Šta je novo?

Google Pixel 6

Previse mozgas :D Ja nikad nisam menjao baterije, a vecinu telefona koristim oko 3 godine, i kad ih prosledim roditeljima i oni koriste bez potrebe za menjanjem baterije.. Taj fenomen sam uglavnom cuo od iPhone korisnika..

@g0ks1 teško da ćeš dobiti odgovor na to pitanje jer većina članova ovde menja telefon na god dana ili plafon 2 god. A inače ista stvar i mene interesuje.

A sta vas tacno buni/brine? Situacija sa baterijom je ista kao na bilo kom drugom telefonu..

To ti je kada ljudi imaju suviše vremena....pa je sve pod znakom pitanja ;) NHF :D

U suštini je klasičan overthinking i previše interneta. 😁

Mislim, u mom slučaju je i stvar navike... Navikao sam na ove telefone skromnije srednje klase koji dođu sa 5k mAh baterijama i manje energetski zahtevnim procesorima, pa ti pitanje autonomiji ne bude ni u podsvesti jer lagano istraju 2 dana pa i više ako ih mnogo ne čačkaš, a nakon recimo 2 godine, oseti se degradacija baterije ali to opet bude telefon od jednog, jednog i po dana bez problema...

A ovo je sad malo tranzicija... Kontam da se be može očekivati baš ista priča sa telefonima koji su dosta jači, još i sa manjim kapacitetom jer jelte i sami su manji, nego prosto razmišljam da li će možda automonija kroz duži period postati slabija tačka telefona...

Pazi samim tim sto je punjenje presporo ce se manje degradirati baterija od drugih telefona, plus imas "adaptive charging" opciju, koja se prilagodjava tvojim nekoriscenjem telefona odnosno ako tipa lezes oko 12, 1 navece i stavis ga na punjac, a alarm ti je podesen tipa na 8 ujutru, on ce puniti jos sporije, bukvalno ce puniti od 1 ujutru do 8 ujutru, jer kao racuna tad spavas i u svakom slucaju ce biti na 100% kad se probudis.. tako da ja cenim da je samim tim degradacija baterije manja nego kod nekih telefona sa ultra brzim punjenjem.. Tako da to sporo punjenje dodje i prednost i mana :)

@g0ks1 ja koristim huawei nova 5T (procesor iz p30 pro) sa 6.2" ekranom i baterijom od 3750mah. I evo posle god dana upotrebe, uvek izvlačim preko 7 i po sati sot, nekad i više ako sam samo na wi fi-ju. I istu nedoumicu imam poput tebe, šta uzeti a da bude kompaktno i da ima flagship kameru i ne slabiju bateriju od huawei-a.

Nažalost meni pixel ne uliva poverenje po tom pitanju, jer od kad sarađuju sa samsungom (procesor), primetno je da iste probleme imaju kao i samsungovi modeli. Tako da teško da se od tensora g1, može očekivati neka sjajna baterija, kao što nije ni kod exynosa. Dzaba im i 5000 mah, kad je otpimizacija loša (samsung, xiaomi)

Biće okej baterija prvih god dana sigurno, a šta će biti posle, to je pod znakom pitanja. A kao što rekoh, retko ko ovde zadržava tel duže od godinu-dve, da bi ti dao konkretan odgovor.

@g0ks1 ja koristim huawei nova 5T (procesor iz p30 pro) sa 6.2" ekranom i baterijom od 3750mah. I evo posle god dana upotrebe, uvek izvlačim preko 7 i po sati sot, nekad i više ako sam samo na wi fi-ju. I istu nedoumicu imam poput tebe, šta uzeti a da bude kompaktno i da ima flagship kameru i ne slabiju bateriju od huawei-a.

Nažalost meni pixel ne uliva poverenje po tom pitanju, jer od kad sarađuju sa samsungom (procesor), primetno je da iste probleme imaju kao i samsungovi modeli. Tako da teško da se od tensora g1, može očekivati neka sjajna baterija, kao što nije ni kod exynosa. Dzaba im i 5000 mah, kad je otpimizacija loša (samsung, xiaomi)

Biće okej baterija prvih god dana sigurno, a šta će biti posle, to je pod znakom pitanja. A kao što rekoh, retko ko ovde zadržava tel duže od godinu-dve, da bi ti dao konkretan odgovor.

