Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Kako misliš mora da se skida?
Meni je stiglo ažuriranje sistema preko interneta (ako na to misliš). Isto je C735 u pitanju.
Kada ti je stiglo? Kod mene je isti TV i ovo je zadnja verzija.
Možda bih trebao promijeniti regiju - državu?

Prilozi

• Screenshot_2022-11-13-16-19-38-797-edit_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-11-13-16-19-38-797-edit_com.miui.gallery.jpg
    627.3 KB · Pregleda: 30
Zna li neko kako isključiti opciju da se televizor ne pali ako dođe do nestanka struje? Kada se vrati napajanje televizor se odmah uključuje čak i ako je bio ugašen, što me iznenadilo. P735

Pozdrav svima, pre dva dana kupljen TCL C725 u gigatronu, posle namestanja prvog dana se pojavljuju vertikalne linije po celom ekranu, na tv-u je bio upaljen youtube, sledeceg dana ista situacija. Da li je neko imao takav problem? Planiram da ga vratim. Hvala
IMG-7aaaaf2f2b7d33c22347d94b01fc5bf5-V.jpg

Pozdrav svima, pre dva dana kupljen TCL C725 u gigatronu, posle namestanja prvog dana se pojavljuju vertikalne linije po celom ekranu, na tv-u je bio upaljen youtube, sledeceg dana ista situacija. Da li je neko imao takav problem? Planiram da ga vratim. Hvala
Pogledajte prilog 364565
Imam taj tv vec skoro godinu dana, kupljen u Tehnomedii, čačkao sam i flešovao firmvere razne, nikad ništa slično se nije desilo. Proveri da nije negde oštežen fizički, ali svakako mislim da treba da vratiš.

Imam taj tv vec skoro godinu dana, kupljen u Tehnomedii, čačkao sam i flešovao firmvere razne, nikad ništa slično se nije desilo. Proveri da nije negde oštežen fizički, ali svakako mislim da treba da vratiš.
Hvala na odgovoru, bio sam vec u Gigatronu, oni kazu da moraju prvo da ga salju u servis, i da cekam mesec dana, na sta ja ne pristajem i trazim zamenu ili povracaj novca.

Исти као онај од 55" ;)
Наравно, само мање дијагонале.

Исти као онај од 55" ;)
Наравно, само мање дијагонале.
Kvalitet slike i tona me interesuje i kako se ponasa OS.Kako rade aplikacije iris,hbo max,netfix,plex,i tivi mate za iptv ili neka druga.
Fluidnost kretanja i to me najvise interesuje.Hvala!
p.s.Isplati li se taj tv za nekih 50000 ili mi preporucujete neki drugi tv od 43 incha za slican novac.
Sta mislite o ovom tv-u vivax43q10c.Valjda je isto quantum dot tehnologija.

Kvalitet slike i tona me interesuje i kako se ponasa OS.Kako rade aplikacije iris,hbo max,netfix,plex,i tivi mate za iptv ili neka druga.
Fluidnost kretanja i to me najvise interesuje.Hvala!
p.s.Isplati li se taj tv za nekih 50000 ili mi preporucujete neki drugi tv od 43 incha za slican novac.
Sta mislite o ovom tv-u vivax43q10c.Valjda je isto quantum dot tehnologija.
Прегледај тему, писало нас је неколико који имамо C725 ТВ наша запажања. Наравно, нико не каже да кренеш од прве стране - користи претрагу. Имаш и Манчину рецензију.
Што се апликација тиче, плекс не користим па ти не могу рећи оцену. Сви стриминг сервиси раде супер. Тивимејт сам пробао и обрисао. Додуше, ја ти нисам неко мерило за тивимејт пошто имам најмање 10 листи у њему, тако да ми је тивимејт на коцки. А нисам се нешто играо са другим апликацијама за ИПТВ пошто сам купио тивимејт.

New TCL R851T02 Android TV Update available in V718 version
V8-R851T02-LF1V718.000038

V718 IMG

Kod:
https://drive.google.com/file/d/1Be4GWUy4O_NBv-oWwgQ5_AYslwuOjBOB/view

build date= Sep 14 2022
build= 1663124777
revision build= 000038
security_patch= 2021-12-05
gmsversion= Android_11_R
fingerprint= TCL/BeyondTV/BeyondTV:11/PPR1.180610.011/AR05:user/release-keys
IMG size = 2.98GB

Zdravo, kupila sam tcl 43 inča c725, ali mi je rezolucija slabija nego što može da bude na njemu 1080.Da li imate savet kako da podesim bolju rezoluciju ili je možda do hdmi kable, mada i na youtube oni snimci 4k nisu toliko čisti kao na recenzijama kad gledam?

На Јутјубу подеси резолуцију на 4К.
Шта повезујеш HDMI каблом?

Одговорио сам ти на ПП, а могу и овде. Очигледно да је то резолуција који "шаље" ИРИС уређај на ТВ.
Код мене исто Д3н мини шаље ту резолуцију, а ЕОН бокс шаље 4К.

2-3 секунде. Ништа подешавано.
На HDMI 1 - амазонова коцка
На HDMI 2 - ЕОН бокс

Evo sad merio, osam sekundi. Hdmi1 risiver Supernove, hdmi2 box.
I da, kad je kupljen tv brže je menjao ulaze. Ovo sam primetio pre dvadesetak dana. Ništa nisam nadograđivao od kako je kupljen tv pre tri meseca

Пробај са reset shop.

Pazario 55C728, sjajan TV, medjutim na Disney plus-u mi trokira video, ton je normalan a video kao da igra, napred nazad. Jel ima neko resenje za ovo?

Nazad
Vrh Dno