Nisu skupe a i nisu ništa posebno, za noćni snimak u boji treba mnogo bolja kamera sa ugrađenim LED svetlom ili da se dodatno postavi neki LED reflektor...Idi na youtube pa vidi , po meni skupe a nista posebno plus izgleda da nema nocni snimak u boji
Odlična cena za tu kameru, a ima:
Meni to izgleda sasvim ok, a posebno gde na kameri postoje IC diode i LED diode... kao što je Dahua implementirala u tehnologiju Smart Dual Illuminatorskamera i onako moze da snima i u mraku.
meni to tako jeftino i kineski izgleda.
Ima dva senzora, dupli objektiv i novi softver.CMOS senzor od 1/2.8" sasvim dovoljan za 2MP na 1.920 x 1.080!
PoE napajanje!
Čekaj, čekaj, kako misliš dva senzora, dva objektiva...? Nešto si pobrkao, suviše je to jeftina kamera za dual lens!Ima dva senzora, dupli objektiv i novi softver.
Jeste piše ali samo za ove kamere koje sam ja naveo iz WizMind serije!Tako pise, mislim da je opste za full color.
![]()
Ma wizmind je druga serija termalnih kamera sa posebnim softverom namenjena za profesionalne svrhe (saobracaj, industrija, prepoznavanje lica i merenje temperature), a ovo je opis za "full color" tegnologiju kamera.Jeste piše ali samo za ove kamere koje sam ja naveo iz WizMind serije!
Pazi ja ti sve vreme pričam o kameri za koju si ti postavio link IPC-HDW2239T-AS-LED-0280B-S2 i za koju kažeš da ima dva senzora i dva objektiva, e ta kamera nema niti dva objektiva a ni dva senzora i ona spada da kažemo u najnižu klasu Lite Series Dahua kamera!Ma wizmind je druga serija termalnih kamera sa posebnim softverom namenjena za profesionalne svrhe (saobracaj, industrija, prepoznavanje lica i merenje temperature), a ovo je opis za "full color" tegnologiju kamera.
Verovatno te je zbunilo i to što piše Full-color 2.0 i što si tu video i kamere sa dva objektiva i dva senzora, a opet sve spadaju u Full-color...a ovo je opis za "full color" tegnologiju kamera.
Nisu sve sa dva objektiva ocigledno i tu su pravljene razne kombinacije. 2.0 znaci druga generacija, tacnije od sredine 2021 god. Naiso sam na video gde objasnjavaju sta su radili -Verovatno te je zbunilo i to što piše Full-color 2.0 i što si tu video i kamere sa dva objektiva i dva senzora, a opet sve spadaju u Full-color
Nisu sve sa dva objektiva ocigledno i tu su pravljene razne kombinacije. 2.0 znaci druga generacija, tacnije od sredine 2021 god. Naiso sam na video gde objasnjavaju sta su radili -
Inace gore pomenuta kamera ima elemente da spada u tu grupu cim se naglasava da je full color, iako nije dual lens. Tu su kombinovali i TiOC 2.0 sto podrazumeva i nekakvu vestacku inteligenciju. Ali ono sto je primetno, osvetljenje koje je znacajno unapredjeno, zatim kodek AAC koji je unapredjeni MP3, onda dva senzora velike osetljivosti i novi procesori i softveri. U svakoj seriji postoje i najskuplji i najjeftiniji modeli i samim tim i vece razlike u kvalitetu, pa eto nadje se po neki model i za skromnija investiranja, mada ocekujem da ce dosadasnje kamere polako nestajati sa trzista sa pristizanjem ovih nove generacije.
Ne podržavaju sve Dahua kamere two-way talk, tj. nemaju sve ugrađen mikrofon i speaker za dvosmernu komunikaciju, već je to u većini slučajeva samo mikrofon.Da li su sve Dahua kamere half-duplex za Voice? Na jednoj kameri mi je bitno da mogu da čujem razgovor, pa da pozoevm telefonom po potrebi. Pomislih, mogao bih kroz kameru i da se obratim, ali onda vidim da uključivanje mikrofona, traži isključivanje zvučnika, što me opet vraća na telefonski poziv, jer mi je potreban i odgovor.
Kamera je: IPC-HDW2431TM-AS-0280B-S2
Gledajući podešavanja, prebacio sam na AAC, ali mi maks nudi 16k.
G.711a je već bilo dovoljno dobro za to što mi je potrebno, verujem da će ovo biti još bolje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari