Šta je novo?

Xbox Series X / S

Da li postoje neki jeftiniji kontroleri koji mogu da idu uz Series S konzolu? Verovatno mogu svi samo da imaju USB priključak, ako sam u pravu?

Tako je

Uzeo sam Game Pass preko Turaka, postavio na mesečnu pretplatu. Nadamo se da neće dići cene mnogo budući da je sad džabe :p Najteže mi je bilo da nađem neku adresu, već sam zaboravio koja je.
Ovo isto primeniti i na ARG nalog za direktnu kupovinu igara. USA nalog je postao suvišan.
Konzola je neverovatno tiha. Kako su ovo napravili svaka im čast. Jeftinijeg uređaja za igranje next gen igara a boljeg nema. Mislim da nikada nije ni postojao.
Evo šta trenutno cepam :love:
IMG_20221203_141503.jpg
Na 40" TV-u 1080p sve je izuzetno čisto.

Mislim da je ranije bilo govora, ali ipak da pitam...
Videlo društvo da je Game Pass za dž, a oni imaju računare, pa pitaju da li je moguće na neki način uzeti Game Pass na PC-u, a da bude Turska? Ako ne Turska može li bar USA verzija ili neka treća?

Da li postoje neki jeftiniji kontroleri koji mogu da idu uz Series S konzolu? Verovatno mogu svi samo da imaju USB priključak, ako sam u pravu?
Ova dva sam poručio preko Alija, svaki košta 30 evra sa poštarinom, vrhunski su za Xbox, wireless. Jedina razlika u odnosu na originale je da nemaju audio priključak na samom gamepadu, što je meni nebitno.

Sad lepo mogu da igram sa društvom, poslednji crveni dodat u kolekciju :).

Koliko god jesu primamljivi jeftiniji kontroleri, nijedan ne može da se poredi sa originalnim kontrolerima (doduše nisam probao Elite kontrolere).

Prilozi

• PXL_20221202_165458322~2.jpg
    PXL_20221202_165458322~2.jpg
    289.7 KB · Pregleda: 66
Gde kupujes kontrolere:)? Ja sam zvao par prodavnica i nemaju sve boje na stanju, odnosno imaju crne i bele :)

Da li vam se dešavalo... Kupio sam Witcher i stavio da se preuzima. Kad je prešlo prvu trećinu već sam mogao da startujem igru što je dovelo do smanjenja net brzine pa sam onda "suspendovao" start i opet se povećala.
U čemu je poenta da već može da se igra nakon preuzetih 15-tak GB od mogućih 40?

Uzesmo drug i ja series s, obojica imamo ms nalog star po 15 godina kome je region Serbia, i bez obzira sto na xbox konzoli stoji location usa, ne radi nam cloud gaming, poruka da cloud gaming nije available u nasoj oblasti. Cak je drug promenio malo pre na ms account settingsima region na USA, ali istu poruku dobija, a meni ms account ne da ni da promenim region, odaberem usa, sacuvam, reloaduje se stranica i ponovo stoji srbija.
Da li da se bakcemo tim uopste, ako cloud gaming ne radi kod nas?

Poštovani forumaši,
Juče sam kupio Xbox Series X konzolu.
Prema uputstvu sa foruma, putem PC-ja sam napravio nov Microsoft nalog (USA-Alaska) (nigde nisam dobio pitanje za adresu već samo za državu (USA) i region (Alaska)).
Želeo sam da preko KupujemProdajem kupim Game Pass Ultimate, ali su mi svi rekli da prave nalog na Tursku, i da mi takav gotov nalog šalju na korišćenje.
Kupovinu nisam obavio zbog neznanja kako da uskladim svoj USA nalog, sa dobijenim Turskim nalogom za Game Pass.
Da li uopšte treba da se prijavim pomoću mog (USA) naloga ili samo sa kupljenim nalogom?

Ja uopšte ne pravim razliku između regije konzole i regije naloga, i kako sve to funkcioniše.
Pitanje: koja je razlika između regiona konzole (gde se to vidi, i kako se menja) i regiona naloga (gde se to vidi, kako i zašto se menja)?

Kako mogu sam da kupim jeftin game pass ultimate?
Na KP se cena kreće od 3500 do 4000, mada sam nailazio i na one koji traže 70e.

- region konzole

Promeniš na Tursku, napraviš novi nalog na Tursku, odeš u stor ( koje je sad turski jer si promeni region na Tursku ), kupiš mesčnu GPU pretplatu na Turskom storu, prilikom kupovine unosiš tvoje podatke sa platne kartice osim adrese koja mora biti neka Turska, i to je to. Za sad je mesena cena nešto manje od 300din. Jeftinije nećeš naći.
Sve operacije radiš na konzoli.

Samo da se i ja oglasim povodom ovih regiona/kupovine:

Moj glavni nalog je vec godinama USA/Alaska. Na njemu imam GPU kupljen na 3 godine.
Napravio sam ARG nalog na xboxu, karticu sam bez problema dodao preko PC na tja nalog, drzao sam TunnelBear VPN na kompu.
Vratio se na konzolu, promenio region na ARG i restartovao konzolu.
Kada sam usao na ARG nalog, store je bio u pezosima, ali gift opcija nije postojala.
DOk je jos region na ARG, ulogovao sam se s USA nalogom, otvorio store koji je i dalje bio u pezosima.
Kupio Cuphead + exp za 500 din, pojavio se u mojoj listi s ostalim igrama iz US naloga.
Promenio region konzole nazad na US, restartovao konzolu, logovao se na US nalog, Cuphead i dalje tu.
Igrao, uzeo nekoliko achievementa, stoje da su otkljucani, ali mi se Score nije povecao...

Baš kao što je kolega @KfNS rekao.
Moj primarni nalog je na Tursku, tu sam uzeo GP ultimate i sada će mi svakog meseca skidati sa kartice (to je oko 2.50€ mesečno, džaba bukvalno) i piše da će obavestiti ako bude promena u ceni.
Napravio sam i nalog na Argentinu, prošla uspešno prva kupovina :)

Promeniš na Tursku, napraviš novi nalog na Tursku, odeš u stor ( koje je sad turski jer si promeni region na Tursku )
Veoma sam zahvalan na trudu i pomoći.
Ako sam dobro shvatio:
1. Na konzoli promenim region na tursku, jezik i dalje ostaje engleski
2. Restart
3. Logujem se na novoformirani Turski nalog
4. Platim GP
5. Podesim lokaciju ponovo na USA
6. Restart
7. Prijavim se na USA nalog, i GP je tu
Da li je potrebna upotreba VPN-a prilikom pravljenja turskog naloga preko konzole?

Nažalost, kažu da dolazi kasnije:
“Hot Wheels Unleashed – Game of the Year Edition is no longer coming on Dec 15, 2022 as previously announced. We will update with a new date when we have more information to share.”

1.1Veoma sam zahvalan na trudu i pomoći.
Ako sam dobro shvatio:
1. Na konzoli promenim region na tursku, jezik i dalje ostaje engleski
2. Restart
3. Logujem se na novoformirani Turski nalog
4. Platim GP
5. Podesim lokaciju ponovo na USA
6. Restart
7. Prijavim se na USA nalog, i GP je tu
Da li je potrebna upotreba VPN-a prilikom pravljenja turskog naloga preko konzole?
1.1 Napravis nov nalog na Tursku, samom promenom regiona ne pravi se nov nalog.
4.1 Cim uplatis, tj. prodje uplata dobijas GPU
Ostalo je ok i ne treba VPN na konzoli.

Uspeo sam.
Hvala svima na strpljivim savetima.
Pretplata GP prošla uz MC na Tursku.

Ako je na konzoli ulogovan jedan nalog koji ima game pass onda svi ostali nalozi na toj konzoli imaju benefite tog game pass-a.

Pozdrav! Da li neko zna koliko istovetnih kodova maksimalno mozes da se redimujes? Tipa, uzmes 10 kodova za gamepass ultimate 1 month US account, unes 10 puta kod i dobijes period za 10 meseci Ultimate game pass po toj logici... Jel to prolazi? Hvala unapred na odgovoru.

Ne dobiješ deset mjeseci nego deset pretplata za isti mjesec 😄

Pozdrav! Da li neko zna koliko istovetnih kodova maksimalno mozes da se redimujes? Tipa, uzmes 10 kodova za gamepass ultimate 1 month US account, unes 10 puta kod i dobijes period za 10 meseci Ultimate game pass po toj logici... Jel to prolazi? Hvala unapred na odgovoru.
Ako je to ova varijanta, pise da nije stackable, znaci mesec za mesec. Ovo bi trebalo da je cak i jeftinije od turske opcije, osim ako nema skrivene prepreke.

Ako je to ova varijanta, pise da nije stackable, znaci mesec za mesec. Ovo bi trebalo da je cak i jeftinije od turske opcije, osim ako nema skrivene prepreke.
Nije, to je ova opcija. https://www.g2a.com/xbox-game-pass-ultimate-1-month-xbox-live-key-united-states-i10000188766014 Imam jedan MS US account. Mislim da cu uplatiti dve radi provere. Nemam xbox, ali imam gaming laptop. I, poprilcno sam se razocarao u njega. Bokje da sam uzeo xbox series X i redovan office/multimedia uređaj koji radi posao. Ultimativna gamepass pretplata bi trebala da se odnosi i za PC, zar ne? Hvala na informacijama.

Poslednja izmena:
Vrh Dno