Šta je novo?

Xbox Series X / S

Može, radi bez problema, meni evo skinulo pre neki dan oko 280din..

U novoj 2023. godini:
Pretpostavlja se da će US Game Pass Ultimate biti oko 18$, izjednačiće se sa PS Plus Premium
Ono što je izvesno - sve igre razvijene od Microsoft Xbox tima će poskupeti 15%, sa 60 na 70$, prateći Sony cene.

Kako kupiti jeftino Xbox gpu povoljno na godinu dvije?:) da se ne zavisi od poskupljenja? Ima li neki način?

IMG_20221216_123225.jpg

Witcher 3 na Xbox Series S - performance mod (1080p 60 FPS). Igra izgleda baš lepo. Ima smanjen foliage I shadow distance u odnosu na quality. Čak i u ovom modu igra izgleda bolje nego stara verzija na maksimalnim podešavanjima na PC-u (osim Hairworka kojeg nema ovde).
Quality verzija moda koja je 1440p 30 FPS je zapravo performance mod od Series X modela ali sa manjom rezolucijom i fps-om.
E sad, 60 FPS-a je stvarno vrhunski i mislim da vredi više nego quality verzija pogotovo ako imate samo Full HD TV ili monitor.

Teško je preći na 30 fps-a ako igrate na 60. Zato u vezi Series S konzole mora da postoji skepticizam da li će ona moći da izbaci toliki broj frejmova kad u narednim godinama navale AAA teškaši. Mislim, kutija je 300€ i bilo kakvo negodovanje zaista nema smisla. Ali verujem da ako Series X može isterati 60 fps-a na većim rezolucijama, može i S na manjim (plus dodatno smanjene grafičke karakteristike). Primer igre koja na sve tri konzole ima samo 30 fps-a jeste novi Plague Tale, i tu svaka priča mora da se završi.

Ja malopre stavio da se skida.

Evo i ja da se upišem u "Buy as a gift" klub, napravio novi nalog na Kolumbiju, dodao karticu, i kupio sledeće dok je aktuelna rasprodaja i prosledio na glavni (US) nalog:

FIFA 23
NBA 2K23
Metro Saga Bundle
Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy

Razliku u cenama možete videti na Xbox Now sajtu.

Možda uzmem još nešto da popunim kvotu od 10 kupovina u 2 nedelje, pa ko zna, meni možda i neće trebati GPU u narednom periodu :p.

Sto Kolumbija kad, koliko videh, Turska jeftinija?
Buy as a gift opcija je valjda sklonjena samo s Argentine, ne i Turske, ili ja gresim?

Jeste, ali želim da sve imam na jednom glavnom nalogu, a pored toga, nešto mogu i da igram na PC-u ako budem hteo.

Niko mi nije kriv što ranije nisam kupovao preko Argentine ili Turske kada sam mogao da kupim u prethodnih godinu dana otkako imam XSX ;). Ako bih išao na varijantu Argentina/Turska, gledao bih možda povoljne singleplayer igre, ali i ova kombinacija meni odgovara, jer u narednom periodu moram da završim master, pa samo da mi se nađe da igram da mi skrene pažnju :ROFLMAO:.

Opet, kakve ima veze? Moj nalog je US, a kupujem igre kod Batistute još od kada sam imao One X, sve na mom glavnom nalogu bez ama baš ikakvih problema...

Niko mi nije kriv što ranije nisam kupovao preko Argentine ili Turske kada sam mogao da kupim u prethodnih godinu dana otkako imam XSX ;). Ako bih išao na varijantu Argentina/Turska, gledao bih možda povoljne singleplayer igre, ali i ova kombinacija meni odgovara, jer u narednom periodu moram da završim master, pa samo da mi se nađe da igram da mi skrene pažnju :ROFLMAO:.
Meni je primarni nalog na Tursku, tu je Game Pass, a sekundarni za kupovinu na Argentinu. Međutim, nisam znao da igre ako se kupuju preko Turskog naloga idu na "Bay as gift"? Jel treba tako ili može da se kupi direktno?
Što se tiče studiranja, obavi to pa onda gejming :p Ja dok nisam specijalizirao nisam hteo kupiti Xbox, znam da bi me ozbiljno distraktovao ;)

Na kom mestu se skladište save-ovi od igara? Primetio sam da su su se sačuvali kada sam vratio igru nakon što sam je izbrisao.

Na cloud

Međutim, nisam znao da igre ako se kupuju preko Turskog naloga idu na "Bay as gift"? Jel treba tako ili može da se kupi direktno?
Priča oko Buy as gift je u situacijama kada želiš sve da imaš na jednom nalogu, samom sebi poklanjaš igre. Preko Turske i Argentine te opcije trenutno nema, i pitanje je da li će je biti opet na tim prodavnicama, ponovljeno je više puta kroz ovu temu i gde je Markic sve naveo u Xbox Series X / S - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju.

Što se tiče studiranja, obavi to pa onda gejming :p Ja dok nisam specijalizirao nisam hteo kupiti Xbox, znam da bi me ozbiljno distraktovao ;)
I posao, i faks, pa treba negde ohladiti glavu, nije to nikakvo ometanje :sneaky:.

Sve ide na Cloud što se tiče save-a, zato i kada vratiš igru/igre, pri prvom učitavanju vrši sinhronizaciju sa cloud-om da bi učitao ako je nešto ranije postojalo.

Da li se može izbrisati save sa clouda? Nisam ga primetio, mada nisam ni tražio :)

U pravu si @zezam krizu, i sa Turske je sklonjena buy as gift opcija, iako sam bio ubedjen da je samo s Argentine, ne znam zasto.
Tako da razumem zasto si isao na Kolumbiju.

@Dragonbane nemoj da ti za kupovinu bude SAMO argentinski nalog, uvek pre kupovine uporedi cene, cesto bude cak i Turska jeftinija od Argentine.

Mada sto kaze @eufrat, mozda moze i nalog da ostane US (jedan glavni), samo da se region prebaci na Argentinu/Tursku kad se zeli kupiti igra. Ali nisam iskreno probao, slabo kupujem igre (i kada sam uzimao igre, isao sam na gift), a i bese moze doci do blokade posle nekog vremena i ne mozes vise da kupujes?

Ja danas sa glavnim nalogom (usa) promenio lokaciju konzole na argentinu i kupio Mafia triologiju za 1250 pezosa bez problema. Platio sa mojom visom i upisao random Argentinsku adresu pri naplati.

Ja danas sa glavnim nalogom (usa) promenio lokaciju konzole na argentinu i kupio Mafia triologiju za 1250 pezosa bez problema. Platio sa mojom visom i upisao random Argentinsku adresu pri naplati.
Tako je. Neki to radimo godinama unazad, sve prolazi bez ikakvih problema, što kupovina, što igranje igara. Apsolutno ne postoji niti razlog, niti potreba za Buy as gift opcijom.

Mali podsetnik da redovno održavate konzolu protiv prašine ;) .

Otkako imam konzolu od novembra prošle godine, ovo je prvi put da sam je produvao od prašine na kompresor. Nije bilo puno prašine, ali dovoljno da se dalje više taloži za kasnije, a ventilator jedva da se čuo dok radi.

Tako je. Neki to radimo godinama unazad, sve prolazi bez ikakvih problema, što kupovina, što igranje igara. Apsolutno ne postoji niti razlog, niti potreba za Buy as gift opcijom.
Bilo je ljudi kojima nije htela da radi direktna kupovina. Kao da su kartice random kome hoce a kome ne.
Zato je najvise i koriscena buy as gift pa se to prenelo posle na sve iz nekog razloga. Uglavnom taj da nisu hteli iz straha da menjaju region konzole tj da cackaju glavni nalog.

Aha, da. Onda je i imalo smisla ako im nije prolazila direktno kupovina. Mada sada kontam da neće iko imati tih problema jer je ukinuta kupovina buy as gift zbog zloupotrebe.

Ima li nekog da je imao S pa da ju je zamenio X modelom? Uzeh S pre neki dan, i nista u sustini i ne igram osim sto cekam Diablo 4 i Hogwarts Legacy, pa nemam ni predstavu koliko ce na S to biti igrivo i kolika bi razlika bila na X. Takodje ako je neko imao obe, koliko je X glasnija od S? Meni silence freaku je to bio razlog da uzmem S, potpuno je necujna.

Poslednja izmena:
X je nečujan to mogu da potvrdim ali odaje bar duplo više toplote od PS5. Vazduh oko konzole je primetno topliji.

Što se tiče buke, ja ne znam dal je Xbox ikada imao problema sa tim od 2013-te naovamo. Nečujno je sve.

Što se tiče zamene, ako i sam kažeš da je slabo koristiš, ja bih pričekao sa zamenom. Kad izađu te igre, videćeš kako rade, pa odlučiti.

Ima li nekog da je imao S pa da ju je zamenio X modelom? Uzeh S pre neki dan, i nista u sustini i ne igram osim sto cekam Diablo 4 i Hogwarts Legacy, pa nemam ni predstavu koliko ce na S to biti igrivo i kolika bi razlika bila na X. Takodje ako je neko imao obe, koliko je X glasnija od S? Meni silence freaku je to bio razlog da uzmem S, potpuno je necujna.
Te dve igre koje si pomenuo su "cross gen" u tehničkom smislu i očekuje se da će na S raditi u 60 fps-a na nekoj 1080p rezoluciji, ili 30 i 1440p.
Niko ne zna šta se može očekivati od S konzole osim da će next gen igre raditi - kako, pitanje je...
60 fps-a je 60, pa neka priča ko šta hoće. Ja bih voleo da na S imamo uvek tu opciju pa neka se grafika degradira. Tada bih znao da je konzola bukvalno bez mane.

Mafie me na kraju izasle 450din preko argentinske vise. Juce uzeo Red Dead Redemption 2 i cyberpunk 2077 i metro triologiju za manje od hiljadu dinara.

Argentina je smešna sa cenama. Kupio sam neke igre koje najvetovanije nikada neću instalirati. Metro triologija je 110dinara npr.

2022. godina, i šta sam najviše igrao. Normalno kada sam bio u karantinu ;).

2022-ta-1288108.jpg

Nazad
Vrh Dno