Šta je novo?

Google Pixel 6

Koje zastitno staklo koristite na Pro verziji? Da li je potrebno neko UV staklo ili moze i obicno? Kako funkcionise FP senzor preko njega?

Ne koristimo nikakvu :)
Mislim da mora sa UV, pošto je ekran baš zakrivljen.

Inače, baš sam nešto razmišljao da pređem na pixel 7/7pro , čitam malo gamarenu i review i reko daj da vidim šta kažu za tensor g1 i g2. G1 su onako, malo prozivali. I baš kao CPU throtluje jako, onda pogledam pixel 6a review i vidim da tamo se navodno ponaša mnogo bolje.
Pa sam iz dosade sibnuo CPU stress test :) lepo je Google vremenom ispeglao g1( makar koliko je moglo verovatno) , nema šta.

Sve u svemu mislim da je ovde najveći potrošač baterije stariji amoled panel i exynos 4g/5g modem.
Screenshot_20230206-023430.png

Sve u svemu mislim da je ovde najveći potrošač baterije stariji amoled panel i exynos 4g/5g modem.
Da da, dosta ljudi prijavljuje dve razlicite autonomije preko 4g i preko WIFI. Osetna je razlika. Mene iritira ceo koncept zakljucavanja VoLTE usluge na telefonima koji to podrzavaju jer eto verifikacija necega sto je standard.

Ne koristimo nikakvu :)
Mislim da mora sa UV, pošto je ekran baš zakrivljen.

Inače, baš sam nešto razmišljao da pređem na pixel 7/7pro , čitam malo gamarenu i review i reko daj da vidim šta kažu za tensor g1 i g2. G1 su onako, malo prozivali. I baš kao CPU throtluje jako, onda pogledam pixel 6a review i vidim da tamo se navodno ponaša mnogo bolje.
Pa sam iz dosade sibnuo CPU stress test :) lepo je Google vremenom ispeglao g1( makar koliko je moglo verovatno) , nema šta.

Pogledajte prilog 374887
Ti nisi merodavan, ne nosis ni masku sigurno. 😂
Imas PM.

Pa je l' Google odradio bolje drugu generaciju Tensora? 😄
Je l' prešao neko sa šestice na sedmicu?

Pročitao sam da su stavili novi modem, pa me sad zanima je l' se bolje ponaša?

Ja u suštini nemam zamerke, ali recimo da mi neko kaže da je stalno na mobilnom netu i da mu je on primaran, ne bih mu preporučio 6a jer bi dobio ispod prosečnu autonomiju.
Sa druge strane kome je wifi 80%+ upotrebe telefona, Tensor je čak i iznad prosečan po autonomiji, barem po mom iskustvu.

Mislim da će Google u nekoj narednoj seriji Tensor krstiti TSMC čipom, eno i Samsung se odrekao svoga čeda sa novom S serijom. 😁

Nažalost neće skoro na TSMC. Valjda imaju neki ugovor sa Samsungom do 2025, tako mi nešto u glavi.

Što se tiče novog modema na G2, navodno je nešto efikasniji od ovoga na pixel 6 seriji.

Piše da su podržani svi pixeli sa tenzorom. Trenutno sam van Srbije, pa nemam potrebu da probam ali kad se budem vratio sigurno ću da probam.

Pixel 6a za 300e je fantastican telefoncic. Iako sam bio razocaran sa pixel 5a koji se razbio od najmanjeg pada (poznata mana u dizajnu gde je LCD naslonjen na ekran kucista) mozda bih opet probao pixel :)

Joj, ispratio sam tu sagu... 5a mi je bio želja, a onda sam počeo da čitam o incidentima sa ekranom na Redditu u to vreme. U životu nisam znao da ljudima toliko ispadaju telefoni dok nisam pročitao tu količinu upisa o nastradalim ekranima iz najbanalnijih padova. 😂 Stvarno je delovalo da je toliko fragilnog ekrana da ne prašta ni ako ga bi ga malo grublje spustio na sto.

Što se tiče 6a, stvarno je za univerzalnu preporuku. Neke nesavršenosti po toj ceni moraš da mu oprostiš, tipa te nedoslednosti u potrošnji zbog modema, ili sporije punjenje, koje evo ja još više usporavam jer prosto se telefon na 18W previše greje za moj ukus; to što nema 90Hz ne bih karakterisao nedostatkom jer je prebrz zahvaljujući sirovoj snazi...

Sad jedino ako ti se ne žuri sa novim telefonom, i samo te svrbi želja za pixelom, možda ne bi bilo loše sačekati 7a ako nije predugo čekanje. 😄

Jer kako stvari stoje Google će nastaviti sa agresivnom ponudom i cenom, tako da lako moguće i razlika u ceni ne pretrpi veći skok i bude u bližem rejonu 400€.

Joj, ispratio sam tu sagu... 5a mi je bio želja, a onda sam počeo da čitam o incidentima sa ekranom na Redditu u to vreme. U životu nisam znao da ljudima toliko ispadaju telefoni dok nisam pročitao tu količinu upisa o nastradalim ekranima iz najbanalnijih padova. 😂 Stvarno je delovalo da je toliko fragilnog ekrana da ne prašta ni ako ga bi ga malo grublje spustio na sto.

Što se tiče 6a, stvarno je za univerzalnu preporuku. Neke nesavršenosti po toj ceni moraš da mu oprostiš, tipa te nedoslednosti u potrošnji zbog modema, ili sporije punjenje, koje evo ja još više usporavam jer prosto se telefon na 18W previše greje za moj ukus; to što nema 90Hz ne bih karakterisao nedostatkom jer je prebrz zahvaljujući sirovoj snazi...

Sad jedino ako ti se ne žuri sa novim telefonom, i samo te svrbi želja za pixelom, možda ne bi bilo loše sačekati 7a ako nije predugo čekanje. 😄

Jer kako stvari stoje Google će nastaviti sa agresivnom ponudom i cenom, tako da lako moguće i razlika u ceni ne pretrpi veći skok i bude u bližem rejonu 400€.
Koristim firmin iphoneXR od kad sam pre par meseci razbio 5a (imao je spigen armor). Mrzim tastaturu na iosu, sistem je malo sporikav jer je telefon mator i debeo je pa je za rukovanje krš.
Pa me svebi da se vratim na platformu gde imam opcije da radim šta mi treba.
Jedino me kod 6a smara taj VoLTE trenutak i ekran koji ima spor odziv pa deluje sporije nego na 60hz. Kod 5a je bilo vidno usporenje odziva piksela kad je osvetljenje niže i vidim da je Markus primetio da je ekran na 6a malo sporiji od klasičnih panela od 60hz ali je makar znatno svetliji od 5a.

Nijen on baš prebrz zahvaljujući sirovon snazi, već zahvaljujući optimizaciji.

Da...

Što se tiče ekrana, posebno Markezovog utiska, to mi je čist primer neobjektivnog recenziranja.
Čovek je napravio takvu antireklamu za 6a u startu toliko ne praštajući mane ekrana, od nedostatka visokog osvežavanja, tog nekog sporog odziva, i slično da prosto mislim da u takvim slučajevima oni su ili plaćeni da kritikuju ili gube dojam šta i u kom rangu kritikuju.

Čovek recimo završava svoju recenziju preporukom Nothing Phona baš sa naglaskom da treba da bude izbor korisniku koji želi kvalitatan ekran sa svim dražima.
U realnosti, kao što sam spomenuo na Nothing Phone temi, jer mi je bio glavni konkurent za izbor telefona pored 6a, on poseduje taj neki Visionox panel koji se ispostavio kao spolja gladac a iznutra jadac jer je najlabilnija stavka telefona, od zelene tinte, mrtvih piksela, i burn ina, i slično te je glavni predmet reklamacije tog modela i kvalitetom njegov najnedosledniji hardverski segment

Mislim čisto jedan primer koliko je nezahvalno uzimati za konačnicu utisak tih entuzijazista koji nekako zaborave da srednja klasa uvek nosi kompromise neke, da li očigledne, ili još gore skrivene.

No, ne kažem da čovek laže, samo mislim da je prenaglašeno isticanje u pitanju, maltene sugerišući da je ekran dealbraker.
Ja iz svog ugla ne mogu ni da sudim čak, ni ne znam da razlikujem brzinu odziva jer bi mi trebalo iskustvo sa boljim ekranima verovatno. Najviše što mogu da kažem jeste da nemam baš nikakvih problema sa ekranom.

Ako je isti tip panela kao 5a a samo svetliji onda kapiram sta prica, ja sam iskusio tu sporocu, koje na iPhone XR koji sad imam nema iako je telefon sa ekranom osvezavanja od 60hz.
Gugl je ocigledno isao rutom da pravi jeftinije telefone, pa kako bi A serija mogla da se diferencira od punokrvne pixel serije, morali su da stave obican ekran umesto makar 90hz kao vecina konkurencije.
Ali moramo gledati na i iz drugog ugla, u Americi su dominantni Apple telefoni (svi na 60hz), ostalo dele Samsunzi i Pixeli i kineza koji furaju brdo gotivnih stvari nema mnogo. Dok Apple ne stavi kao standard 90hz i ovi ostali ce da stekare gde stignu jer je glavno trziste naviklo na odredjeni tip iskustva.
Gugl ce da napravi dovoljno dobar telefon, da napravi neke kompromise kako bi ih diferencirao po klasama jer manje vise imaju isti procesor i osnovne specifikacije. I sve ce to da zapakuje uz odlicnu softversku podrsku (mada umeju i oni debelo da brljaju ali makar ispravke stizu mesecno).

Sa poslednjim feb updejtom kao da mi se poboljšao LTE signal, primetio sam da hvatam net i u liftu što se ranije nije nikada desilo. Ili je yettel pojačao mrežu ili je Google nešto slučajno fixovao :)

Posle restarta radi, sama aplikacija Pixel IMS pokazuje da ne radi posle restarta ali je volte i dalje aktivan, vidi se i prilikom poziva, i u sim meniju, i što je najbolje može se gasiti i paliti iz istog menija.

Prilozi

• Screenshot_20230208-085919.png
    Screenshot_20230208-085919.png
    219.4 KB · Pregleda: 21
Sa poslednjim feb updejtom kao da mi se poboljšao LTE signal, primetio sam da hvatam net i u liftu što se ranije nije nikada desilo. Ili je yettel pojačao mrežu ili je Google nešto slučajno fixovao :)
Eto jednog od razloga sto nesto nisam bas odlucan da li da uzmem bilo koji Pixel sa Tenzor1 cipom :D Taj magicni Samsungov modem :D Prosle godine su ljudi uspevali da stabilizuju signal tako sto su dizejblovali Google Connectivity Services app :D cirkus

I meni fino sada radi VoLTE :D

Pročitao sam ovo jutros i evo sad kad sam krenuo napolje pogledam kod sebe, isto poboljšanje sa LTE u liftu koji je i mene gušio. Ja sam na A1.

Sad ću baš da forsiram LTE danas i sutra da vidim je l' ima naznaka u optimizaciji potrošnje takođe. 😁

Evo i ja uzeh Pixel 6. S obzirom da mi je Redmi Note 10 kocio fino, ovo je pravo osvezenje.

Zadovoljan sam ekranom, brzinom, kamerom dok bateriju tek treba da testiram.
Trenutno je na Androidu 12 ali cu veceras odraditi update.

Stvari koje mi trenutno smetaju su nemogucnost uklanjanja google pretrage sa dna pocetnog ekrana i fiksna pozicija back/home/recent na dnu ekrana.

Videceu kroz par dana kako ce da se pokaze

Preporucujem da se prebacis na swipe gestures, videces kako sjajno radi i kako ima smisla to koristiti na pixelu...

Verovatno i hocu kad instaliram 13icu. Probao sam na kratko i cinilo mi se okej ali navika je cudo.

Ima li jos neko problem sa Gboard?

Od pre par dana se na Redmi Note desavalo da pri kucanju tastatura zabaguje kada pritisnem razmak. Mogu i dalje da kucak tekst ali se ne pojavljuje 2-3 sekunde i onda nastavi.
Devojka sa drugim Redmi isti problem ima, a sad mi se povremeno desi i na Pixel-u pa pretpostavljam da je Gboard problem.

Nisam imao taj problem ali sam se vratio na Swiftkey, dosta je bolja od Gboard..

Pozdrav, naručio sam pixel 6 ali sad vidim da se puno ljudi žali na pregrevanje, problem sa mrežom itd.... Koliko problema ima u realnom radu(sada posle svih updatea) , nisam toliko zahtevan korisnik dakle skrolovanje po društvenim mrežama, yt, i neko fotkanje s vremena na vreme..i ako neko moze ukratko da mi objasni koji konkretno problem se javlja kod tog LTE... I naravno kažite po koju dobru stvar da ne upadnem u depresiju prvi put dajem 400+e za telefon 😂😂Hvala unapred svima.

Prvo valjda pročitaš utiske, pa onda uzimaš, a ne obrnuto :D

Nazad
Vrh Dno