Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Možeš da napišeš ili nacrtaš plan kuće koje nameravaš da greješ, jer ako ima više prostorija pitanje je da li je dobro rešenje jedna 18 tica, možda je bolje dve 12 i sl, ali bolje da postaviš pitanje u onu opštu temu o klimama nego samo
Hodnik je na sredini kuće celom dužinom,sa jedne strane su sve 3 spavaće sobe sa druge strane dnevna soba trpezarija i kuhinja sve spojeno.znam da je malo jedna klima,uzeo bi prvo 18icu u dnevnu pa posle dodao još jednu za drugi deo kuće

Sta se desava mojoj gree,u 19,20 i evo sad u 21h ode u defrost,a vani 1 stepen i vlaga po prognozi na telefonu 2%

Jedno pitanje za iskusne..Amber vise radi kao on-of klima..greje 5.min.pa pauzira 10-15-20..zavisi od spoljne.koje se krece oko 0..mozda par stepeni ispod.u toku noci...ne stigne ni da modulira..dodje.do.nekih 500kw.i ugasi se..Kada radi spoljni grejac to se i vidi na potrosnji merača oko 90w..U defrostu je jos nisam.upacao..Stan,stamb.zgrada..pvc..greje.oko 25-30kw.Dali je mozda prejaka za tu kvadraturu koju greje..a lepo greje.i stvarno malo trosi..ozmedju 5-8kw.zq 24h.imam je malo.vise od mesec.dana..pa jos se ucim..😁

Jel ti fiksna brzina ili auto?

Evo ti slika od juce kako Amber radi kod mene.

Prilozi

• 20221221_154928.jpg
    20221221_154928.jpg
    69 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Da se razumemo nemam.primedbe na rad..potoisnja smesna..podesena na nekih 21-22C.Fan 1..nisam.probao auto..i I Feel opciju..ovako za sada mi je ok.mala soba,mala.kvadratura...Cisto skupljam iskustva i podatke od drugih nadam se zadoviljnih..😁

Probaj i i feel opciju i stavi daljinski negde u vidokrugu klime al da ne bije vazduh direktno u njega.

Kod mene je ovako...Dali je to ok.i.dalo je takav rad klime ok...?

Prilozi

• Screenshot_20221222_210548_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20221222_210548_com.wooxhome.smart.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 40
I kod mene je fiksni fan, iFeel iskljucen, ali posto kod mene greje vecu kvadraturu, 2 sobe hodnik i kupatilo, fan 4 je, znaci ne turbo, ne nabrze nego onajj pre midium-high mislim da se zove.

Inace da ispod nule kad ukljuci grejac, 80w vuce isti. Ovako ispod nule na minus 5, 6 vuce oko 410w.ume i manje ume i vise ali to je otprilike neka potrosnja, naravno kad je minus 180w ne moze dati dovoljnno topli izduv zato je i veca potrosnja tada tj ne spusta na 180w vec od nekih 300 do 440w

Ok je ta potrosnja ako je tacna, jer jedan dan je topliji, drugi hladniji tako da zato i varira potrosnja zavisno od dana

A sta ti kaze termometar? Jel temperatura u stanu varira?

Ista nam je klima. To je Amber standard.

tepm.je bukvalno ista..mozda ali mozda +- 0.5.ne vise od toga..
Ocekivao sam onu famoznu modulaciju...ali zbog manje grejne kv.i dobre izolacije..zgrada(kvalitetna starogradnja)samo jedan spoljni.zid..to se kod mene nedesava..jer za manje od npr.5min.klima uspe.da vrati tu zadatu temp.u sobi..Tako barem.ja.razmisljam..mozda i gresim pa.zato i pitam.iskusne...

Poslednja izmena:
Bitno da temperatura ne varira 2 steoena gore dole. Ocigledno male gubitke imas i nema potrebe da klima radi a na 180w ne moze ispod nule dati dovoljno topli izduv i iskljuci.
Proveri jel ti nije slucajno ukljucen sleep :) hoce on da se tako ponasa, mada cim ti ne varira temperatura verovatno nije.

I probaj sa vecom brzinom fana.

Ne nije..100%koristio sam ga par veceri..ali mi ne smeta buka na fan1..tako da ga nekoristim...jedino ugasim pokazivač temp.na unut.jedin.bije kao ludo u mracnoj sobi..😁Koji jos mod.Gree klime a.da je jeftiniji od Muse ima.grejač na sp.jed.Mozda bih ubacio u.decijoj sobi gde je trenutno TA 3.5.kw.neku 9-tu..lv.te sobe je oko 10kv.Neznam koliko se isplati.ma.duze staze...jer i ta TA se ouni nocu na jeftinu..a ta manja soba je jos vise ususkana..

Nema ni jedan :D imas pular, ali se Dexter zali na njega :D generalno ulazni model, on nema grejac sj ali generalno je mozda i nepotreban, kod mene na bergenu nema i nista ja ne primecujem da losije radi od Ambera kad su veci minusi. E posle pulara Muse, Amber, Freair itd, mislim samo skuplji.

tepm.je bukvalno ista..mozda ali mozda +- 0.5.ne vise od toga..
Ocekivao sam onu famoznu modulaciju...ali zbog manje grejne kv.i dobre izolacije..zgrada(kvalitetna starogradnja)samo jedan spoljni.zid..to se kod mene nedesava..jer za manje od npr.5min.klima uspe.da vrati tu zadatu temp.u sobi..Tako barem.ja.razmisljam..mozda i gresim pa.zato i pitam.iskusne...
Mani se mudolacije, pogotovo bajki od 150W na 0c u 20+ m2.
Bitno je da nema pregrevanja, da nema pauze od sat vremena i sl.
Kod mene Amber premium 12 greje 80ak m2 sa 10kW u proseku za ovih 20 dana (nije mi tu utičnica ali gledam na brojilu).
Što bi narod rekao: prs' u uvo i pevaj. 😁

Nemoj Pular, ne spušta nisko potrošnju (najviše je spuštao kod mene na 400w i to kad je bilo -5 napolju),
Pular se kod mene ponaša da što je veća spoljna temperatura klima manje spušta modulaciju, što realno u prelaznom periodu smara neviđeno, radi kao on off klima.
Muse koliko smo čitali ume da bude i gori. Ako ti ta TA peć završava posao onda nema šta da razmišljaš da menjaš.

Novi Muse Comfort ne bi trebalo da ima te bagove, tj da je to ispravljeno. Neko je pisao ovde o njemu, ne bi bilo lose da iznese nove utiske, i malo vise detalja posto je pocelo hladnije vreme.

TA peć zauzima prostor, puna je vune i čega još ne. Puniš je noću na jeftinu kada ti ne treba pakao u sobi. Preko dana može biti da je akumulacija ispražnjena, juriš jeftinu tarifu, nabavljaš tajmere... Jednostavno klima troši koliko i TA peć (odnosno i manje ako racunaš da na jeftinoj tarifi troši i manje), ako ima COP 4 (u proseku za sezonu), u dnevnoj tarifi košta kW toplote kao i kod TA peći koja je punjena na noćnu tarifu.
Kako se kome šta sviđa i ko je kako u finansijskoj mogućnosti. Ali klime istiskuju TA peći iz upotrebe. Nemaju šta da traže pored klima, plus imaš hlađenje/smanjivanje vlažnosti leti.

Za 10m² treba baš nežna klima, da ne bude radi 5min odmara 4h.

Poslednja izmena:
Za 10м2 pogledaj neki Daikin 9Btu.

Mani se mudolacije, pogotovo bajki od 150W na 0c u 20+ m2.
Bitno je da nema pregrevanja, da nema pauze od sat vremena i sl.
Kod mene Amber premium 12 greje 80ak m2 sa 10kW u proseku za ovih 20 dana (nije mi tu utičnica ali gledam na brojilu).
Što bi narod rekao: prs' u uvo i pevaj. 😁
Koju fan koristis za amber premijum obzirom da grejes 80m2.Imam dva amber premijum grejem 120m2 otvorenog prostora pa intwresuje koji fan koristis i koliko trosi kad odrzava temperaturu posto nemam merac potrosnje.Pozz.

Koju fan koristis za amber premijum obzirom da grejes 80m2.Imam dva amber premijum grejem 120m2 otvorenog prostora pa intwresuje koji fan koristis i koliko trosi kad odrzava temperaturu posto nemam merac potrosnje.Pozz.
Uglavnom 2, nekada 3...
Prosek je nekih 550W pre nego što ode na pauzu ili u defrost.
Kad se ponovo uključi krene sa 800W (kad nisu minusi) pa spušta par minuta i onda se drži tu od 530W do 580W.
I tako u krug.
Dešavalo se da ide ispod 500W ali to je bilo možda 10ak puta i trajalo po 10ak minuta.
Ukupno sam potrošio 30 hiljada dinara na grejanje za ove 2 i po sezone.
Ja sam stvarno prezadovoljan.

TA peć zauzima prostor, puna je vune i čega još ne. Puniš je noću na jeftinu kada ti ne treba pakao u sobi. Preko dana može biti da je akumulacija ispražnjena, juriš jeftinu tarifu, nabavljaš tajmere... Jednostavno klima troši koliko i TA peć (odnosno i manje ako racunaš da na jeftinoj tarifi troši i manje), ako ima COP 4 (u proseku za sezonu), u dnevnoj tarifi košta kW toplote kao i kod TA peći koja je punjena na noćnu tarifu.
Kako se kome šta sviđa i ko je kako u finansijskoj mogućnosti. Ali klime istiskuju TA peći iz upotrebe. Nemaju šta da traže pored klima, plus imaš hlađenje/smanjivanje vlažnosti leti.

Za 10m² treba baš nežna klima, da ne bude radi 5min odmara 4h.
Moze neka preporuka za tu malu sobu..😁

Nazad
Vrh Dno