Šta je novo?

iOS 16

E jeste, upravo sam odradio update i uspešno se ulogovao. Hvala za info!

Nisam siguran da li je direkt vezano za iOS 16 ali sad prvi put opet menjam region od instalacije 16ce i ne mogu da koristim US store. Ima fixeva po netu koji ne rade.
Da li se nekome jos dogodilo da dobije poruku kao na slici kada pokusa da promeni region ?

Prilozi

• F52C7291-82AD-46E8-BEB5-8064C301DDA5.jpeg
    F52C7291-82AD-46E8-BEB5-8064C301DDA5.jpeg
    251.9 KB · Pregleda: 122
^Meni se isto desi kada pokušam da prebacim na US sa RS. Brisao sam kartice za plaćanje, resetovao, ništa nije pomoglo i na kraju sam odustao. Isti postupak je prolazio do skoro. Nisam siguran da li su nešto menjali na iOS 16 ili možda ima veze s tim što sam tek sada dodao naše kartice za plaćanje pa zbog toga više ne može da se menja region (mada mi to nema nikakve logike).

^ako ste menjali na storu onda izadje ovaj error, logujte se na svoj acc pa tu promenite region ubacite neku us adresu random (tipa hotel i sl)
Elem, ovi profili focus work i sl su mi extra. Samo ne znam jel nema ili nisam uspeo da nadjem, moze li da se namest da kad sam na nekom profilu ne primam pozive i sms sa odredjene kartice (posto sam na dual sim varijanti) ?:)

Kako da preko apple pay kupim iCloud+!?
Kada potvrdim za kupovinu daje mi payment method
Apple pay
Ili da dodam drugu vrstu placanja... Kada pritisnem applepay on ide u neka podešavanja ali mi ne potvrdjuje kao opciju za potvrdu kupovine!?

U Srbiji jedino preko gift kartica. Objasnjeno vise puta kako..:

Ili normalno karticom, preko srpskog ili hrvatskog naloga.

Nisi napisao na kom si store-u, ali kako god okrenes, Apple Pay kod nas ne funkcionise za te kupovine. Jedino kao što su ti već napisali 😃

Rade nase kartice za placanje? Nisam u toku onda…

Nisi napisao na kom si store-u, ali kako god okrenes, Apple Pay kod nas ne funkcionise za te kupovine. Jedino kao što su ti već napisali 😃
Na hrvatskom sam trenutno. Applepay radi za shoping ali ne i za ovo. Nisam probao da stavim kreditnu karticu

Rade nase kartice za placanje? Nisam u toku onda…

Rade za naš ili hrvatski store, mogu da se povežu. Apple Pay radi za plaćanje našim karticama u prodavnici ili na internetu, ali ne i kao način kupovine iClloud prostora. Mislim da je ovde nastala blaga zabuna u temi 😃

RC verzija sa end-to-end enkripcijom za najveći broj podatke na iCloud-u i karaoke funkcijom za Apple Music pretplatnike.

Poslednja izmena:
t bude ovako slabo vidljiv. Na drugoj slici je primer kako inace treba i da bude(i bio je), to sam uhvatio trenutak kad hocu da udjem u "customization" pa tad pojaca136E7370-D450-4ED4-AD23-8F919C9D6ED9.png

Prilozi

• 4D0C7FE5-E985-4178-A7DD-F452EC946FC4.png
    4D0C7FE5-E985-4178-A7DD-F452EC946FC4.png
    681.6 KB · Pregleda: 79
Sad tek vidim kako je ispalo kad sam pisao preko telefona. Ne znam šta se desilo pa mi je sat postao baš slabo vidljiv ( to je ovaj Attachment slika). Kad zadržim na ekranu da uđem u customization, tad ga vrati u normalu na sekundu.
t bude ovako slabo vidljiv. Na drugoj slici je primer kako inace treba i da bude(i bio je), to sam uhvatio trenutak kad hocu da udjem u "customization" pa tad pojacaPogledajte prilog 367069

Jel si pokušao da promeniš wallpaper? Možda tu nešto zeza sa onim prepoznavanjem "dubine" fotografije, vidim da je donji deo četvorke koji izlazi iz crnila vidljiviji.

Jel si pokušao da promeniš wallpaper? Možda tu nešto zeza sa onim prepoznavanjem "dubine" fotografije, vidim da je donji deo četvorke koji izlazi iz crnila vidljiviji.
Jesam, isto je i sa drugih par slika

Ovo je resilo problem7106F3A0-8AF7-402F-9494-CF6350935EC0.png

Uobicajeni hard reset, ili soft reset, kao ko hoce da ga zove 😃 To je uvek prvo što treba uraditi ako nešto ne funkcioniše u telefonu.

Sto bi trebalo staviti kao sticky ili floating post, pre bilo kakvog pitanja na forumu, uraditi reset i videti jel resilo problem :)

Zvanicni iOS 16.2:

Freeform
  • Freeform is a new app for working creatively with friends or colleagues on Mac, iPad and iPhone
  • A flexible canvas lets you add files, images, stickies, and more
Drawing tools let you sketch anywhere on the canvas with your finger

Apple Music Sing
  • A new way to sing along with millions of your favorite songs in Apple Music
  • Fully adjustable vocals let you duet with the original artist, sing solo, or mix it up
  • Newly enhanced beat-by-beat lyrics make it even easier to follow along with the music

Advanced Data Protection for iCloud
- New option expands the total number of iCloud data categories protected using end-to-end encryption to 23 -- including iCloud Backup, Notes, and Photos -- protecting your information even in the case of a data breach in the cloud

Lock Screen
  • New settings allow you to hide wallpaper or notifications when Always-On display is enabled on iPhone 14 Pro and iPhone 14 Pro Max
  • Sleep widget lets you view your most recent sleep data
  • Medications widget lets you view reminders and quickly access your schedule

Game Center
  • SharePlay support in Game Center for multiplayer games so you can play with the people you are on a FaceTime call with
  • Activity Widget allows you to see what your friends are playing and achieving in games right from your Home Screen

Apple TV
- Live Activities for Apple TV app let you follow your favorite teams with live scores right on your Lock Screen or in Dynamic Island on iPhone 14 Pro and iPhone 14 Pro Max

Home
- Improved reliability and efficiency of communication between your smart home accessories and Apple devices

Što se tiče iPadOS 16.2:

Stage Manager
  • External display support with resolutions up to 6K available on iPad Pro 12.9-inch (5th generation and later), iPad Pro 11-inch (3rd generation and later), and iPad Air (5th generation)
  • Drag and drop files and windows from your compatible device to your connected display, and vice versa
  • Support for using up to 4 apps on the iPad display and 4 on the external display

iPad Specific Features and Fixes
  • Tracking Notifications alert you if an AirTag separated from its owner is nearby and has recently played a chime to indicate it is moving
  • Fixes an issue that may cause Multi-Touch gestures to become unresponsive while using the Zoom accessibility feature

Sreća pa je widget za alarm proradio :)

Da li je neko uspeo da podesi HomePod mini kao home hub? Na svim tutorijalima piše da se to setuje automatski kad povežeš sve na jedan nalog ali meni ne uspeva.

Ja sam sad primetio da kad je telefon na punjacu na lock screenu se na trenutak pojavi procenat napunjenosti umesto datuma iznad sata 😂 ako je to uopste novo.
Ostalo sve isto, naravno i neverovatni novi notification centre je ostao podjednako besmislen 🤣

Ja sam primetio da kada otkljucam telefon uvek mi je ukljucena lokacija767CDE93-4517-4E68-B993-74043CE0D42B.png
Sistemski servisi me lociraju...

Mozes da iskljucis u Settings/ Privacy/Location Services/System Services.

Da li je neko uspeo da podesi HomePod mini kao home hub? Na svim tutorijalima piše da se to setuje automatski kad povežeš sve na jedan nalog ali meni ne uspeva.

Nije omoguceno za sve regione. To prvo moras da proveris.

Nazad
Vrh Dno