Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Mozda mali off, ako uradim preorder preko Gigatrona, da li bi mogao da dobijem nizu cenu uz Promo kod?

Mozda mali off, ako uradim preorder preko Gigatrona, da li bi mogao da dobijem nizu cenu uz Promo kod?
Nisam siguran, znam da njihovi promo kodovi se ne odnose na artike sa šok cenom i na već snižene artikle. Najbolje pozovi njihov korisnički servis.

Drugacije je trziste u 2023 nego u 2021. Ne moze da se proda ljudima tek tako bilo sta vise. Nema jednostavno lakog novca, beskamatnih kredita, tradein bonusa od 80% uredjaja, itd. Finansijski ce im biti uzasna godina. Ali, meni ovo daje nadu da ce posle uzasne prodaje, ne samo njima, vec i drugim proizvodjacima, da dodje iz dupeta u glavu, i da se vrate za radni sto i naprave ljudski plan kako da pobede konkurenciju i da naprave opet legendarne, sampionske telefone, kao S5, S7 svojevremeno, Note 4, itd.

Znam ljude sa S10 i Note 9, koji su juce gledali prezentaciju, i ovu seriju preskacu..precice i oni kad tad na nesto bolje ali jeftinije..ej, 4god stari telefoni, a ljudi su rekli dosta, neka, nista za sad. To je kao sa S4 na S8 skok, 4god, nebo i zemlja nekad bilo, a sad gube stosta (3.5mm, sd karticu, fon koji se mozda ne pregreva ili ne gasi tokom poziva), a dobijaju najvise bateriju samo.

Samsung jednostavno nema to vodjstvo kao sto su pre 5-6 god imali. Sta i da pricamo kad im najpopularniji model u USA A52S.

Pa evo, ja recimo koristim taj S7 kao primarni telefon i još uvek me super služi za sve poslovne primene - Teams, Skype, Intune, Google Pay, Hotspot, EonTV itd. - sve radi kako treba. Tel. me nijednom nije "izdao", radi kao sat. Kompaktan i lep telefon, kupljen pre 4 godine nov na KP za 350 eura. Baterija izdrži ceo dan, ima 3,5mm ulaz, ima Bluetooth, pravi super fotke, ima sve što čoveku treba (osim što možda igrice ne bi radile, al ne igram igrice pa me to ne tangira).
Bio sam zagrejan da napravim upgrade na S23, ali ove sumanute cene su me momentalno ohladile. Tako da ću propustiti voz...

Poslednja izmena:
Izasla ponuda u Mts-u.mada mislim da nije potpuna,Naime,nema u ponudi ultra sa 512gb...

Da, upravo videh, mislim da oni tek postavljaju ponudu. Uz Box paket ima samo recimo običan S23 sa 128GB i 256GB memorije.

U pravu je covek, slike su puki prosek. Deluje mi da ga sije Vivo X90 pro+. Naravno, ispeglace oni to u toku godine, ali ce sledece naravno opet da je unazade apdejtovima. Nisam pametan. Meni SoC i modem nisu ni priblizno dobar razlog da doplatim skoro 1000e da predjem na S23U.
Zaboravio sam jednu vrlo bitnu stavku da napomenem, a i sam je koristim. S obzirom da novi telefon koristi Snapdragon 8 Gen 2 na svim tržištima, to znaci da će biti krštenih GCam modova za S23U. Što u praksi znači da će bolje fotografije dolaziti uz takve modove nego bila šta što će Samsung izbaciti kroz apdejte.

Inače, tokom zvanične prezentacije ranije za Snapdragon 8 Gen 2, govorilo se o mogućnostima bolje identifikacije objekata na slici zarad preciznije primene AI redukcije šuma (balansiranje između šuma i detalja). E sada, ko će od proizvođača to dobro iskoristiti, videćemo.

I sam koristim ZGcam za Note 10 Plus (Exynos) i posebno u uslovima lošijeg osvetljenja, pravi dosta bolje fotografije od Samsung softvera. Za Exynos verzije ZGcam i nije toliko popularan, jer se sporije izbacuju nove verzije. Lakša je optimizacija za Snapdragon i samim tim i brže se izbacuju nove verzije. Mislim da je za Samsung telefone najbolje sačekati dobar apdejt za kamere (prvi) i posle toga bataliti apdejte. Jer svakim sledećim nešto oduzmu i naprave probleme. Prelaskom na OneUI 2,5 ukinuta je podrska za prednju kameru da se može koristiti uz third party apps (Note 10 Plus), tako da ZGcam nije radio na prednjoj. A šteta, jako lepe selfi fotografije je pravio sa tim 10MPix senzorom.

Zna li neko uzgred kakav je senzor otiska prsta na S23U? Da li je ovaj novi Qualcomm Max sa većom površinom i mogućnošću identifikacije sa 2 prsta? Mene ovaj na Note 10 Plus ubija u pojam svakodnevno po pitanju nepouzdanosti (mnogo neuspešnih identifikacija). Na Vivo X90 Pro Plus je taj novi, odličan sa brzinom i pouzdanošću koliko sam video iz testova.

Evo i ja pratim sajt mts-a. Nisam iskreno siguran cime se tacno cudite kada su cene u pitanju, sve je ovo ocekivano manje-vise, moje licno misljenje je i da smo kao trziste jako dobro prosli....

Evo i ja pratim sajt mts-a. Nisam iskreno siguran cime se tacno cudite kada su cene u pitanju, sve je ovo ocekivano manje-vise, moje licno misljenje je i da smo kao trziste jako dobro prosli....
Cene su su skroz ok, u rangu sa prošlogodišnjom S22 serijom. Kakvo smo tržište, ovo je još i dobro.

@Labello To ne moze da se kaze jer recimo jabuka serije 13 je bila isplativa da se uzme preko mts box paketa kada je tek izasla, ima jos primera, na primer ja sam pre nekoliko godina pazario Nokiu 7 Plus preko operatera za sve ukupno sa ratama manju cifru nego da sam je kupio kod ovlascenog prodavca.

Ne kazem da cene na pretplatu ne umeju da budu haoticno velike, bas suprotno, ali nije uvek uvek pravilo.

Ja sad cekam s23+ kod mts da vidim koliko ce da 'bezi' od zvanicne cene.

Pa za 13 sam bas pratio i znam da sam kesom ustedeo oko 300e, ako ne i vise, a da ne pricam kako bi mi uvalili duplo skuplju pretplatu a sa kojom bih dobio 70% manje nego sto imam sa postojecom pretplatom. A cena je za 500din. pala posle godinu dana kada sam proveravao. :D To su nasi operateri.

Ima ti mnogo faktora, koja tarifa, koji period otplate itd. itd. ali da pljackaju apsolutno pljackaju, ima odstupanja kao sto rekoh, nije uvek najgore moguce

Ali posto se kod nasih operatera cena razlikuje za novi Samsung model, verujem da ce MTS kroz neki dan ili posle preordera da pojaca cene, sad im je fora da budu najbolji i da privuku masu, posle krece sisanje ovaca. :D

Kada je izašla S22 serija mts je imao povoljniju ponudu za S22 Ultra u preorderu nego pre neki dana januara 2023. godine, . Bukvalno ko želi preko operatera, a ne želi za keš, najbolje je u preordru, jer će posle cene ili biti veća ili u najboljem slučaju posle nekih 10 mesci ista cena kao i u preorderu.

Sve je to tacno, sta su tek uradili za iPhone 14 seriju to je haos, ja prelazim na Omoriku 25 i uzimam 23+ od 256GB, nadam se da cu dobiti onaj od 512GB iako mi ne treba 😁

Meni je ovaj s23 ultra totalno razočarenje. Mnogi koji su imali s21 su rekli da s22 nije ništa specijalno bolji od toga modela, tako da ispada da od s21 Samsung nije ništa konkretno uradio, sem hw poboljšanja.
S23 u stvari treba da se zove s22 s, kao hw poboljšanje i ništa više.
Priznali su da njihov procesor nije baš najbolji i ubacili su Snapdragon i to žele da mi naplate 150 evra više nego prošle godine?Ako vam je procesor loš, zašto ste onda ugrađivali taj u s22, s21...?
Pored toga, ekran je ostao kompeltno isti, punjenje koje zaostaje par godina za ostalim azijskim proizvođačima, a da se ne lažemo, ova kamera na s22u je daleko od savršene. Lica su mi u većini slučajeva mutna, bez obzira na osvetljenje.
Dizajn nepromenjen.
Promocija je presmešna, iako sam dobio ponudu na mail sa buds 2 džabe.
Imam s22u sa 12gb i nemam ni 1 razlog da ga promenim.

minimalna razlika. S22 je ovde promašio fokus,a s23 pogodio. Verujem da 95% ljudi ovo ne bi ni primetilo.

Na prvom poređenju, razlika je malo veća,al opet ništa preterano i nešto zbog čega bi trebalo menjati s21 ili s22.

Podbacili su i verujem da će im prodaja to i pokazati.

Ma kamera je tu 95% ista, nema tu da izmisle toplu vodu, jedino na šta treba obratit pažnju jeste novi zmaj kako se ponaša i to samo za one koji su imali problem sa Exy na S22 modelima. Sve ostalo je 99% isto i to za 99% korisnika neprimetno. Inače sva softverska unapređenja će doći i na S22U krajem februara.

To sam zaboravio da dodam,kao bitnu stvar, ne i najbinitju,al bitnu, a to je SW. Različite verzije su u pitanju, tako da, kad budu imali iste verzije, mogu da se naprave poređenja.

Na S22/S23+ bi trebala da je identična kamera, isti senzor? Jedino moguće da zbog SD-a bude bolji post-processing pa kao rezultat dobijemo i nešto bolje fotografije.

Da li je ovo realno? Tj. bolje pitanje da li su ovi nasi realni?
Bugarski A1 daje telefon za 800 i kusur evra uz pretplatu od 15e koja ima neograniceno sve uz neograniceni 5g za 15e???
Bugarski Yettel je isto mnogo jeftiniji od naseg, daju telefon za 1000e uz pretplatu od 12.5 evra. Koji klinac....
1675340589620.png

Ima tu svakakvih sitnica koje se razlikuju u odnosu na prethodnu generaciju iako 90% korisnika gleda samo kameru i "koliko može da razvije" :D

Mene baterija najviše zanima, i baš me zanima šta kažu za zvuk.
For audiophiles, the Snapdragon 8 Gen 2 also supports LE Audio via Bluetooth 5.3 and Qualcomm’s aptX Lossless audio codec.

Na S22/S23+ bi trebala da je identična kamera, isti senzor? Jedino moguće da zbog SD-a bude bolji post-processing pa kao rezultat dobijemo i nešto bolje fotografije.
Novi je senzor, videcemo na sta ce izaci jos nema testova kao svet ali svakako pomaka iako bude nece biti bog zna koliki.

Ma kamera je tu 95% ista, nema tu da izmisle toplu vodu, jedino na šta treba obratit pažnju jeste novi zmaj kako se ponaša i to samo za one koji su imali problem sa Exy na S22 modelima. Sve ostalo je 99% isto i to za 99% korisnika neprimetno. Inače sva softverska unapređenja će doći i na S22U krajem februara.

Ne moze biti ista ako su ispravili neke boljke od ranije.Ako je video bolji kako kazu,nocni mod,dnevne fotke u 50mpx bi trebalo da daju znacajno bolje fotke nego na s22U,jer jako je bitno dali ce hdr dobro da radi posao na 50mpx dok na note 20 ultra,s21 ultra,s22 ultra u 108mpx ne radi nikako.

MTS jos uvek nema na sajtu 512gb za ultru za fizicka lica ... kraljevi.

Nazad
Vrh Dno