Šta je novo?

Google Pixel 7

Bukvalno svaki test koji sam gledao, za vecinu situacija Pixel pravi bolje fotke, od boja do dynamic range-a, nocni uslovi, i to u poredjenju sa 14 pro..

Ajde baci jos neko poredjenje al upali bar svetlo u ulazu zgrade :)

Kada uhvatim vremena pravicu uporedne point & shoot slike sa Pixel 7 Pro i iPhone 13, posto ta dva fona nosim svaki dan u dzepu. Pa cemo da vidimo na realnim testovima, gde cu oba u isto vreme da izvadim i kliknem da slikam.
Odmah da kazem, od ajfona tesko da moze bolje da snima, ali da slika, itekako sam ubedjen u to.

Sta znam, ja kao fotograf vise preferiram fotke sa ajfona nego sa pixela...pixel ima tehnicki bolje fotografije, ali mislim da je fotka sa ajfona umerenija, ima bolje boje itd.
Isto kao sto soni aparati imaju napredniji senzor sa vise dinamickog opsega, itd, ali canon daje lepsi fajl. :)

Pa u sustini u ovom rangu kamera gde su svakako vrhunske se svodi na stvar ukusa kome se sta vise svidja, i onda dodjemo do toga da se o ukusima ne raspravlja.
A sa druge strane meni je npr boja koze i dinamicki opseg dosta lepsi na pixelu, ali dobro, kome se sta vise svidja to nek uzme, iako ne sve slike uglavnom zavrse na drustvenim mrezama koje ih svakako uniste do te mere da bude svejedno. Jedino ako hoces da radis te slike ili slicno pa da detaljises. Meni je pixel / android daleko ugodnije iskustvo od ios-a i sta cu, tako je kako je. Iako ponavljam koristim oba sistema svakodnevno android mi ima daleku prednost u koriscenju jer mi dosta vise lezi itd.

To i jeste bila suština mog posta, bez da se iko uvredi. Onako kako ga ja koristim i u uslovima slabog svetla ajfon 13 pro izvlači bolje. Verujem da bi neko drugi sa Pixelom izvukao bolje.
Ono što mi se više od toga ne sviđa su sistemski bagovi. Za ova tri dana korišćenja mi se vrlo često dešava da se na home screen-u pozadina zamuti (bluruje) i onda moram da zaključam i otključam telefon da se ispravi. Nekad iz prvog a nekad iz drugog puta. Pored toga, više puta mi se desilo da ekran ne reaguje. Otvarao sam play store, gmail, chrome i ne reaguje uopšte. I kako pritisnem ikonicu više puta onda posle nekih 5-10 sekundi ih otvori nekoliko puta. Marshall bluetooth slušalice sam jedva uspeo da povežem, dugo ih nije video uopšte i desilo se dva puta da prosto pukne veza. Nadam se da će budući apdejtovi da ispeglaju ovo.

Odličan scumbag zoom 😁

Tensor g3 aka exynos 2300 :)

“Zuma" is most likely going to be fabricated on the Samsung 3nm GAAFET process node, which, as I’ve been told by sources in the industry, is looking very good so far with efficiency that should at least match TSMC’s 3nm process. We will see how it turns out in the end, though.

Da se ja pitam stavio bih volume tastere sa leve strane, tu sam navikao i dosta mi je lakse kada su sa leve strane, ali dobro to je stvar navike i verujem da cu se i na ovo brzo navici.
Mala isto zamerka je, sto je moguce da je i do mts-a, je sto mi malo sporije prebacuje sa LTE na 3g da bih uspostavio poziv.. Mozda je i do nekih podesavanja ali eto osetio sam da sporije prebacuje kada hocu da pozovem.
Eto i odgovora clanu koji je pitao sto smo navalili na volte, da imam volte na zmaj paketu i ovom fonu uopsteno, ne bih imao taj "problem".

Volume tasteri me ubiše, navikao na Oneplus.
Pa isto to, ni ne secam se da li mi je na nekom fonu bilo sa desne strane, uvek sa leve. Msm laksi su za pritiskanje jer su na palac desni tu nisko, ali eto.

Za sta je tacno ova opcija Adaptive connectivity? Ja sam je iskljucio da vidim hoce li pomoci u brzoj promeni sa 4g na 3g kad krenem da pozivam npr.

To i jeste bila suština mog posta, bez da se iko uvredi. Onako kako ga ja koristim i u uslovima slabog svetla ajfon 13 pro izvlači bolje. Verujem da bi neko drugi sa Pixelom izvukao bolje.
Ono što mi se više od toga ne sviđa su sistemski bagovi. Za ova tri dana korišćenja mi se vrlo često dešava da se na home screen-u pozadina zamuti (bluruje) i onda moram da zaključam i otključam telefon da se ispravi. Nekad iz prvog a nekad iz drugog puta. Pored toga, više puta mi se desilo da ekran ne reaguje. Otvarao sam play store, gmail, chrome i ne reaguje uopšte. I kako pritisnem ikonicu više puta onda posle nekih 5-10 sekundi ih otvori nekoliko puta. Marshall bluetooth slušalice sam jedva uspeo da povežem, dugo ih nije video uopšte i desilo se dva puta da prosto pukne veza. Nadam se da će budući apdejtovi da ispeglaju ovo.
Ma ko se vređa zabole me za telefon nego poređenje dve kamere tako što okineš u mrklom mraku pa šta izleti je malo glupo zar ne? Znamo da su oba odlična i sasvim moguće da je iP sveukupno bolji, ali jednostavno poređenje na taj način ne stoji.

Koliko je bilo uvecanje na drugoj slici?
I generalno pitanje za sve, kod obicnog modela uvecanje ide do 7x, dok je kod Pro do 20x, ovo se odnosi na sestu seriju, ovaj novi Pro verovatno ima jos veci digitalni zoom.
Elem, pitanje glasi, kada se zumira do maksimuma, ili se koristi bilo koja druga vrednost osim 4x i 5x zoom-a, koliko je na 6 Pro i 7 Pro opticki zoom, da li tada koristi glavnu kameru i u slucaju Pro i non Pro modela, ili na Pro modelima koristi samo telefoto. S obzirom na to da je kod oba modela to sve digitalan zoom, osim na 4x i 5x.
To je generalno pitanje za sve proizvodjace i modele, nisam nesto puno o tome razmisljao ranije, ali je zanimljiva stvar svakako. Nadam se da sam bio jasan sa pitanjem. 😄

Zumiraš do 30x na slajderu, 5x, 10x...30x.

Screenshot_20221110-131426.png

Ja bih rado, ali ove nedelje nisam stigao nijednu jedinu sliku da napravim. U nedelju sam presao na 7 pro a do danas nisam stigao nista. Nadam se da ce sad za ovaj produzeni vikend pasti par desetina slika.

Ovde kiša ubija, ništa od fotkanja. 😂

Makro posle kiše malo ovo ono ajde nećeš se istopiti🤣

Zumiraš do 30x na slajderu, 5x, 10x...30x.

Pogledajte prilog 363349
Naravno, nego me zanima da li, kao i kod telefona bez telefoto kamere, ovi modeli koji je imaju istu koriste glavni senzor kamere za ta digitalna uvecanja.
Na tom slajderu, opticki zoom je samo na 5x, sve ostalo je digitalno uvecanje.
Dok recimo kod obicne verzije, uvecanje ide do 7x, i to je sve digitalno.
Ako se pak ovaj tvoj odgovor odnosio na moje pitanje postavljeno tebi, onda okej. Nisam te u tom slucaju razumeo. To je onda impresivno. Google je doveo softver kamere do savrsenstva.

Narucih spigen rugged armour. Ipak taj case koristim na svim telefonima koje sam imao godinama i najvise mi prija. Podelicu troskove sa bratom za shipping (15$) jer sam i njega nagovorio da uzme neki spigen i to je to.
On mi je lezao super na svim telefonima i mislim da prosto nema omaske sa njim. Nije previse debeo a stitio je sve odlicno od raznih padova.

Najbolja: Spigen air.

Prilozi

• IMG_20221110_144814__01.jpg
    IMG_20221110_144814__01.jpg
    141.2 KB · Pregleda: 112
Probao sam, ipak sam nekako navikao na rugged armour, imao sam ga i na htc u11 i na oneplus 7t pro i evo sad ce i na pixel. Sto se kaze dobre navike ne treba menjati haha

Jel su debele maske te spiegen?

Vrh Dno