Šta je novo?

Xbox Series X / S

Mada, sada vidim da cena i nije toliko povoljna. Daju dobru ponudu samo u bundle opciji, i to je navedeno kao cena, a zapravo nista.

Ti kodovi za 1$ su trial kodovi. I mogu da se aktiviraju isključivo ukoliko na nalogu nikada do tada nije korišćen Game Pass. U prevodu, možeš najviše jednom da ga iskoristiš. Jer već sledeći put se ne smatraš novim korisnikom, osim u slučaju da svaki mesec praviš novi nalog.

Ti kodovi za 1$ su trial kodovi. I mogu da se aktiviraju isključivo ukoliko na nalogu nikada do tada nije korišćen Game Pass. U prevodu, možeš najviše jednom da ga iskoristiš. Jer već sledeći put se ne smatraš novim korisnikom, osim u slučaju da svaki mesec praviš novi nalog.
Da druže, znam to. Nemam iskusta sa xbox-om, ali imam sa playstation. Tek sam kasnije video da to ide u bundle-u 1mesec us gamepass +3 meseca trial us gamepass. No, kad gledas u pretrazi na g2a sajtu, u samom oglasu pise 1.36e 1 month gamepass US. Tu sam se navukao. :) Hvala ti u svakom slučaju.

Da li neko koristi gamepass za PC? Da li se isto podesava kao i gamepass za xbox? Da li treba da je Windows postavljen na US region i sl? Znam da MS nalog mora biti US region. Hvala unapred na odgovoru.

Poslednja izmena:
Da li neko koristi gamepass za PC? Da li se isto podesava kao i gamepass za xbox? Da li treba da je Windows postavljen na US region i sl? Znam da MS nalog mora biti US region. Hvala unapred na odgovoru.
Kod mene se region za MS account na Windows-u i Xbox-u razlikuju ali nemam problema sa GPU, uredno funkcionišu na oba uređaja (laptop i konzola)

Kod mene se region za MS account na Windows-u i Xbox-u razlikuju ali nemam problema sa GPU, uredno funkcionišu na oba uređaja (laptop i konzola)
Hvala puno. Setapovacu MS nalog preko telefona, VPN-a i kodova (klasicna varijanta), te cu logivati taj nalog preko PC-a. Trebalo bi da sve prodje okay.

Meni je glavni nalog na Tur. Tu je Game Pass. Imam i nalog na Arg radi kupovine igara i to je to. Ništa više nije potrebno.

Pozdrav! Uspesno sam aktivirao gamepass na novi Microsoftov nalog. E sam, kupio sam dva koda za jedan mesec gamepass-a (US nalog). Nigde ne pise da je kod trial. Prvi kod sam aktivirao bez ikakvih problema. Drugi kod koji pokusavam da aktiviram na isti nacin ne mogu. Verovatno se radi o tome, sto su mi neki clanovi vec i napisali, da mogu da se aktiviraju po jedan kod mesecno, ako sam dobro shvatio. Pitanje 1) Kada mogu da aktiviram sledeci put kod, a da mi se prethodno ne zaduzi nalog posto je bilo neophodno da ostavim podatke platne kartice? (pretplata mi traje do 13.01.2023. godine); Pitanje 2) Da li mogu da skinem podatke platne kartice sa Microsoftovog naloga kako ne bi doslo do zloupotrebe podataka sa kartice (eventualna kradja naloga i slicno): Hvala unapred na svakoj pomoci.

Ako je u pitanju trial kod, nećeš moći da ga iskoristiš više nikada. Pošto je to ponuda za ljude koji nisu nikad probali Game Pass. Jedino da praviš novi nalog idući mesec. Pisao sam ti već to. Ti si sad već korisnik koji se vodi kao osoba koja je koristila Game Pass...

E sad jedino da se žališ tamo gde si uzeo kodove, ako nisu napisali da je trial, pa da ti vrate pare za taj drugi kod.

A što se tiče automatske naplate, već sada možeš da odeš na account.microsoft.com i da u Subscription tabu isključiš automatsku obnovu pretplate, time nećeš izgubiti pristup Game Pass-u do 13.01.2023, ali ćeš sprečiti produženje pretplate tog dana.

A i za karticu, nemaš brige, ako imaš dobru šifru naloga i 2FA aktiviran, šanse za zloupotrebu se minimalne. Bukvalno nepostojeće. Pre će ti ukrasti neko podatke sa sajta gde si kupio kodove, nego iz Microsoft Accounta.

Ako je u pitanju trial kod, nećeš moći da ga iskoristiš više nikada. Pošto je to ponuda za ljude koji nisu nikad probali Game Pass. Jedino da praviš novi nalog idući mesec. Pisao sam ti već to. Ti si sad već korisnik koji se vodi kao osoba koja je koristila Game Pass...

E sad jedino da se žališ tamo gde si uzeo kodove, ako nisu napisali da je trial, pa da ti vrate pare za taj drugi kod.

A što se tiče automatske naplate, već sada možeš da odeš na account.microsoft.com i da u Subscription tabu isključiš automatsku obnovu pretplate, time nećeš izgubiti pristup Game Pass-u do 13.01.2023, ali ćeš sprečiti produženje pretplate tog dana.

A i za karticu, nemaš brige, ako imaš dobru šifru naloga i 2FA aktiviran, šanse za zloupotrebu se minimalne. Bukvalno nepostojeće. Pre će ti ukrasti neko podatke sa sajta gde si kupio kodove, nego iz Microsoft Accounta.
Nigde nije pisalo da je trial. Pare nisu neke, tako da se ne bih cimao oko toga. Takodje, na drugim oglasima je tacno navedeno da je TRIAL. Na kraju, evo ga. https://www.g2a.com/xbox-game-pass-ultimate-1-month-xbox-live-key-united-states-i10000188766014

Hvala jos jednom na pomoci.

