-a. A kao nekadašnji korisnik S5, S7, Note 10 Plus ne mogu da tvrdim da je Samsung napredovao. Primera radi, oni gotovo uvek sa kasnijim ažuriranjima dodatno ubogalje kamere. Na Note 10 Plus prilikom snimanja videa nigde više nema stabilizacije. Tako da lebe mekani, niko ti ne brani da kupiš šta ti se sviđa, ali malo objektivnosti nije na odmet. I naravno, prati šta radi konkurencija i upoređuj. Nemoj meni prosipati te mangupske fore ovde.
Да не би скретали са теме пуно, само ћу прокоментарисати Гугл Пиксел, боља камера и од Ајфона и од Самсунга и то приметно(не оно упоређивање ситних детаља где се виде 2 тачкице детаља више или мање како данас раде рецензије), наравно није мобилни телефон само камера...Boldovao sam ti sve sto si napisao, ako je ovo objektivno ne znam sta da ti kazem, izvinjavam se ako je ispalo da mi je ton bio mangupski nije mi bila namera.
Ali da se vratimo na temu, imam X ljudi oko sebe i u kuci sa novim Xiaomi telefonima, onaj software je komedija a kamera ako je Samsung smece ne znam onda sta da ti kazem.
I ja bih voleo da mogu da kupim bolje ali evo ti mi reci sta je to bolje, koja je to kamera bolja od S23 Ultra u android svetu i da moze da se kupi sa garancijom, dokazi mi sample-ovima i jos te vodim na cevape.
Pa upravo, ja kupujem pre svega telefon pa onda kameru, neka hvala, ti njihovi polu proizvodi gde ne radi LTE, gde se vracamo na Samsungov SoC u proizvodnom procesu i da li uopste ima u krstenoj prodaji jok...Да не би скретали са теме пуно, само ћу прокоментарисати Гугл Пиксел, боља камера и од Ајфона и од Самсунга и то приметно(не оно упоређивање ситних детаља где се виде 2 тачкице детаља више или мање како данас раде рецензије), наравно није мобилни телефон само камера...
Ekstra,srećna kupovina drug.Likušu pitam dva puta odgovara isto. Da,gledam u kutiju,nacrtan telefon i piše S23 Ultra 12/512gb 🙈
Sve je to lepo ali kad stigne prvi sledeci update, bice to kako treba.Ljudi, nemojte da prenagljujete sa preorderom po svaku cenu. Sadašnja cena je snižena, ali biće toga još u par navrata ove godine, jer situacija sa povećanom potražnjom (prvenstveno zbog Note dizajna) u kombinaciji sa nestašicom hardvera se desila prošle godine, ove neće.
Zakon ponude i potražnje je neprikosnoven.
E sad o telefonu
+ S23 serija, kao što sam napisao pre 10 dana, napokom rešava najduži Android problem, integracija kamera u ostalim aplikacijama, prvenstveno social.
+ Prve dojave koje imam iz prve ruke kažu da je telefon hladan kao led (20min PUBG jedva da se oseti bilo kakva toplota) i da je baterija bolja, ne preterano bolja od S22U koji praktično ima istu autonomiju kao S21U.
Kad kažem ne preterano, mislim na između 15 i 20% što nikako nije malo. Još je rano, ali javljam do prekosutra detaljnije.i
- Signal je kao što to biva na Snapdragonu savršen.
- Standby neviđen do sada, 2% od 00-06 sa mnoštvom aplikacija i servisa.
Tačno, regularni S23 i S23 plus izgledaju lošiije ove godine nego S22 i S22 Plus, previše to liči na A seriju, koja je dobra, ali ako smo već u premium S serij i dizjan treba da bude premium. Meni lično najlepši telefoni od Samsunga su Note 4, S6, S7, Note 10 Plus, Note 20 Ultra, S21 Ultra i S22 Ultra.Svi smo uzbuđeni što konačno Smasung u Srbiji dobija Snapdragon ali da mi je znati zašto je Samsung pobegao od do sada najatraktivnijeg dizajna u seriji S21 i S22 koje su Galaxy telefoni ikada imali ???
Novi S23 i S23+ izgledaju dosadno, bez detalja kojim se ističu. Pa ako hoće da kopiraju Apple neka kopiraju dobre politike a ne loše. Apple kada odredi neki dizajnerski pravac koji je prepoznatljiv i zanimljiv, drži ga se više godina i ne pravi izmenu samo radi izmene.
