Fora je što ne znam kako će moći to da ispeglaju. Ili da prave nov IHS i socket, pa da idu nove ploče i procesori i da ne mogu novi procesori na stare ploče ili će jednostavno ovako terati do kraja AM5.
najave za 7800X i 7300X (Ryzen 3 7300X 4/8)
![]()
Konačno stiže AMD koji ste dugo, dugo čekali - Ryzen 3 7300X na 5 GHz
Nakon što smo propustili Zen 3 četvrojezgarni model, sada nam stiže najbolji “quad core” Ryzen u Zen 4 verziji, ali i novi 10-jezgarni Ryzen 7 7800X, kako bi bolje odgovorili na izazov Intel Core konkurencije…www.benchmark.rs
Po testovima, latencija je donekle anulirana brzinom i memorijskim protokom. Sa ddr5 na Am5 su dosli novi problemi, ne moze memoriju terati u punoj brzini (EXPO modu) kada su popunjena sva 4 slota. Steta, posto su 7900x i 7950x vise procesori za radne stanice nego obicne korisnike. A njima treba memorije. Mislim da intel ima bolji memorijski kontroler u 13-oj generaciji procesora.Je l' to zen4 manje osetljiv na brzinu/latencije memorije nego zen3?
slobodno je pokrenite 👍Mislim da nam treba jedna tema za DDR5 memoriju, vec je zrelo.
Gledao sam svakakve rezultate i nista zivo mi nije jasno sta se desava sa memorijom, IF i koji djavo. Ispada da je 4800/5200MT za izbegavanje, sve preko toga je u manje od 1% razlike. Cak ni latencija nije pokazala neke bitne znacajnije nedostatke. Prekosutra stize 7950X pa gledam oko memorije sta i kako. Nisam u zurbi ali ovo je totalni mindfuck...Po testovima, latencija je donekle anulirana brzinom i memorijskim protokom. Sa ddr5 na Am5 su dosli novi problemi, ne moze memoriju terati u punoj brzini (EXPO modu) kada su popunjena sva 4 slota. Steta, posto su 7900x i 7950x vise procesori za radne stanice nego obicne korisnike. A njima treba memorije. Mislim da intel ima bolji memorijski kontroler u 13-oj generaciji procesora.
Zar nije ovo uvek bio slučaj?Sa ddr5 na Am5 su dosli novi problemi, ne moze memoriju terati u punoj brzini (EXPO modu) kada su popunjena sva 4 slota.
Za radne stanice treba puno ECC memorije, a to je uvek sporije od memorije gejming konfiguracijaSteta, posto su 7900x i 7950x vise procesori za radne stanice nego obicne korisnike. A njima treba memorije.
Jeste.Zar nije ovo uvek bio slučaj?
Moze sve da se prebaci u drugu temu, samo da zavrsim misao. Jeste uvek bilo tako, ali hteo sam reci da do sada nije smetalo - kada su se Ryzen i maticna ploca kupovali za 200e ukupno, to se ne moze zameriti - kada to isto prodaju za 1000e i vise, onda to vec upada u oci.Zar nije ovo uvek bio slučaj?
Za radne stanice treba puno ECC memorije, a to je uvek sporije od memorije gejming konfiguracija
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari