Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I naravno ta žena je pripadnica najpotlačenije manjine u istoriji čovečanstva.

Već viđeno sa današnjeg aspekta. U vreme kad je film nastao nije bilo već viđeno, već su u narednim godinama počeli ovu tematiku da guraju u sve i svašta, počev od igara npr... Tako da treba stvari sagledavati ocenjivati sa aspekta vremena kada su nastale a ne sa 20 godina zakašnjenja kroz današnju prizmu.
Ista priča, neko bi danas mogao mlatiti da je Matrix već viđeno, ali 1999 je bio jawdroping u svakom smislu...
Hoćeš reći da time travel filmova nije bilo pre ovoga? Drugo, slažem se sa ovim što si rekao, samo nisam hteo da se ponavljam jer sam već dao istu konstataciju ranije, zato film i ne mogu da ocenim baš zbog toga, ali mi se ne sviđa na nekim poljima koja u suštini nemaju tu poveznicu sa poentom filma, da ne navodim sad. Ali siguran sam da bi mi iste stvari zasmetale da sam ga pogledao i pre osamnaest godina.

Triangle of sadness 8/10
Lepo istrukturisana, pomalo nejasna ili bolje reći otvorenog stava, kompleksna priča o socijalnim standardima i okolnostima koje to mogu promeniti.

The Banshees Of Inisherin (2022)
Bas dobar film, obojica su legendarno odigrali, nisam ocekivao tako dramatican rasplet, mislio sam da je film laganica, ali svakako preporuka.

Pogledao i sta znam... pomesani utisci.Previse spor film za moj ukus,previse dugo traje,glumci mi odbojni,al ima i mnoge pozitivne stvari,scene odlicne,onaj muzicki deo kad "opizdi" svako nekoliko sekundi mi fantastican,posebno u pocetku jer sam nekako ocekivao drugaciji film,neizvesniji,a opet,ostavio je utisak,poput
Meni se svidelo što je tako malo spor a ne non stop neko roštiljanje i sl.
Baš je sve dozirano kako treba.
Mene je scenografija oduševila

Gledao u zadnjih par dana sve filmove o Džejsonu Bornu (prvo moje gledanje), dobra akcija nema dosadnih delova a i ne izgleda glupo i ima solidnu priču. Prva tri su za klasu bolji od ova dva kasnija nastavka. Svakako su za preporuku ko voli ovakve filmove i ne traže 100% realnost u akcionim filmovima 🙂

Mene je scenografija oduševila
Da scenografija je top,bukvalno nemas mogucnost da im sta zameris.Al kazem najvise me odusevila muzicka sekvenca koja se povremeno pojavljuje i daje dramaturgiju,u pocetku je i to bilo TOP jer sam ocekivao vise i intezivnije dramarturgije koja bi opravdala tu muziku,al i ovako,PREPORUKA

Da, neki moj utisak je da me Bornov indetitet recimo dosta podseca na Ronina iz `98.
Valjda zato sto su oba snimljena u evropi, i oba filma su sjajna.

Filmovi o Dzejmsu Bornu su rađeni po knjigama Roberta Ladlama, i radnjom podseća na radnju knjiga...
Iskreno, bez uvrede, ne mogu da verujem koliko ljudi ne čitaju, ovo je lako štivo triler klasik...Ali ni za to se ne zna...

Iskreno, bez uvrede, ne mogu da verujem koliko ljudi ne čitaju, ovo je lako štivo triler klasik...Ali ni za to se ne zna...
Meni zadnje stivo bio Karl May i Winnetou... ako s ene varam preko 2000 strana... udubim se tako po par sati,pa kad izadjem na ulicu sve ljude poistovecujem sa likovima (kaubojci,indijanci) :D Ipak lakse je pogledati filmove,brze i jednostavnije :)

Filmovi o Dzejmsu Bornu su rađeni po knjigama Roberta Ladlama, i radnjom podseća na radnju knjiga...
Posle Ladlamove smrti Eric Van Lustbader je nastavio da piše serijal o Bornu i iskreno više mi se sviđa njegov stil nego Ladlamov.

Ne znam što njegove knjige /Lustbaderove/ nisu ekranizovali.
Ninja serijal njegov je mnogo dobro štivo

Prvi deo iz 1989 sa Richardom Chamberlainom je klasik. Prvi sa Damonom je isto odlican. Ostali solidni.