U redu, tebi kamera nije prioritet. Razumem, telefon je mnogo više od toga. Meni jeste prioritet, jer slikam decu dok rastu, imam gomilu fotki. Slikati ih sa Samsung-om je jako teško, da li njegovim softverom ili uz ZGcam mod, a da slike liče na nešto. Što se tiče slika koje je kolega sa foruma postavio za S23U, download-ovao sam ceo album. I lagano pregledao na monitoru, u globalu i 1:1 veličini. To radim i za ostale Android uređaje koji su mi najzanimljiviji. Za S23U, ta gomila šuma je po meni nedopustiva na takvom telefonu. Kao da ne postoji nikakva dalja obrada slike posle okidanja. Kao neko ko se bavi primarno 3D grafikom, renderovanjem uz najnovija GPU rešenja i softver, odlično mi je poznato koliko dobro može šum sa slika (ili 3D rendera) da se eliminiše uz AI denoise opcije. Huawei, Xiaomi, Vivo, Google, svi to rade bolje trenutno od Samsung-a. Primer sa Pixel 7 Pro (na gsmareni ili možda dxomarku testu ima slika nekonzistentnosti ovog telefona u primeni redukcije šuma - dve slike, gotovo identične, jedna za drugom slikane). Jedna sa gomilom šuma na licu slikane osobe (horor) i sledeća sa odličnom noise redukcijom. Apple proizvodi me u suštini ne interesuju, a po onome što sam video do sada, prosek su. U android svetu kod nas trenutno jedino Xiaomi ima neku perspektivu što se tiče kamera (barem za mene) iako mi se sve ostalo ne sviđa (dizajn, softver). Lično sebi bih pre nabavio Vivo iz X90 serije (videćemo šta bude globalno dostupno). Ili čak nabavka top modela preko osoba iz Nemačke ili Francuske (online porudžbine, opet sigurnije nego da naručujem direktno odavde zbog naših indijanaca na carini i u pošti). Garancija jeste uvek problem, ali i to može da se sredi ako imaš nekoga preko za nabavku. U svakom slučaju, prihvatam izvinjenje za prethodni post (meni je tako zvučao), a tebi srećan prelazak na S23U ako ti odgovara i nek te služi dobro. Poz.Boldovao sam ti sve sto si napisao, ako je ovo objektivno ne znam sta da ti kazem, izvinjavam se ako je ispalo da mi je ton bio mangupski nije mi bila namera.
Ali da se vratimo na temu, imam X ljudi oko sebe i u kuci sa novim Xiaomi telefonima, onaj software je komedija a kamera ako je Samsung smece ne znam onda sta da ti kazem.
I ja bih voleo da mogu da kupim bolje ali evo ti mi reci sta je to bolje, koja je to kamera bolja od S23 Ultra u android svetu i da moze da se kupi sa garancijom, dokazi mi sample-ovima i jos te vodim na cevape.
Salžem se, ali mahom ovde na forumu su ljubitelji tehnike, pa i telefona koji vole da menjaju radi nekog zadovoljstva.Drugacije je trziste u 2023 nego u 2021. Ne moze da se proda ljudima tek tako bilo sta vise. Nema jednostavno lakog novca, beskamatnih kredita, tradein bonusa od 80% uredjaja, itd. Finansijski ce im biti uzasna godina. Ali, meni ovo daje nadu da ce posle uzasne prodaje, ne samo njima, vec i drugim proizvodjacima, da dodje iz dupeta u glavu, i da se vrate za radni sto i naprave ljudski plan kako da pobede konkurenciju i da naprave opet legendarne, sampionske telefone, kao S5, S7 svojevremeno, Note 4, itd.
Ne samo oni, nego i Xiaomi, da opet vidimo nesto kao sto je F1 Poco, rn4 mido, itd
Znam ljude sa S10 i Note 9, koji su juce gledali prezentaciju, i ovu seriju preskacu..precice i oni kad tad na nesto bolje ali jeftinije..ej, 4god stari telefoni, a ljudi su rekli dosta, neka, nista za sad. To je kao sa S4 na S8 skok, 4god, nebo i zemlja nekad bilo, a sad gube stosta (3.5mm, sd karticu, fon koji se mozda ne pregreva ili ne gasi tokom poziva), a dobijaju najvise bateriju samo.
Samsung jednostavno nema to vodjstvo kao sto su pre 5-6 god imali. Sta i da pricamo kad im najpopularniji model u USA A52S.
Kredit bih uzeo samo da mi život zavisi od toga, nema gorih lopova od banke, nikada u životu nisam uzeo kredit i nadam se da nikada neću. Kredit kod banke ne bih poželeo ni neprijatelju. Što se tiče kupovine kod operater, to može da bude ok na velike pakete ili biznisa pakete ili ako neko ima dosta brojeva pa dobije neku dobru ponudu.Ne mogu da verujem da i dalje ima ljudi koji kupuju telefon preko operatera...ako vec hovete na rate, bolje uzeti kes kredit i kupiti telefon na kes, a operateru plaćati paket, isplativije je
Pa i nije baš dobra ideja uzeti keš kredit koji ima kamatu za telefon koji će vremenom postati jeftiniji. A kod A1 je najisplatljivije uzeti s23U jer je cena sa paketom ista kao i cena telefona u prodavnicamaNe mogu da verujem da i dalje ima ljudi koji kupuju telefon preko operatera...ako vec hovete na rate, bolje uzeti kes kredit i kupiti telefon na kes, a operateru plaćati paket, isplativije je
Uzimaj, ti si mi jedina sansa da zamenim telefon u doglednom perioduKakav usran preorder, da daju svima slušalice uz duplu memoriju pa i ajde. Evo u Bugarskoj sad gledam daju i 100 evra vaučer uz veću memoriju.
Inace yettel kod nas pljačka, ovde u Bugarskoj je znatno povoljniji. 2 leva je 1 evro, nerealno sta nam rade u Srbiji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari