Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je isti Move interfejs. Kod mene jos stari Iris.

aplikativno movi boks je vizuelno sličan EON u .Vizuelno i nema nekog prostora za nesto novo .Izgleda odčicno movi intrefejs .Sta su od bagova popravili to cemo da vidimo kad puste . Nadam se da jesu omogućili svuda bar promenu tona pre svega na sportskim kanalima .Vidim da su stavili kuglicu kod premotavanja kao na EON u .

Poslednja izmena:
To da li su omogucili promenu tona, ne znam, jer kod Iris-a ne ide DVB-C signal. vec IP multicast stream, a da li taj stream uopste sadrzi vise audio nosioca, ne znam.

To da li su omogucili promenu tona, ne znam, jer kod Iris-a ne ide DVB-C signal. vec IP multicast stream, a da li taj stream uopste sadrzi vise audio nosioca, ne znam.
Pa moguce je na Areni Sport 3 i Areni Sport 1 da se menjao audio stream .Cista lenjost da se omoguci na drugim Arenama pre svega kod sporta .Ima korisnicko upustvo na sajtu MTS IRIS 2 0 koga zanima .

Radi li vam daljinski preko bluetooth-a na Iris 2.0?

Box-evi su mi sakriveni iza TV-a, ne bih da ih vadim... Takodje radi li #1397#?

Ogromno vizuelno poboljsanje. Imam osecaj da malo brze radi na ovom zalosnom, belom huawei boksu u odnosu na stari UI. Mislim da je ovo prva stvar od telekoma da sam uspeo da se snadjem odmah. Video klub su malo bolje organizovali, i sada ima prikaz vise emisija dole na plejeru.

Smeta malo sto vise nema nazad na live sa back-om ali da ne gresim dusu, prijatna promena u odnosu na ono ludilo.

Prilozi

• photo_2023-01-25_12-37-40.jpg
    photo_2023-01-25_12-37-40.jpg
    78.7 KB · Pregleda: 149
  • photo_2023-01-25_12-37-53.jpg
    photo_2023-01-25_12-37-53.jpg
    112.6 KB · Pregleda: 149
  • photo_2023-01-25_12-37-56.jpg
    photo_2023-01-25_12-37-56.jpg
    100.8 KB · Pregleda: 148
  • photo_2023-01-25_12-37-59.jpg
    photo_2023-01-25_12-37-59.jpg
    124.2 KB · Pregleda: 144
  • photo_2023-01-25_12-38-02.jpg
    photo_2023-01-25_12-38-02.jpg
    186.8 KB · Pregleda: 144
  • photo_2023-01-25_12-38-05.jpg
    photo_2023-01-25_12-38-05.jpg
    163.5 KB · Pregleda: 140
  • photo_2023-01-25_12-38-09.jpg
    photo_2023-01-25_12-38-09.jpg
    150.1 KB · Pregleda: 135
  • photo_2023-01-25_12-38-13.jpg
    photo_2023-01-25_12-38-13.jpg
    120.1 KB · Pregleda: 147
jel moguće složiti kanale od 1 do 100 ? Ima li promene audio feeda ?
Pohvalno na sto se na ovim slikama vidi da je moguće programski kanale sortirati sada sportski filmski ...

Kakva kopija eona 😁

Onda im ostaje jos kvalitet slike da rese i stigli su eon

Na ovim slikama se vidi da kanali i dalje idu od 100 pa na dalje, te priče o ''otvorenom'' androidu možete da okačite mačku o rep a što se tiče ovog sortiranja tipa sportski, filmski itd. to je moglo i do sada kada se pritisne dugme OK kada se gleda neki kanal pa se na levoj strani pojavi infobar gde se strelicom premotavalo na to programsko sortiranje...čisto da vam smanjim ''euforiju'' :ROFLMAO: čekam da vidim novi UI, ne sumnjam da je bolje odnosno manje gore nego do sada nego ne treba živeti u nekakvim iluzijama tipa ''android'', ''4K'' i tome slično. Ko ima HPH07 već može raznoraznim i već opisanim ''gimnastičkim'' vratolomijama kako-tako da gleda i nešto drugo osim klasične tv ali ne treba sad očekivati nekakva čudesa.

"Otvoreni" android neće skoro na Iris po meni iz dva razloga:
  • Na box-u nema interneta (Ethernet kablom je povezan na internu telekomovu mrežu samo za Iris)
  • Na box-u nema google servisa (nisu se ni trudili da ih ubacuju - kad već nema interneta).

Otkud ovaj interfejs, treba li nekako (i kako) manuelno uraditi apdejt ili da čekam da se sam stb apdejtuje?

Nista nisam radio, upalio tv, boks vec bio upaljen, dobio sam par uvodnih ekrana u fazonu next, next finish i posle toga ovaj interfejs.

Nema opcija za sortiranje kanala, a za otvoreni android ti trebaju pravi boksevi, a ne ovo smece staro ko zna koliko.

a za otvoreni android ti trebaju pravi boksevi, a ne ovo smece staro ko zna koliko.
Dobro nećemo sad preterivati i tvrditi nešto što nije tačno. Tom boxu hardverski apsolutno ništa je fali tj nije ništa lošiji od Eon boxa (čak šta više ovaj noviji Skyworth model koristi noviji SoC i jači od Broadcom čipa u KAON modelu Eon boxa, a stariji Skyworth zaboravih jel beše koristi neki HiSilicon SoC? ) i od proseka koji daje 99% ISP-ova svuda po svetu. I naravno da je mogao da fura sertifikovani AndroidTV OS da je Telekom hteo da plati.

Softver je naravno druga priča. Ali to je krivica Telekoma ne boxa kao parčeta hardvera niti Skyworth-a kao OEM-a.

A očekivati "otvaranje Android"-a kroz buduće update-ove je extremno naivno, naravno. Bez sertifikacije i plaćanja licenci neće da može a Telekom da je hteo platio bi odmah pre 2-3 godine ili koliko je već prošlo od kad su nabavili prvi Android STB.

Poslednja izmena:
Dobro nećemo sad preterivati i tvrditi nešto što nije tačno. Tom boxu hardverski apsolutno ništa je fali tj nije ništa lošiji od Eon boxa (čak šta više ovaj noviji Skyworth model koristi noviji SoC i jači od Broadcom čipa u KAON modelu Eon boxa, a stariji Skyworth zaboravih jel beše koristi neki HiSilicon SoC? ) i od proseka koji daje 99% ISP-ova svuda po svetu. I naravno da je mogao da fura sertifikovani AndroidTV OS da je Telekom hteo da plati.

Softver je naravno druga priča. Ali to je krivica Telekoma ne boxa kao parčeta hardvera niti Skyworth-a kao OEM-a.

A očekivati "otvaranje Android"-a kroz buduće update-ove je extremno naivno, naravno. Bez sertifikacije i plaćanja licenci neće da može a Telekom da je hteo platio bi odmah pre 2-3 godine ili koliko je već prošlo od kad su nabavili prvi Android STB.
Za x2 jeste tako, ali to je najbolji boks koji imaju, ovaj huawei 2100v5 ima 100 godina i nema sta da trazi danas na trzistu. Aosp skyworth ne mozes da konvertujes u atv boks, plus huawei stoji u pozadini. Sbb jeste poceo sa 905x2 ali par godina unazad imaju x3, a x2 je vec sada poprilicno zastareo chipset. Naravno da se koristi svuda i dalje ali ako sada planiras pricu sa atv na nivou neke firme, ispod x4 se ne uzima nista.

da li može neko da da hint kako može da se otključa iris tv box i pretvori u android koristeći se samo ADB terminalom?

Pisao si za Android STB-ove, ne za Huawei fosile koji su prebudženi sa stare platforme na Iris koji nisu Android uređaji i ne mogu to da budu sigurno sa toliko malo RAM :D :D, koji jesu kršine i za tu staru platformu su bili na "jeeeedva radi" nivou. Ćale u firmi tj sva rodbina ovde u selu ima te fosile, neko crni nego beli :D Njih ne dele novim korisnicima već nekoliko godina... a sad što su đane pa neće postojećim korisnicima da zamene opremu makar pri "obnovi ugovora" jeste bezobrazno ali može im se očigledno. Neće ni SBB da zameni KAON hybrid za SDMC hybrid sa S905X4...

ali ako sada planiras pricu sa atv na nivou neke firme, ispod x4 se ne uzima nista.

Uvek može gore. Ima provajdera koji koriste S905W, 905D ili ove Y low power za stick-ove i dongle-ove. Ili još gore uređaje sa Allwinner i Rockchip

Да ли ирис НР4024 захтева активан дхцп на рутеру за иптв или ради независно од тога?
Што се тиче јачине звука, да ли је 100% ниво линијског излаза или на којој јачини јесте?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno