Cao svima,
samo da podelim utiske o klimi koju sam kupio pre 2 meseca, mozda bude nekom od pomoci pri odabiru, posto vidim da nedostaju informacije za odredjene modele. Na preporuku druga sam uzeo VIVAX W design klima ACP-12CH35REWI R32 . Pa evo par informacija, klima je fenomenalna, necujna, kako spoljna tako i unutrasnja, koristim je za grejanje. Na ovaj vid sam presao citajuci na forumima i kroz razgovor sa ljudima. U odnosu na proslu godinu, promenjana je stolarija, stara alu za novi pvc sa trostrukim staklima. Prosle godine sam se grejao na marmerni radijator(vidi se na slici) i jos 2 norveska. Stan u kuci ima 41m2, prizemlje, i duple zidove, bez izolacije.
U prostoriji od 21m2 gde se klima i nalazi je temperatura 22.7 na zadatih 23. A u ostalim prostorijama 21.5-22c Raspored prostorija u mom stanu je odlican, kao pravougaonik.
Ne koristim merac potrosnje, ali ono sto vidim kroz racun za struju je extra!
U prostroriji gde je klima je ostao mermerni radijator koji se do sada se nije palio, a posedujem jos susac peskira od 400w.
Do sada se temp. spustala na -1c (jutros)
defrost se nije palio, da li zbog grejaca donje tacne i grejaca kondenzatora koji klima ima. Klima je u momentu placena bila 67000. Sada vidim da je 78000 posle 2 meseca.
Klima je ugradjena ledja o ledja sa spoljasnom, sa 3 metra cevima(namotane iza klime), vakumiranjem, i gumenim podloskama. Komoditet u stanu je fenomenalan, i preporuka za ovaj vid grejanja.
Apsolutno svaka preporuka za ovu klimu.
Par slika u nastavku.
Pozdrav svima.