nemanja010
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 29.07.2012
- Poena
- 170
Na koliko moze da reportuje temperaturu? Jel moze da se podesi interval od tipa 15ak minuta u HomeAssistant?
Ja prezadovoljan sa 18-tkom na 64m2.Zadam malo vecu temperaturu a ventilator na auto i nema defrosta uopste.Vredi svake pare.Prosto mi cudno da neko jos ima Daiken jer ovde se samo Fujicu forsira.Ubacih još jednog Daikina 12cu u hodnik
sada sa 2 daikina i jednom IVOm Vox inverterom grejem cca 150m2 dobro izolovanog prostora ( prizemlje i sprat )
Daikin jako lepo i tiho radi , potrošnju ćemo videti
ali evo pre neki dan udjoše sve 3 u defrost na 0 stepeni kada je bilo puno magle
kakva su vaša iskustva sa Daikinom ?
Prva mi je bila IVA invert i ona je ok dok ne padnu temperature ispod -5 kada osetno slabije greju
Očekujem da Daikin i ovde dominira
koliki prostor grijes i kakva je izolacja300-420w, obično je na oko 350w kada nije u pauzi (pošto pauzira non stop, dune nekoliko minuta, pa odmori 10 do 15 min i tako u krug). Podešena na 23°C, na 40cm od poda 23.5°C, na oko metar od poda je oko 24°C+. Ali šta ti znači taj info? Ako otvorim terasu, onda može da ode i na 1300-1500w, a ako baš ohladim prostor (na <20°C ) ode i na preko 2000-2500w. Što znači troši onoliko koliko koliko treba da nadoknadi. A to zavisi od izolacije... Glupost je upoređivati na ovaj način...
jos jedan primjer koliko dobra izolacija znaci. Moja 18-ka grije oko 35 kvadrata (dnevni+ kuhinja i mali hodnik, sve je prilicno tvoreno) Od izolacije samo pvc stolarija i citava strana navedene kvadrature su prozori i balkonska vrata. Zidovi nemaju izolacije, samo tavan ima 10cm staklene vune. Ispod mene niko ne zivi pa ne griju odozdo a zadnji sam u zgradi.Ona je glavna klima u kući (stanu na prvom spratu) nalazi se u dnevnoj na koju se nadovezuje kuhinja sa trpezarijom 30ak m², direktno preko puta nje se nalaze vrata od dnevne. Podešena je da baca toplotu metar, metar ipo ispred vrata (znači pada na pod dnevne sobe) dobar deo toplote završi u hodniku, odakle se ulazi u još 2 sobe i kupatilo. 75m² neto. Obe sobe imaju svoje klime, spavaća 20m² 12ticu, a radna soba 14m² 9ku. Donji sprat se greje od ~9 ujutru do ~22h. Izolacija solidna, komplet PVC stolarija, na zidovima 10cm stiropora, na tavanu 2x5cm, bez mrežice i lepka, drugi sloj ređan tako da prekrije spojeve kod prvog sloja. Zidovi su giter blok, sada sa izolacijom, debljina spoljnih zidova je 45cm, unutrašnji pregradni 28-29cm. Jednom rečju solidna.
18tica je uzeta pre izolacije, samo PVC je bio odrađen 2015. Posle izolacije uzeta 12tica... Realno totalni promašaji, više od jedne slabe 12. i dve slabije 7. nemam potrebe, ali kasno je sada
Btw. Sve sami Kinezi, TCL, Gree i Vox. I realno nikada klime ne pređu 400kwh za mesec dana. U proseku po sezoni potroše <2000kWh za neke luđe sobne temp, što znači da bi za "normalne" bile do 1500kWh po sezoni, ako i toliko.
Evo posle 3 dana rada , obe klime potrose po 5,5 - 6 KW za 24 sata, nije loseIma da se čuje polako ali nije strasno mada nekome može da smeta
Znanje ti je takvo da nemoj vise nista da kazes ni slovo jedno na tu temu.
Мислим да ради јер у тренутку кад притиснем на даљинском се појави health а такође и клима да сигнал да је укључено,као рецимо кад укључим sving. Једина два дугмета која не раде на даљинском су iclean и anti fungusKoliko znam, to postoji samo na daljinskom, klima nema tu opciju.
Nije mu se omaklo. Piše čovjek više postova tako. I mene zanima gdje je kupio Daiken?Pusti čoveka, omaklo mu se slovo. 😀
Ja samo da prijavim potrošnju za prethodnih 29 dana, pošto ujutru moram da ustupim utičnicu bratu za test nekih uređaja.
Znači od 31og oktobra do ovog momenta, Amber potrošio 216kW, setovan na 22c, fan na 2, ponekad na 3.
Edit:
Evo i slika pre spavanja...
Pogledajte prilog 365772
Veća temperatura, jači fan = više naprezanja = više defrosta.Ja prezadovoljan sa 18-tkom na 64m2.Zadam malo vecu temperaturu a ventilator na auto i nema defrosta uopste.Vredi svake pare.Prosto mi cudno da neko jos ima Daiken jer ovde se samo Fujicu forsira.
Znam da se pise Daikin.Moja greska.Zadnja 3 dana jedan defrost.Ftxc50 na 64m2.Nije mu se omaklo. Piše čovjek više postova tako. I mene zanima gdje je kupio Daiken?
Veća temperatura, jači fan = više naprezanja = više defrosta.
Dotoline d.o.o Bg u tom trenutku kod njih bila najpovoljnija.Znam da se pise Daikin moja greska.Jel taj Daiken nesto sa Aliexpress-a?
Moja Vox iva6 ima Self clean,Мислим да ради јер у тренутку кад притиснем на даљинском се појави health а такође и клима да сигнал да је укључено,као рецимо кад укључим sving. Једина два дугмета која не раде на даљинском су iclean и anti fungus
Ево.
Ja prezadovoljan sa 18-tkom na 64m2.Zadam malo vecu temperaturu a ventilator na auto i nema defrosta uopste.Vredi svake pare.Prosto mi cudno da neko jos ima Daiken jer ovde se samo Fujicu forsira.
Kako radi taj Daikin? Gasi li se ikad?Znam da se pise Daikin.Moja greska.Zadnja 3 dana jedan defrost.Ftxc50 na 64m2.
Dotoline d.o.o Bg u tom trenutku kod njih bila najpovoljnija.Znam da se pise Daikin moja greska.
pa nije bas takoProdavci-instalateri su čudo, pričaće sve hvale za onog ko da više, tako bilo i biće bez obzira na kvalitet.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari