Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Problem je sto se USPS posiljke ne mogu pratiti u Srbiji
po tom kodu.Ovde dobijaju novi RR...RS kod.

Problem je sto se USPS posiljke ne mogu pratiti u Srbiji
po tom kodu.Ovde dobijaju novi RR...RS kod.
Evo nasao sam primer na netu gde ostaje isti kod, ja kad ukucam svoj CJ..US kod dobijem rezultate ali samo kad je poslata jos 13. decembra. Mene zanima da li je moguce da od Ciriha do Beograda ne stize nedelju dana.

Prilozi

• aa.jpg
    aa.jpg
    95.3 KB · Pregleda: 83
Napokon su i u Smederevu ispred poste postavili Paketomat,posalju poruku na Viber sa brojem pracenja i kave vam kada mozete da preuzmete sa Paketomata. Da znate ubuduce kada da podignete paket sa Paketomata,u poruci na Viberu dobijete poruku i na kraju link gde kliknete na njega i pratite uputstva,prvo vam stigne kod od 6 cifara,to ukucate i onda sledeci korak je skeniranje QR koda koji stoji na Paketomatu i onda vam se otvori sanduce i vi preuzmete posiljku.Ovo je dobro resenje jer sve manje i manje ima postara,i ovo se odnosi samo na neregistrovane posiljke.

Prilozi

• Screenshot_2023-01-06-16-24-09-426_com.viber.voip.jpg
    Screenshot_2023-01-06-16-24-09-426_com.viber.voip.jpg
    167.7 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_2023-01-06-16-24-47-791_com.google.android.apps.messaging.jpg
    Screenshot_2023-01-06-16-24-47-791_com.google.android.apps.messaging.jpg
    43.9 KB · Pregleda: 53
Napokon su i u Smederevu ispred poste postavili Paketomat,posalju poruku na Viber sa brojem pracenja i kave vam kada mozete da preuzmete sa Paketomata. Da znate ubuduce kada da podignete paket sa Paketomata,u poruci na Viberu dobijete poruku i na kraju link gde kliknete na njega i pratite uputstva,prvo vam stigne kod od 6 cifara,to ukucate i onda sledeci korak je skeniranje QR koda koji stoji na Paketomatu i onda vam se otvori sanduce i vi preuzmete posiljku.Ovo je dobro resenje jer sve manje i manje ima postara,i ovo se odnosi samo na neregistrovane posiljke.
Ovo je odlicno resenje, narucito zbog komplikacija sa neregistrovanim posiljkama.

Uzaludno trosenje velike kolicine novca , vremena i resursa.... :(

Kako za koga, za postare je trosenje para,resursa i ne znam cijeg vremena, a za nas obicne kupce je ovo odlicno.

Ponavljam po ko zna koji put - Problem su samo pojedine lokalne poste...

Na par adresa preko LPC SM-S.Pazova i UA...HU i UH...BE posiljke
( tokom novembra i decembra ) su stizale za 10-15 dana posle statusa
[RS] Arrived at local delivery center
ili Shipment being prepared by the postman

@tobacco road

Kupovina , montaza , odrzavanje paketomata kosta...
Plus je potrebna nova logistika.

OK je to za registrovane posiljke za koje se naplacuje skuplja postarina ,
ali koriscenje za isporuku gomile posiljki na kojima nemaju zarade je
besmisleno.
Po postama vec postoje salteri za isporuku , plus sanducici
( postanski pregradak / fah ) zvrlje prazni.
Umesto sto sve te posiljke par puta skeniraju / unose u sistem.... pakuju u
paketomate , dovoljno je da ih jednom skeniraju i objave status na
posta..../alati/pracenje-posiljke
( ako vec nemaju dovoljno postara ) da je posiljka spremna za isporuku u lokalnoj posti.

Imaju i druge kurirske sluzbe paketomat pa se niko ne buni zbog toga(valjda zato sto je Posta drzavna firma a ovo privatna).Mene Aliexpress vise ne zanima(bar dok se ne resi to slanje i to gubljenje posiljaka),vec neko vreme narucujem preko JOOM-a i svaka posiljka mi je stigla,sto sa Alijem nije bio slucaj.tako da verujem da je najveci problem u tranzitnoj zemlji gde stizu posiljke a ne do naseg Glavnog centra.

Ovaj poslednji status beše da je paket otišao u lokalnu poštu? Da očekujem sutra paket?20230108_125634.png

Trebalo bi,nelad zna da traje otprema do lokalne poste vise od 2 dana.videces sutra promenu statusa ako je stigla u tvoju postu.

Trebalo bi,nelad zna da traje otprema do lokalne poste vise od 2 dana.videces sutra promenu statusa ako je stigla u tvoju postu.
znam da će pisati ono kao "zadužena za dostavu" ili tako nešto, ako stiže sutra. Interesovalo me samo ovo otprema da li je to to, inače mi bude više statusa unutar NS carine (prijem, neko očitavanje itd.) pa zaboravih šta je šta. Bio bi red da stigne sutra, zadršaše mi mesec dana 😁

Carinu je prosla,sada ide iz postanskog centra u tvoju postu.to bi trebalo nocas da ide,a da li ce krenuti to ces ti videti na pracenju.

Pozdrav, imam jednu nedoumicu u vezi sa mojom pošiljkom, odnosno sa praćenjem iste. Na statusu piše da je pošiljka otpremljena (10200 GPC - 00001). Zanima me šta znači ovaj broj 00001 i gde mi se trenutno nalazi pošiljka? Unapred hvala

Prilozi

• A794FC80-0E7F-4142-A0E3-2D56D67D3530.jpeg
    A794FC80-0E7F-4142-A0E3-2D56D67D3530.jpeg
    269.7 KB · Pregleda: 39
Je li neko imao problem sa slanjem pošiljke iz Kine i konstatnim kruženjem pošiljke na aerodromu u Pekingu sa statusom “security check returned” izmedju raznih službi? Već 10tak dana isto, niti da napusti Peking niti da je vrate nazad posiljaocu.

@sale76

3. januara poručen kuler od Arctica. Malo pre ponoći stiglo u Srbistan i sad bleji, ne mrda. A treba hitno da ne može biti hitnije. E Srbijo zemljo međ’ šljivama.

@sale76

Izgleda da sam prouzrokovao promenu :) Jutros je status promenjen u “Airline received”.

Inače, tokom novembra i decembra sam dobijao pošiljke iz Kine bez ovih problema sa statusom “security check returned”

IMG_20230109_143154.jpgDa li postoji šansa da isporuka malo kasni zbog praznika i svega, ili će morati da se silazi u poštu? U pitanju je maska za telefon od oko 300 dinara, UA HU pošiljka.

2AB982DD-80D4-4326-B4E8-F567DB3DECA7.jpeg
Nikad duže nisam čekao da ode sa aerodromske poste

11030 Beograd, centralna pošta na Banovom brdu.
U pošti bio početkom novembra, bio ponovo u subotu, oba puta, nema paketa na moje ime. Doduše ne videh nigde one prepoznatljive žute koverte, ono što su listali pri proveri su sve preporučene/računi.
Poštar zadužen za reon na kome sam dao otkaz od 01.11. Raspitao se kod komšija, sad ga neka klinci menjaju i raznose poštu, dal su frljnuli negde usput, stoji u nekom budžaku pošte, ko zna...
Update, u sredu bio ponovo u pošti, ovaj put nisu gledali već zapisali podatke i broj telefona, danas se javio kontrolor iz pošte da su našli sva 4 paketa i preuzeo sam ih.
Problem što je poštar za kraj dao otkaz i generalno nemaju ljudi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno