Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Lepi kineski konektori.

Ako se misli na konektore na kartici, to je njegov ili nečiji drugi proizvod, koji će se prodavati i prikazuje električnu snagu (tj. jačinu struje koja prolazi).

Poslednja izmena:
New AMD Radeon Software Adrenalin 23.1.1 WHQL released for AMD Radeon RX 7900 Serie

Za oko mi zapala 7900xt, tj. konkretno model od SAPPHIRE-a, kao 2.5 slot karta čini mi se dobra ITX varijanta? Cijena jeste katastrofa trenutno i čekao bih da padne ali nemam mnogo izbora što se upgrade-a tiče jer sam ograničen na 2.5 slot kartu. Sudeći po testovima, bolja varijanta od 4070Ti za iste pare.

Bas sam juce gledao istu komparaciju, deluje RAW bolja, ali u RT vidno losija... cena je svakako on-pair. Mene jos licno i drajveri i cela situacija sa hladnjem dodatno 'odbijaju' trenutno.

Bas sam juce gledao istu komparaciju, deluje RAW bolja, ali u RT vidno losija... cena je svakako on-pair. Mene jos licno i drajveri i cela situacija sa hladnjem dodatno 'odbijaju' trenutno.
Koliko sam ja video problem sa hlađenjem postoji isključivo ako je karta stvaljena horizontalno (postoji problem izgleda sa načinom distribucije fluida u cevima) ako je postavljena vertikalno problema nema...Naravno ne kažem da je to u redu.

Ima razlike i ref. karata vs AIB, ali nije to konkretno problem, nego ceo taj mindset kontrole kvaliteta za ovu seriju o kome je vec dosta pisano... Prosto nemas utisak da dobijes premijum proizvod za premijum novac, je l'.

Pa na žalost to je sada trend. Ja sam kupi ganc novi PSU od poznatog proizvođača gde su plastični uvodnici bili izokrenuti. Naravno PC nije palio i bio sam se preznojio dok nisam provalio šta je, da ne govorim o izgubljenom vremenu...., da ne govorim oko konektora za nVIdiu, faličnim ASUS pločama...Svi smo postali na neki način Beta testeri, a sve je to posledica odsustva prave konkurencijena PC tržištu.

Poslednja izmena:
Za komponentu od 1000 eura ne treba gledati 50-100 eura gore dole, kad ide june nek ide i uže. Od grafika bih uzimao iskljucivo Asus, MSI i Gigabyte u tom redu, sve ostalo jok, pogotovu ako je cena u 5-10%.
A to poznati proizvodjac je u prevodu malo im zarade pa aj da pravimo i tuš kabine sa našim logo-om. Poznati PSU proizvodjac moze biti Seasonic, sve ostalo je kako te sreca sluzi. Moj rodjak je uzeo Asrock maticnu i pored mog beskrajnog negodovanja, hteo da ustedi 50 evra i sad bluetooth cas radi cas ne radi. Da ne idem u offtopic.

Super Flower je 10 u celo za Seasonic, ista prica i sa ostalim brendovima maticnih ploca, svi oni imaju svoje bubice, nista nije crno i belo.

Za komponentu od 1000 eura ne treba gledati 50-100 eura gore dole, kad ide june nek ide i uže. Od grafika bih uzimao iskljucivo Asus, MSI i Gigabyte u tom redu, sve ostalo jok, pogotovu ako je cena u 5-10%.
A to poznati proizvodjac je u prevodu malo im zarade pa aj da pravimo i tuš kabine sa našim logo-om. Poznati PSU proizvodjac moze biti Seasonic, sve ostalo je kako te sreca sluzi. Moj rodjak je uzeo Asrock maticnu i pored mog beskrajnog negodovanja, hteo da ustedi 50 evra i sad bluetooth cas radi cas ne radi. Da ne idem u offtopic.
E sada ga pretera, ispada da graficke ako nisu te tri i napajanje Seasonic da sve drugo nije vredno pomena. Nisi ni svestan koliko ima boljih marki napajanja a i za graficke mogu komotno da kazem da svuda ima skrivenih bisera... kod svaki firme.

^ tako je, šta fali PSU corsair, be quite… a sto se tiče amd oko grafičkih kod njih je uvek sapphire imao najveće prioritete.

Ako cemo iskreno pre bih uzeo PowerColor Red Devil nego Asus, MSI ili Gigabyte.

^ slažem se, jeftinija od asusa ili gigabyte a brutalna kartica

Neozbiljno. A napumpane cene preko svake granice.

Sta je, niko od nasih se ne usudjuje da kupi 7900XT(X)? :D

^ izgleda da ne. Rizicno je uzeti pa da naleti primerak sa problemom a nisu male pare. Posebno u kod nas bi se zamena mogla odužiti.

^ ne znam tačno za referentne, ali bilo je sapphire modela koji identično izgledaju. Da li i sapphire modeli imaju taj problem je pitanje. Sluđeni ljudi, onaj post sa guru3d sto sam linkovao pisalo je da su i neki AIB prijavili probleme.

Pa i Sapphire pravi referentne karte. Svi koji prave Made by AMD dizajn imaju potencijalno problem sa hladjenjem. Nijedan Custom AIB model nema taj problem koliko znam.

Ne, samo vaper chamber varijante, manjak vode unutra. Pogodjeno je do 1/3 referentnih kartica. Custom modeli nemaju tih problema

Ovo je sa guru3d “several AMD partners (AIB) are reporting the failures” ali nije rečeno koji partneri.

Prijavljuju ali za referentni model koji svi oni prave....resava se zamenom hladnjaka, jer je on manjkav, nema dovoljno vode unutar vapor chamber-a

Aha, ok. Ne vidim kod nas u prodaji a nema ni kod komšija mađara tipa asus, gigabyte… uglavnom su amd dizajn kartice.

Mnogi nisu ni predstavili svoje modele. Recimo MSI.

Svi pričaju dobar Saphire dobar Red Devil, a niko ne kupuje 😁

^ izgleda da ne. Rizicno je uzeti pa da naleti primerak sa problemom a nisu male pare. Posebno u kod nas bi se zamena mogla odužiti.
Kod mene karta idu pod vodu ali me brinu drajveri. Na AMD sajtu su dostupne XT, ali XTX ni u najavi.

Nazad
Vrh Dno