Šta je novo?

Google Pixel 6

Da ti nije uključen auto night mode na S22U? Meni stoji automatski, ume nekad sa njim da napravi takvu sliku.

Mislim da nije bio (nije moj telefon), provericu posle, jel se vidi negde u galeriji da li je bio upaljen night mode? Na pixelu ima onaj mesec.. Inace S22 obican je nije Ultra, jesu im bese iste main kamere?

Nisu, S22 ima 50mp, Ultra 108mp.
Kad slikaš pojavljuje se mesec u donjem desnom uglu.

Instalirao sam danas zadnji OTA update, koji donosi Spatial Audio na Pixel 6, između nekih popravki. Jel neko primetio razliku/boljitak u slušanju muzike na slušalicama? Ja još nisam probao, pa pitam da nije neko...

Nisam to u podešavanjima ni primetio, jer ne koristim ni jedan blutut uređaj uparan s Pixelom.

Mislim da se najveća razlika primeti na njihovim buds pro skuskama.

Mislim da se najveća razlika primeti na njihovim buds pro skuskama.
Da, one dobijaju isto ažuriranje za Spatial Audio pri pokretima glave. Navodno ima benefita manje ili više za bilo koje sluške/zvučnike, a neki to mnogo bolje koriste, pa se oseti razlika...

Sad testiram sa Buds Pro, ne znam gde mogu da primetim to, u video sadrzaju?

Sad testiram sa Buds Pro, ne znam gde mogu da primetim to, u video sadrzaju?
Pretpostavljam da je tu pravi efekat, ali navodno i u muzici. Ja na AirPods vidim malu razliku u dubini sa i bez opcije, strimovao sam sa Deezera. Čini mi se da ne tripujem, mada...

Spatial audio je nesto kao dolby atmos. Treba ti sadrzaj koji je takav da bi to cuo.
Treba ti neki 5.1 ili u.1 ili dolby atmos sadrzaj (netflix, hulu, youtube snimak sa spatial audio)...

Da da našao sam neke YT snimke koji podrzavaju.. Dobar je fazon.

Kakva je situacija sada sa Pixel 6? U kom rangu je baterija i generalno uređaj, vidim da se dosta stvari poboljšalo sa updejtovima, da li sad vredi uzimati?

Telefon radi sjajno.. Sem par sitnica koje sam pomenuo par puta.

Ja sam daanas bas gledao, nudi mi tip 6 pro i 200e za 13 pro max. Mami me taj pixel ali ovo mi nije pasalo. Jer telefon moj pod garancijom, full da ne skrecem sa teme ali svakako da cu probati. Da li 6 pro ili 7 pro, vidjecemo 😃

Nije mi jasan ovaj moj 6a. Čitač otiska prsta za otključavanje ekrana malo radi malo ne. Ali isti taj čitač kada se upotrebljava za potvrđivanje identiteta za bankovnu aplikaciju radi svaki put bez greške. Sve mi liči da čitač dobro radi, a da je neka margina viša kod bankovne aplikacije nego kod zaključanog ekrana.

Isto kao i kod mene na Pixel 6. Ponekad brljavi na otključavanju, a u bankovnoj app ili Enpass nikada... Možda to reše softverski jednom. U principu imam 4 prsta dodata, pa kad počne da zeza, hoće na neki drugi.

Da li meni može neko da objasni da li je mit, nekonzistentnost u uređajima i iskustvima, ili samo popularno jadikovanje oko priče o Tensoru i njegovim termalnim karakteristikama?

Znači već nedeljama kako planiram da kupim svoj prvi Pixel (6 ili 6a) u životu, pročitao sam tonu iskustava po internetu...

Negde pišu da im se Pixel jedino zagreje onako jače tokom set up-a i prvih par dana dok se telefon uspostavi... Onda negde pišu da je normalno da uvek bude topao, ne vruć, nego logično topao jer je Tensor "powerhouse" i stoga je logično da stvara toplotu... Drugi pak kažu to je prevashodno jer je made by Samsung.

Onda ima onih koji pišu da im je telefon uvek hladan sem kad je punjaču ili se duže snima, a drugi pak pišu da telefon leti throttluje i usled bazičnog korišćenja, a da je kamera upotrebljiva vrlo kratko...

Pa ja kao potencijalni kupac ne znam kako da prihvatim opšti utisak? Da li su Pixeli sa ovim Tensorom telefoni koji se greju više nego što je uobičajeno kod drugih, da li je uređaj sa kojim u specifičnim situacijama moraš imati na umu njegovu termalnu prirodu, ili pak to varira od telefona do telefona tj. osobe do osobe?

Izvinjavam se što prosto pitanje preopširno postavljam ali bukvalno imam osećaj da nekad prikupljanje previše utisaka umesto da olakša odluku oko izbora samo je oteža.

Meni je samo pravio probleme kada sam bio na moru. Kada se tamo zagreje zna da spusti brajtnes i da vrati refresh rate na 60hz.
Ali koliko sam dana godišnje na takvom suncu ?
Ali generalno greje se verovatno podjednako kao mobovi sa s888, snap gen 1 i exynos 2200.

Da li meni može neko da objasni da li je mit, nekonzistentnost u uređajima i iskustvima, ili samo popularno jadikovanje oko priče o Tensoru i njegovim termalnim karakteristikama?

Znači već nedeljama kako planiram da kupim svoj prvi Pixel (6 ili 6a) u životu, pročitao sam tonu iskustava po internetu...

Negde pišu da im se Pixel jedino zagreje onako jače tokom set up-a i prvih par dana dok se telefon uspostavi... Onda negde pišu da je normalno da uvek bude topao, ne vruć, nego logično topao jer je Tensor "powerhouse" i stoga je logično da stvara toplotu... Drugi pak kažu to je prevashodno jer je made by Samsung.

Onda ima onih koji pišu da im je telefon uvek hladan sem kad je punjaču ili se duže snima, a drugi pak pišu da telefon leti throttluje i usled bazičnog korišćenja, a da je kamera upotrebljiva vrlo kratko...

Pa ja kao potencijalni kupac ne znam kako da prihvatim opšti utisak? Da li su Pixeli sa ovim Tensorom telefoni koji se greju više nego što je uobičajeno kod drugih, da li je uređaj sa kojim u specifičnim situacijama moraš imati na umu njegovu termalnu prirodu, ili pak to varira od telefona do telefona tj. osobe do osobe?

Izvinjavam se što prosto pitanje preopširno postavljam ali bukvalno imam osećaj da nekad prikupljanje previše utisaka umesto da olakša odluku oko izbora samo je oteža.
Upravo to poslednje, ja sam se 5 puta odlucivao i jos toliko puta odustajao od kupovine, sto vise citao bilo je teze.

Sve te stvari, verovatno 99% su rešene tako da ne brini, telefon je sjajan..

Nije da nema mnogo efikasnijih SoCeva od Tensora. Tensor je gori i od SD888, Gen 1...koji su poznati kao neefikasni, ima 2 'problematicna' X1 jezgra za razliku od Snapdragona.

To je teoretski, za grijanje zavisi od navika korisnika.

Modem im je los, nije Qualcomm-ov valjda vec Samsungov, koji se pikazao dosta losije.

Ja ne bih isao na te SoCeve ako ne moram, pogotovo rizik bez garancije, moze raditi dobro, a moze i...

Jos kad dodam problematicni fingerprint sensor...

Pa šta ja znam, Uzeo sam Pixel 6a jedino zbog veličine. Treba mi manji telefon. Pored njega su u igri bili Asus Zenfone 9 i IPhone 13 mini, ali je cena ovih baš velika. Barem meni. Telefon kao telefon i nije nešto. Pre njega sam imao šugavi Redmi 8, pa sam očekivao neki Vau efekat. Efekta nije bilo. Svi hvale fotografije i snimke, ali nisu nešto super. Naravno da su mnogo bolje od mog prošlog telefona, ali pošto puno fotografišem sa nekim Nikonima profesio nalno, fotke mi i nisu nešto. Taj Redmi sam hteo da razlupam o pod (jednom sam ga i otresao) jer mu senzor otiska malo malo pa ne radi. Kad ono kod Pixela isto. Mnoga podešavanja jednostavno ne postoje u menijima koja se nalaze kod Xiaomi-ja. Što se tiče grejanja, greje mi se samo kada ga stavim na taj "njegov" punjač, koji sam morao posebno kupiti, pošto ovi ostali brzi punjači ne rade na Pixelu. Piše na ekranu Rapid Charge. Tad se malo zagreje. Onal laserski merač temperature iz Lidla kaže da se zagreje na 35 stepeni. I to negde na leđima gore levo. Takođe se zagreje i kada snimam video kamerom u 4K ali malo manje. Nisam merio, ali tako mi se čini. Baterija mi treje 2 dana. Jednostavno ne znam šta da kažem o telefonu. Mnogo je brži od mog prošlog telefona (što i nije teško), bolje su fotografije i manji je. Da li vredi para koje sam da? Nešto i nisam siguran. Ali nema da se kupi neki OK telefon sa ekranom od 5 inča i normalnom cenom, pa makar bio debeo i 2cm.

Hvala na utiscima... I ja sam skontao u suštini da se oko grejanja pravi od muve magarac, pošto kad pogledam primera radi Redditovu Pixel zajednicu imaš osećaj da je nekima merak da istovremeno imaju Pixel a i da se žale zbog nečega, a isto tako i da se kunu u njega po potrebi. 😂

Isto me je tako malo zabrinula polemika oko baterije, pošto i tu sam našao gomilu utisaka koji jadikuju nešto a gledajući gomilu onih battery drain uporednih testova YT klipova u kojima telefone koriste u toku dnevne rutine skontao sam da telefoni pružaju autonomiju skladno hardverskim zahtevima i kapacitetu baterije...

Telefon punim svaki drugi dan. Preko dana mi je stalno uključen Wifi i data, a non stop mi je uključen GPS. Od programa koristim Tapatalk, Viber i još nekoli tih sitnih preograma, Od igara samo redovno gubim neki šah. Nemam Facebook, Instagram ili bilo koju drugu socijalnu mrežu. Kada razmislim, svaki telefon koji sam imao baterija mi je uvak trajala 2 dana. Sav sam štedljiv izgleda. ;)

Nije da nema mnogo efikasnijih SoCeva od Tensora. Tensor je gori i od SD888, Gen 1...koji su poznati kao neefikasni, ima 2 'problematicna' X1 jezgra za razliku od Snapdragona.

To je teoretski, za grijanje zavisi od navika korisnika.

Modem im je los, nije Qualcomm-ov valjda vec Samsungov, koji se pikazao dosta losije.

Ja ne bih isao na te SoCeve ako ne moram, pogotovo rizik bez garancije, moze raditi dobro, a moze i...

Jos kad dodam problematicni fingerprint sensor...
Pusti ti te teorije, u praksi ovo je naj'glaće' iskustvo na Androidu..
Grejanje isto nikad nisam primetio..

Smoriću vas još jednim pitanjem, šta ću kad overthinkujem... 😂

Elem, kakva je perspektiva Pixela u dugotrajnosti? Mislim znam da većina ljudi kupi novi telefon na 2-3 godine, ali me brine najviše da li za taj period baterija može da isprati dovoljno dobro telefon?

Vidim da je ideja Pixel telefona da i kroz samu podržanost posluži na duže staze i da u suštini hardver i softver sasvim realno mogu da isprate naredne 3-4 godine minimalno bez problema, nego je moja briga da ne postane ovistan o punjaču kroz recimo neki period...

Posebno jer kod nas nema ovlašćenih servisa pa pretpostavljam da pitanje eventualne zamene nije baš lako rešivo...

Ili previše mozgam 😁

Nazad
Vrh Dno