Šta je novo?

Google Pixel 7

Jako je mala verovatnoca da je telefon falican, verovatno je neka nekompatibilnost na relaciji telefon - bazna stanica.
Najbolje kad bi mogao da nahvatas nekoga sa istim telefonom i testiras na istoj lokaciji. :D
Pa isto mislim da je to.. Jer negde radi savrseno, a na nekim lokacijama zeza. A drugi fon isto sve, na istoj lokaciji, radi sve ok.
Ako mozes da mi kazes tacno na koje mislis, da ne lutam previse.

Stavljanje starog radio fajla, promena radio settingsa posle kucanja zvezdica#zvezdica#4636#zvezdica#zvezdica, skidanje nekog novijeg Google sim menager toola itd.
Nema mnogo, iščitaj pa ako ti se nešto čini kao rešenje probaj pa šta bude :)

Ja isto mislim da je slanje telefona u servis gubljenje vremena. Teško da će ti ga zameniti, a bićeš bez njega najmanje tri nedelje. Ja ne bih ništa radio, u smislu ubacivanja nekog drugog radio fajla i sl. U jednom momentu će proraditi...sa nekim updejtom. Jeste nerviranje ..ali svi koji kupujemo Pixel van podržanih zemalja smo donekle spremni na to ;)

Ja isto mislim da je slanje telefona u servis gubljenje vremena. Teško da će ti ga zameniti, a bićeš bez njega najmanje tri nedelje. Ja ne bih ništa radio, u smislu ubacivanja nekog drugog radio fajla i sl. U jednom momentu će proraditi...sa nekim updejtom. Jeste nerviranje ..ali svi koji kupujemo Pixel van podržanih zemalja smo donekle spremni na to ;)
To sam iskreno i odlučio.
Probao sam da instaliram najnoviju verziju neke apk sim manager, ali nije pomoglo ništa. Tako da ono, čekamo nove apdejte i šta ćemo.
Nmg čekam tri nedelje i da mi život spadne na korišćenje samo ajfona, to ne bih podneo haha
Jedino što možda uradim je da uradim root i omogućim volte, to bi skoro sve rešilo i olakšalo, ali kad uhvatim vremena. Natrpan sam poslom pa gledam da slobodno vreme provedem sa dragim ljudima i aktivnostima.
Nadam se samo da je lako raditi apdejte a da se zadrži root, u smislu da nema mnogo cimanja.

Svaka čast na lojalnosti i strpljenju. Ja stvarno nisam hteo da čekam da se to nekad reši, ne vrši mi svoju primarnu funkciju dobro, a to je TELEFON, tako da sam mu dao mesec dana i rešio ga se.

Mali update nakon par nedelja koriscenja Pixel 7 Pro modela. Zadovoljan sam telefonom i za moje potrebe mi se vise dopada od S22U. Baterija traje duze. Tipa na S22U sam izlazio na oko 30% na kraju dana a sa Pixelom sam tu oko 40-45%. Slike mi se mnogo vise dopadaju u odnosu na S22U. Samo koriscenje telefona mi vise odgovara. Volim google ekosistem tako da je za mene ovo pun pogodak.

Ono sto sam primetio je da se prilikom uspostavljanja poziva, iskljucivo prilikom prvog zvona, cuje neki sum/krkljanje i nakon toga prestaje. Inace drugih problema sa telefonom nema za sada.

Svidja mi se double tap za screenshot, bedtime mode, automatsko prepoznavanje pesama ( dobra fora ali ne slusam muziku tako mi i ne znaci puno ) i jos takvih sitnica. Sve u svemu za sada odlicno.

Jednom kada se pređe na pixel to je to :)
Posle njega može samo Apple
Ovo mi dodje u fazonu "Once You Go Black, You Never Go Back". I dalje u fioci imam Nexus 6p :) Bleji pored Mate 20 Pro i Mate 40 Pro. Da nisu sjebali Huawei ne bih ni pomislio na Pixel :)

Apple nikako u mom slucaju. Imam urodjen hejt prema toj kompaniji :)

Mali update nakon par nedelja koriscenja Pixel 7 Pro modela. Zadovoljan sam telefonom i za moje potrebe mi se vise dopada od S22U. Baterija traje duze. Tipa na S22U sam izlazio na oko 30% na kraju dana a sa Pixelom sam tu oko 40-45%. Slike mi se mnogo vise dopadaju u odnosu na S22U. Samo koriscenje telefona mi vise odgovara. Volim google ekosistem tako da je za mene ovo pun pogodak.

Ono sto sam primetio je da se prilikom uspostavljanja poziva, iskljucivo prilikom prvog zvona, cuje neki sum/krkljanje i nakon toga prestaje. Inace drugih problema sa telefonom nema za sada.

Svidja mi se double tap za screenshot, bedtime mode, automatsko prepoznavanje pesama ( dobra fora ali ne slusam muziku tako mi i ne znaci puno ) i jos takvih sitnica. Sve u svemu za sada odlicno.
Ne slušaš muziku?! Mislim da ovo prvi put u životu čujem od nekog😀. Ta opcija na pixelu mi baš nedostaje na samsungu.

Prepoznavanje pesama je odličan dodatak, pošto slušam radio u kolima.

Svaka čast na lojalnosti i strpljenju. Ja stvarno nisam hteo da čekam da se to nekad reši, ne vrši mi svoju primarnu funkciju dobro, a to je TELEFON, tako da sam mu dao mesec dana i rešio ga se.
Nema tu nekakve lojalnosti. Samo je telefon baš brutalan osim eto tog problema, koji je više zbog toga što nije zvanično ovde pa eto.
Inače sam stvarno zadovoljan, telefon je mašina teška, kamera preeedobra. Brz, fluidan..

Ma kakav apple, ne bih mogao da imam samo ajfon nema sile. I ovaj što ga nosam svaki dan jer mi je poslovni me baš mnogo iznervira nekad. Svaka čast kome je ajfon jedini fon, al ja ne bih mogao da trpim da me ios svaki dan iznenađuje koliko je nekad glup i nelogičan sistem.

Stvar je navike verovatno. Ja sam sigurno na Pixelu još X godina, a posle samo jabuka dolazi u obzir.
Nekako su mi svi ostali skinovi "kineski"

Ma kakav apple, ne bih mogao da imam samo ajfon nema sile. I ovaj što ga nosam svaki dan jer mi je poslovni me baš mnogo iznervira nekad. Svaka čast kome je ajfon jedini fon, al ja ne bih mogao da trpim da me ios svaki dan iznenađuje koliko je nekad glup i nelogičan sistem.
Pa ništa, onda religiozno gledamo u 'G' sign , ulažući i ispravljajući sve ono što bi trebalo biti obrnuto. Toliko su samosvesni te činjenice da su uvalili Pixel Watch u 22. godini po ceni aktuelnih brendova, koji taj posao rade već godinama, , a po designu i hardweru iz 2018. godine.
Realno, da su LTE verziju ponudili za 200€, uz sav taj njihov 'G' logo, ne..oni se guraju u duplo veći cenovni rang,.time jasno gestikulirajući da je i 7 Pro precenjen, što i jeste, a što dokazuju i prijave raznih problema koje korisnici prijavljuju širom sveta, uključujući i tvoj.

Nema tu nekakve lojalnosti. Samo je telefon baš brutalan osim eto tog problema, koji je više zbog toga što nije zvanično ovde pa eto.
Inače sam stvarno zadovoljan, telefon je mašina teška, kamera preeedobra. Brz, fluidan..
Pa malo li je? Nismo podržani kao zemlja, imaš neki problem sa mrežom zbog toga ali nemaš ni servis ni delove nego moraš preko nepoznate osobe da ga šalješ u inostranstvo na par nedelja... A platio ga poprilično. Servis kaže sve ok, i onda ti sve zavisi od dobre volje te osobe i Gugla da to nekad popravi. Ma koji da je brend u pitanju ne bih tolerisao sve što naprave samo da bih ga imao, a čak nemam ni sve funkcije nego moram da ga rutujem. Za mene je to prilično lojalno i strpljivo, i ne mislim da je to nešto loše, samo ja ne razmišljam tako.

Google je toliko prefrigran da evo ljudi po Redditu i Twitteru dele uputstva kako da se ljudi "odjave" od podrazumevanog odricanja prava na tužbu u slučaju nekog problema koji bi podrazumevao civilnu tužbu protiv Googla, konkretno ako se pokrene u slučaju tog problema sa staklom.

Jer kad kupiš Google uređaj računa se da se automatski pristaješ da sve probleme rešavaš vansudskom arbitražom, i ako bi ljudi hteli da se uključe u tužbu recimo u slučaju defekta sa staklom kamere ne bi mogli ako prethodno nisu se "opt out" iz te saglasnosti... Čak je i android police upozorio na to

Inače mislim da je svaka kupovina serije 7, u trenutnim uslovima kada mreže gore zbog izostale reakcije po pitanju problema sa staklom kamere, daleko od pametnog poteza, naročito kod nas gde se kupuje na divlje.

Po defaultu, mi preskačemo uslove, kao i sitno napisana pravila u fusnotama, igramo na poverenje,religiju i tradiciju, po principu,..'neće valjda ' (made by Google je) , dok moderacija briše moje postove jer se nekom G-loverboy fan-u začinilo da preterujem, a za to vreme u Google pravnom štabu sedi ekipa pravnika koja smišlja kako da opravda svoju egzistenciju u Google lancu ishrane.

Dakle, 30 dana.
Što znači da za sve one, kojima je puklo staklo kamere , kojima telefon ispada iz mreže, (a što ne važi za Srbiju), koji su kupili Pixel 7 u oktobru, novembru, decembru.. te koji nisu odradili opt out, važi poslovica..pojeo vuk magarca.

Po defaultu, mi preskačemo uslove, kao i sitno napisana pravila u fusnotama, igramo na poverenje,religiju i tradiciju, po principu,..'neće valjda ' (made by Google je) , dok moderacija briše moje postove jer se nekom G-loverboy fan-u začinilo da preterujem, a za to vreme u Google pravnom štabu sedi ekipa pravnika koja smišlja kako da opravda svoju egzistenciju u Google lancu ishrane.

...
Ma da, a Samsung i kineski proizvođači jedva čekaju da ti se nešto na telefonu pokvari pa da ti odmah zamene telefon ;)
Google nije ni bolji ni gori od drugih. Nije telefon životna investicija da dve godine planiram kupovinu istog. Ako se i zeznem, sledeći put kupim neki drugi i to je to. Telefon treba posmatrati i kao vrstu zanimacije...
Onaj ko nema i kome je 600-700 eura velika cifra ( što mi je razumljivo i poštujem ), treba da kupuje telefone koji koštaju 100 evra jer i oni potpuno rade posao.

Nisam znao da moram da imam Google chromecast, da bi povezao telefon i TV. Da li neko ima taj uredjaj? Vidim na KP da ih ima od 1400,00 din pa do 2500.00. Jel se samo poveže na USB od TV-a? Sad sam video, da su to replike. Da li neko može da potvrdi da rade OK

To zavisi od TV i koje opcije ima. Na Philips koji ima android OS se povezujem bez ikakvih dodataka, sve ima TV.

Android TV imaju integrisanu tu opciju koliko znam. Taj običan Google Chromecast može biti da košta toliko, a postoji i Google Chromecast with Google TV, što je ustvari Android Box.

Ako mu je smart TV treba da instalira google home ili tako nešto. Možemo samo da lupamo jer ne znamo koji model TV. Ako njemu treba Google chromecast to je zaseban uređaj, što mu treba ako TV nije smart ili nema bežično povezivanje.

U pitanju je LG Nanocell 55. Telefon ga uopštene vidi. Vidi samo TV u spavaćoj, neki stariji 32 inča, medjutim on je spojen na SBB Eon box. Tako da verovatno prepoznaje Box, i tu nema problema. Ovaj TV LG mi je u dnevnoj sobi, i nema box, već je na EON platformi, i ne vidi ga. Sa starijim telefonima, nije bilo nikakvih problema.

Ja sam imao takav problem preko bluetooth-a sa Marshall slučalicama i nikada ih nije video, a ajfon ih vidi odmah. Ista stvar je bila i sa lap topom, službeni nikada nije video a privatni jeste, i opet je ajfon video oba bez problema

LG ima svoju aplikaciju, kod mene radi odlicno.

Nazad
Vrh Dno