Pitanje u vezi naloga i regiona.
Na konzoli, imam dva naloga. Prvi, kojim sam pokrenuo konzulu (region USA), i drugi koji sam podesio preko konzole na Tursku, i preko kog sam kupio GPU.
Primetio sam da promena regiona u jednom od naloga, automatski povlači promenu regiona u drugom. Da li tako treba? Zar jedan ne može da bude USA, a drugi Turkey?

Nalog ostaje USA, ali pošto ti menjaš region cele konzole, onda se to reflektuje i na taj USA nalog, pa i tamo recimo vidiš cene tog drugog regiona.

Sad lepo mogu da igram sa društvom, poslednji crveni dodat u kolekciju :).

Koliko god jesu primamljivi jeftiniji kontroleri, nijedan ne može da se poredi sa originalnim kontrolerima (doduše nisam probao Elite kontrolere).

Gde kupujes kontrolere:)? Ja sam zvao par prodavnica i nemaju sve boje na stanju, odnosno imaju crne i bele :)
Svi sem crnog kupljeni preko Kupujem Prodajem u Beogradu, lično preuzeti od prodavaca.

Šaljem ti privatno gde sam kupio plavi i crveni.

A vidite tek ovo, ja se za 4 kontrolera nekako skrpio, jedan u kolekciji ima čak 54 kontrolera (nešto za starije konzole, više za aktuelne), i 401 igra po diskovima.
1670369934558.png

Porasli su mi apetiti, u prethodnih par dana korišćenja konzole.
Želim da kupim Cyberpunk 2077 preko Turske. Pošto sam već kupio i GPU preko Turske, i nalog konzole je, samim ti podešen na tursku regiju, da li je moguća kupovina preko turskog Store bez upotrebe VPN-a?

Ili je bolje kupiti global verziju, i vezati je za USA nalog kojim je pokrenuta registracija konzole?
Da li prilikom kupovine disk verzije igara treba voditi računa o regionu naloga (USA) li regionu konzole (Turkey)? Ili kupiti global i ne razmišljati o mogućim problemima?

Poslednja izmena:
Ne treba ti nikakav vpn za kupovinu

Da li se nešto zna, ili možda pregovara o podršci Microsofta za Srbiju?
Ako bi je bilo, šta mislite kolika bi bila cena Game Passa? Nešto poput Turske?

Sumnjam da bi Microsoft ili bilo ko drugi dali Srbiji povlašćenu cenu. Malo smo tržište za tu papirologiju. Ako se ipak tako nešto desi, sutra kupujem xbox series x.

Upravo ovo što kaže @Corvus Corax
Cene bi bile enormne, ako se ne varam, već sada recimo možete videti cene u dinarima na Microsoft Store-u na Windowsu, ako promenite region PC-a na SRB. I koliko mene sećanje služi, cene su preslikane USA, neke su čak bile i više.

A i koji će nam podrška, onog trenutka kad nam uvedu podršku, zaboravite na šaltanje regiona i kupovinu igara tamo gde su najjeftinije.

Imam mali problem ako iko može da pripomogne, naime aktivirao sam Live Gold od godinu dana uz VPN (Turski) bez problema, ali kada želim na storu da kupim mesec dana GPU-a neće ni da mi ponudi opciju plaćanja, već mi izbaci ovo:

Prilozi

• IMG_20221207_190127.jpg
    IMG_20221207_190127.jpg
    192 KB · Pregleda: 48
Pozdrav svima upravo kupio Xbox ultimate game pass preko US naloga za 1 USD. Da li neko zna kako se pokreće cloud gaming pošto piše da nije raspoloživ za nas region i ako je nalog us. Pokušavam takođe da probam i na drugim uređajima Android kao i tv Android. Ako neko zna bilo šta o clod gejmingu ako može da pomogne. Vidim da ima naša igra scorn

^ Već je bilo reči o tome. Mora da se koristi US VPN za Cloud gaming.

Ma kakav nas store, kome to treba? Bilo bi ravno samoubistvu.

Uz ovakvu TR i ARG nadam se da ga necemo dobiti nikad. Koji crni support? Kome i za koji djavo treba uopste support? Pogotovo sto i ovako radi, moze cak i refund.

Bukvalno nijedan jedini pozitivan razlog nema da dobijes store.

Ma kakav nas store, kome to treba? Bilo bi ravno samoubistvu.

Uz ovakvu TR i ARG nadam se da ga necemo dobiti nikad. Koji crni support? Kome i za koji djavo treba uopste support? Pogotovo sto i ovako radi, moze cak i refund.

Bukvalno nijedan jedini pozitivan razlog nema da dobijes store.
Kupujmo domaće je dobar razlog 😅

Trenutno je na blokadi preuzimanje Activision Blizzarda od strane Microsofta. Sony je izgleda umešao prste pa Microsoft mora pravdu tražiti na američkom sudu.

Ali kako kad je drzava Srbija odobrila pre par dana?

Drugari ima li i dalje da se nadju oni jeftini game pass-ovi na godinu dve ili vise nema? Ako ima moze neko preko pp da mi pusti kontakt neki.

Pozdrav ljudi. Za koji dan mi istice ultimate pass na nalogu koji je vezan za tursku. Na microsoft nalogu postoji ona opcija monthly reccuring ili tako nesto. Da li to radi sa nasim karticama? Ispada bas jeftino 45trl mesecno. Hvala unapred. Vidoh sad da je vec pitano par strana unazad. Sorry

Poslednja izmena:
Vrh Dno