To vidim da se vodi kao neki tv film iz dva dela. Ima i na youtube ako nekog zanima, deluje na prvi pogled kao neki B grade film, možda grešim.

Odgledao sinoc Avatara novog,Cinestar Big,Novi Sad,Extreme 3d projekcija....sto se mene tice,komotno 9/10. Odlican,nemam nikakve zamerke,dostojan naslednik prvog dela,tri sata mi bukvalno proletelo!

Novi Matrix - ugasio posle pola sata. Strašno šta učiniše.
The Great Gatsby (2013) - lep filmić, za "romansu" odličan. 7/10
The Princess Bride (1987) - konstantno viđam da ljudi pominju taj film, meni ništa specijalno. Par kul forica ali sam se premalo smejao za komediju. 6/10

Već viđeno sa današnjeg aspekta. U vreme kad je film nastao nije bilo već viđeno, već su u narednim godinama počeli ovu tematiku da guraju u sve i svašta, počev od igara npr... Tako da treba stvari sagledavati ocenjivati sa aspekta vremena kada su nastale a ne sa 20 godina zakašnjenja kroz današnju prizmu.
Ista priča, neko bi danas mogao mlatiti da je Matrix već viđeno, ali 1999 je bio jawdroping u svakom smislu...
Inače pre Matrix-a je izašao Proyas-ov "Dark City"(meni jedan od omiljenih filmova) koji ima dosta sličnosti sa istim ...

Malo si omasio temu za slow horses 😉

Reprizirao sinoc The Town. Meni lično odličan film. Ko nije gledao, a voli taj neki žanr, mislim da je must watch.
Baš mi je Town na listi, u nedostatku kvaliteta, vraćam se starim odličnim. Juče odgledao Inception, skoro da sam i zaboravio o čemu se radi, film i po!

Bio u štimungu za best bad movies, prvo me vuklo ka nekom od Nikolas Kejdžovih pa sam prelomio da bi to ipak bilo suviše :)

Meet Joe Black

Nisam primetio da ga je neko pominjao u ovoj temi.
Kakav neočekivano čudan film, nisam gledao ni trejlere o filmu i ostalo i prijatno sam se iznenadio. Pit i Hopkins standardno dobri, ali za mene otkrovenje u ovom filmu je Claire Forlani, čudi me kako nije napravila bolju karijeru posle ovog filma.
Generalno film koji popravlja raspoloženje 🙂 (budite spremni da je film dug sa sporim tempom i traje 3 sata).

Nije skoro, tj. ako ne računaš prošlu sedmicu.;)
Nađeš svoj Waterworld post pa skroluješ skoro do poslednjeg posta i voila.:cool:

Dobar je Džo Blek. Daju ga na kablu svake nedelje. Meni je ta glumica baš krš, ima jednu facu koju ne skida kakva god da je situacija. 😋

Prilozi

• 149408e9495dc742c7fce1b8eb2919fd.jpg
    149408e9495dc742c7fce1b8eb2919fd.jpg
    16.2 KB · Pregleda: 64
  • tumblr_b1f9c60331647af4ea5bd9fa03c25c41_be498323_540.jpg
    tumblr_b1f9c60331647af4ea5bd9fa03c25c41_be498323_540.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 63
Ovde se pici novogodisnja ceznja,a niko Supermena da spomene :D Nadjoh lokaciju Jurassic parka na HDu,pa to ko serija,6 filmova ima ako se ne varam... veceras krecem... ovih dana svi forumasi ima da budu dinosaurusi :D

Staaaaa sam ja cekao okruglo 30 godina :D

Skroz drugacije sam zamisljao ovaj film.Ustvari sad filmic,a u vreme kad se pojavio verovatno je bio filmcina. I sad ne moze da se postidi efekata pored danasnje kompletne tehnike. Najzanimljivije u filmu jeste posmatrati softver na tadasnjim racunarima :D Lep film 8/10

Tu mozda mozes i da stanes, sto se kaze they dont get better than that.

Ma nema veze,kad sam ubacio zetone,vozim do kraja... ne umem stati... ne mogu filmovi biti losi koliko ja mogu biti tvrdoglav :D

Ja sam takav sa serijama, ne znam kakvo da je ******, odgledaću do kraja, to je kao neki poremećaj... Srećom, uglavnom dobro proberem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno