Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Da li neko ima iskustva sa c635? U uzem je izboru za kupovinu, treba mi tv sto pre a izbor nije bas sjajan.
treba prevod....

Ja kupio prosli tjedan 50C635. Radi bez greske....(y)

C635 ne izgleda uopste lose po specifikaciji i ceni. Jedino njihov 120Hz DLG nije “pravi” 120Hz pa ne vidim mnogo poentu HDMI2.1 za nas sa konzolama ili bar tako kazu revieowi.
Ako ste probali konzole i C635 javite utiske i kako izgleda ovaj 120Hz DLG.

I ja kupio p735 produzio garanciju normalno, tv je super jedina mana kada u naprednim postavkama svijetline kontraste stavim na nisko i visoko slika prilikom promjene scena mijenja svijetlinu i prilagodjava bas uocljivo kada ga stavim na iskljuceno sve radi ok..
Ne znam je li jos neko primjetio isto.

Meni se evo desilo da je u toku noći došlo do prekida struje i nakon povratka TV se sam uključio. (P735)
Pokušao sam da potražim opciju da to isključim ali očigledno nema te mogućnosti.

Zadovoljan sam sa tv jedino me boli to što ne smijem dirati podesavanje kontrsta lokalnog i u postavkama svijetline kao sto sam gore naveo za nekih 400 eura neces nac bolji 55 inca tv sa androidom ja mislim.
Meni se evo desilo da je u toku noći došlo do prekida struje i nakon povratka TV se sam uključio. (P735)
Pokušao sam da potražim opciju da to isključim ali očigledno nema te mogućnosti.
U mene juceru razmaku odpar minuta viseputa nestala i dosla struja i nije se sam upalio upalit ce ti se ako jeu trenutku nestanka struje tv vec bio upaljen

То већ можеш да подесиш да се ТВ угаси после неког времена неактивности. А можеш извадити кабл из утичнице за тих пар дана када ниси код куће ;)

Па добро, боље и 4 сата када си одутан од куће, него да ради 48 сати.
А то је проблем теби, јер си сам, па нема ко да угаси ТВ. Мени није, јер увек има некога да угаси ТВ ;)
А да јесте глупост - јесте. Ја сам се због рада ЕОН апликације и због тога што последњих дана баш багује, са АTV пребацио на GTV V8-R51MT05-LF1V501. Неких подешавања нисам успео наћи. Нпр, да угасим онa 3 LED-a испод екрана - константно светле.

Па добро, боље и 4 сата када си одутан од куће, него да ради 48 сати.
А то је проблем теби, јер си сам, па нема ко да угаси ТВ. Мени није, јер увек има некога да угаси ТВ ;)
А да јесте глупост - јесте. Ја сам се због рада ЕОН апликације и због тога што последњих дана баш багује, са АTV пребацио на GTV V8-R51MT05-LF1V501. Неких подешавања нисам успео наћи. Нпр, да угасим онa 3 LED-a испод екрана - константно светле.
Probaj ON/OFF mikrofon prekidac, nalazi se iza Tv-a. Kod mene na C715 je odmah iznad tastera za paljenje televizora. Tako sam ja resio problem, tj ugasio 3 led-a ispod ekrana.

Већ сам пробао - није дало резултате. Али није проблем да покушам поново.

Zdravo ljudi,
Nabavio sam novi c725 43”. Prvi utisak je ok. Medjutim ono sto me brine jeste da non stop tokom gledanja digitalnih kanala dolazi do neujednačenosti izmedju tona i slike. Sto duže je uključen jedan isti kanal ton je sve vise i vise brzi od slike. Prijem kanala ide preko kabla, odnosno kablovskog operatera (nije optika) ali sa dosadašnjim LG 32” nisam imao taj problem.
Čitao sam pre kupovine prethodne stranice ali ne mogu da se setim da li je neko spomenuo ovaj problem.
Zanima me vaše mišljenje, da li problem do kablovske ili je ipak TV u pitanju.
Još da napomenem da prilikom koriscenja Youtube-a sličan problem nisam primetio.
Hvala unapred.

S ozbirom da mi je ovo prvi TCL televizor očigledno se ne snalazim baš najbolje.
Pokušavam da uradim local update. Skinem fajl na USB ali mi konstantno izbacuje poruku "Verification failed. The system will not be updated."

IMG-20221201-165630-1.jpg

Прочитај поступак убацивања OTA надоградње и обичне - није исти поступак.
Писао сам већ како иде.

Zdravo ljudi,
Nabavio sam novi c725 43”. Prvi utisak je ok. Medjutim ono sto me brine jeste da non stop tokom gledanja digitalnih kanala dolazi do neujednačenosti izmedju tona i slike. Sto duže je uključen jedan isti kanal ton je sve vise i vise brzi od slike. Prijem kanala ide preko kabla, odnosno kablovskog operatera (nije optika) ali sa dosadašnjim LG 32” nisam imao taj problem.
Čitao sam pre kupovine prethodne stranice ali ne mogu da se setim da li je neko spomenuo ovaj problem.
Zanima me vaše mišljenje, da li problem do kablovske ili je ipak TV u pitanju.
Još da napomenem da prilikom koriscenja Youtube-a sličan problem nisam primetio.
Hvala unapred.
Probao sam i sa običnom Antenom, ista situacija.Nakon nekoliko minuta gledanja, zvuk kreće da se čuje pre slike.
Još jednom bih vas zamolio za pomoć ukoliko imate neki savet ili uputstvo.
Ukoliko ne moracu da reklamiram isti.

Где је најповољније узети TCL 55C635 тренутно? Преко А1 НЕО 4 постпејд тарифе може да испадне испод 60к колико сам видео...

Vrh Dno