Punim telefon jednom u 24 h, puni se brže nego što to na ekranu piše. Ceo dan sam na 4g ili wi-fi sa lokacijom, ceo dan od ujutru do kada odem na spavanje posle ponoći mi je baterija na oko 40%, spavam do 8 maximalno pa tek oko podneva ide na punjač i tako svaka 24h...

To je ok... Skontao sam da nije Tensor bauk kakvim se predstavlja, da nije baš savršeno utančan ali da je kritika često preuveličana... Uostalom, kad god sam pogledao uporedne testove na YT, Pixel 6 je uglavnom prevazilazio "pandane" tipa S22, iPhone 13/14...

Mada, ako sam skontao na osnovu milion komentara, Google vrlo često radi dobar posao kroz tok podrške uređaja koji ume da se odrazi i na poboljšanje autonomije vremenom.

Samo da javim da sam na kraju prelomio i uzeo 6a, najviše zbog veličine. Moj prvi Pixel. 😁

Uzeh ga u ponedeljak, i za ovih par dana sam super zadovoljan kupovinom... Konačno neki telefon kao naslednik Mi A3 koji sam voleo i zbog veličine i zbog čistog Androida a posle njega ni traga nekom telefonu omanjeg formata nije bilo pa sam emigrirao na veće...

Uglavnom, kratko mi je vreme da cenim neko Pixel iskustvo, sem kamera... Čoveče, kako god da okineš fotku i šta god da fotkaš, ne možeš da se ne diviš kako izgleda. 🙂

Da, jeste se momački zagrejao pri prvom paljenju, ali s obzirom da sam upućen u to bio nisam se zabrinuo... Prvi dan je baš pojeo bateriju, plus je i preko noći dosta progutao, drugi dan takođe podosta jer sam ga dosta čačkao i instalirao još aplikacija, ali izgleda da sve dolazi na svoje pošto evo danas u 7 sam ga isključio sa punjača, nisam ga puno čačkao jer sam bio na poslu, ali sada ima 85% u blizu dva sata SoT-a, najviše WA, Viber i kratko YT... Mada bih voleo da ovde Android ima onaj limit da ga puni do 85% kao na Samsungu čisto da ne puni do kraja ako ne mora jer znam da baterije to u suštini ne vole.
Sve u svemu deluje kao telefon od laganih dan i po uz osrednju upotrebu...

Jedino je izbor opreme nikakav, bukvalno imaju dve maske za njega i to nikakve, pa ću to morati sa Alija.

Izgleda da mi je otisao dzek za punjnje. Ne moze da mi udje punjac i ne puni mi telefon. Ima li neko da mi preporuci dobar servis?

Da vas pitam. Uzeo sam danas pixel 6. Ali nemam type c/c bazu. A sa huawei type c punjacem nece da se puni... Da li ima neko resenje kako da punim telefon?

Ako baš ništa nemaš uvek možeš preko kompjutera. Mada je onda "Charging slowly". ;)

Pa kabel tip A na tip C?

Cudi me da ne radi sa tim huawei, ja imam neki prastari huawei adapter od 5w i radilo je, sad ga koristim za wireless charger..

To ako se bas toliko sporo puni moze vrlo lako biti da je los kabl- dotrajao i nema dobar kontakt, koliko god da je slab sam punjac ne moze bas toliko sporo da ga puni.

Ja dok sam pročešljavao o Pikselima, često sam naletao na nekompatibilnosti sa punjačima i kablovima, valjda umeju da budu Pikseli probirljivi, sa nekima se pune, sa drugima ne, sa trećima presporo... Uglavnom punjači i kablovi sa tip A valjda prave problem...
Sigurica bi trebalo da je PD Type C adapter... Ja sam baš zbog svog 6a kupio Xiaomijev 33W punjač... Ima i A i C izlaz, podržava PD i puni 6a normalno... Čak nije ni skup, nešto ispod 2k.

Meni je jedino problem pravio punjac od kola, kasnije uzeo PD punjač. A klasican puni svaki koji sam probao, mada najčešće punim sa punjačem od samsunga a72, on je PD.

Koliko god se opirem i odlažem zamenu telefona moraću to da uradim do kraja godine.
Na žalost odsustvo garancije Pixel modela me odbija.
Ipak, odnos cene i kvaliteta je na njihovoj strani. Više od 500 evra ne bih dao.
Novembra mi ističe ugovor, videću da li nešto preko paketa ili Pixel.
Interesuje me da li je kamera na 6Pro bolja od ona na P40Pro?
Ako su iste onda ne dobijam neko poboljšanje, strpi u se još godinu dana ako treba ili do idućeg proleća.

Koliko god se opirem i odlažem zamenu telefona moraću to da uradim do kraja godine.
Na žalost odsustvo garancije Pixel modela me odbija.
Ipak, odnos cene i kvaliteta je na njihovoj strani. Više od 500 evra ne bih dao.
Novembra mi ističe ugovor, videću da li nešto preko paketa ili Pixel.
Interesuje me da li je kamera na 6Pro bolja od ona na P40Pro?
Ako su iste onda ne dobijam neko poboljšanje, strpi u se još godinu dana ako treba ili do idućeg proleća.
Za šta ti treba garancija, ona traje do onog trenutka dok ne razbijes telefon, možeš da je imaš i 100 godina, sta vredi, jednom nezgodno ispadne iz ruke i gotovo... Svakako sacekaj da vidiš šta novo stiže, već sledeći mesec mislim da je Peca najavio dosta toga za proleće... Što se kamere tiče ja ne vidim ništa spektakularno, dal moje oko ne vidi te neke razlike, a i ne slikam skoro ništa pa mi je kamera i nebitna ... Pixel 6 sam uzeo čisto da vidim kakav je osećaj imati najnoviji android par godina, mada već sada nakon 6 meseci bi dao ovaj pixel za neki drugi ali ništa pametno za male pare... Videćemo šta će sve benchmark predstaviti u svojim recenzijama pa odlučiti... 😁

Mislim da je prošlo vreme kada su se mini evolucije kamere dešavale od godine do godine kao u zlatno vreme Huaweija... Ne vidim šta više može da donese kamera toliko primetno narednog proleća u odnosu na ovu godinu, ko što se ni ove se neće desiti ništa spektakularno u odnosu na prošlu...

Ako je nešto dokaz toga to je upravo Pixel koji je šest godina ako sam u pravu stajao rame uz rame sa drugim kamerama koristeći istu kameru praktično, tek dorađujući finese softerski...
Ako sam dobro ispratio nema ni nekih spektakularnih razlika sa "novom" kamerom koju koriste 6 i 6 pro u odnosu na staru na 6a...

Za šta ti treba garancija, ona traje do onog trenutka dok ne razbijes telefon, možeš da je imaš i 100 godina, sta vredi, jednom nezgodno ispadne iz ruke i gotovo... Svakako sacekaj da vidiš šta novo stiže, već sledeći mesec mislim da je Peca najavio dosta toga za proleće... Što se kamere tiče ja ne vidim ništa spektakularno, dal moje oko ne vidi te neke razlike, a i ne slikam skoro ništa pa mi je kamera i nebitna ... Pixel 6 sam uzeo čisto da vidim kakav je osećaj imati najnoviji android par godina, mada već sada nakon 6 meseci bi dao ovaj pixel za neki drugi ali ništa pametno za male pare... Videćemo šta će sve benchmark predstaviti u svojim recenzijama pa odlučiti... 😁
Po tvome niko nikad nije ostvario garanciju do isteka garantnog roka, svima su padali telefoni i lomili se.
Naravno da treba garancija, uvek postoji mogućnost da nešto otkaže. Tako mi je na satu otkazala 1/2 ekrana I to na mesec dana do isteka garancije. Naravno da su zamenili ekran.
Sad jos uvek koristim, već tri godine.
Da nisam imao garanciju mogao bih da ga bacim.
Izgleda da ne vredi prelazak.
Sačekaću da mi istekne ugovor,do tad ce pasti cena.
Hvala na odgovorima

Po tvome niko nikad nije ostvario garanciju do isteka garantnog roka, svima su padali telefoni i lomili se.
Naravno da treba garancija, uvek postoji mogućnost da nešto otkaže. Tako mi je na satu otkazala 1/2 ekrana I to na mesec dana do isteka garancije. Naravno da su zamenili ekran.
Sad jos uvek koristim, već tri godine.
Da nisam imao garanciju mogao bih da ga bacim.
Izgleda da ne vredi prelazak.
Sačekaću da mi istekne ugovor,do tad ce pasti cena.
Hvala na odgovorima
Evo ja sam imao pocel 5a za koji nemaju da se nađu reervni delovi jer je za USA i Japansko tržište. Tako da makar dostupnost delova i servisa meni igra bitnu ulogu.
Jer nisam neko ko kupuje nov telefon kd se polomi, a zbog pixela sam to morao da uradim. Bacanje para….

Da malo proširim utisak, i iznesem prvu zamerku na moj 6a... 😁

Prvo, stvarno je neverovatno koliko telefon ima tu krivu učenja i kako se lepo optimizuje u ovih malo više od nedelju dana u smislu baterije, temperature... Baterija posebno, idle potrošnja (isključen mi je AOD) je stvarno mala, preko noći manje od 5%... Na WiFi telefon stvarno postiže dobru autonomiju, za vikend je izdržao na jednom punjenju, SoT oko sedam i po sati...

E sad zamerka, osetna razlika potrošnje na mobilnim podacima.... Ja do sada ni na jednom telefonu nisam primećivao značajniju razliku u potrošnji između WiFi i LTE, ovde bogami upadne u oko... Ova dva dana sam konstantno bio na LTE, SoT jedan dan manje od 5 sati, naredni oko 4 i po sata i uveče je morao na punjač...

Opet, ovo sam znao jer sam bio upoznat sa pričom oko ne najsjajnijeg Samsungovog modema...
Svejedno bez problema izgura ceo dan, samo ne znam da li je i kod drugih telefona tako primetna razlika WiFi vs LTE.

Druga opservacija se tiče temperature... Vrlo sam zadovoljan kako se telefon sada ponaša, uglavnom mu je temperatura konstantna ~35C, često i manje, tokom klasične upotrebe... Na LTE ako se strimuje nešto ume da dobaci do 37-38C... Čak sam igrao i malo CoD, čisto da vidim hoće li se poštenije zagrejati, ali nije prebacio 40C...

Ali, i tu imam jednu zamerku... Kada se puni, koristim Xiaomijev PD punjač od 33W, temperatura je 40-41C, ako samo malo uzmem telefon dok se puni, bude i 43-44C... Fino se oseti na leđima.
Ja sad ne znam da li je to mnogo, ali deluje da jeste više od proseka jer se poređenja radi moj Realme 8 na 30W punio na temperaturi 32-33C, jedvaaa da se osetilo da je mlak.

Tako da ne znam koliko je optimalna ovakva temperatura u odnosu na 18W punjenje...
Da dodam, uz Nokijin obični punjač od 10W, koji istina puni sporo bolno, ali temperatura je bila ispod 35C.

Uglavnom, to mi je dosadašnje zapažanje na tu temu, pošto sam dosta čitao jaukanje po internetima na temu Tensora, pregrevanja, baterije, etc... Iz mog ugla deluje da je dosta toga preuveličano, no opet kao da ima pomalo istine u svemu i prostora za optimizaciju...

Kakvo je 4k 60fps snimanje? Razmisljam sa p40 pro (na kom me je razocaralo, dosta secka) da predjem na obicnu sesticu.

Vrh Dno