Porucena Vivax HPM-53CH155AERIs R32-3
to je fakticki ista TP kao Midea MHC V16 tj Hyndai HHPM-M16TH3PH EXTREME
Pogledajte prilog 359040
Pogledajte prilog 359043
Pogledajte prilog 359044
Pogledajte prilog 359045
h. skretnica300e za glikol koji inače smanjuje efikasnost pumpe za 5 %, mislim da on uopste nije potreban ako je TP stalno upaljena.
Jel imas buffer ili hidraulicnu skretnicu za pumpu ili je direktno vezana za grejanje?
Ako sam dobro razumeo krva grejanja ne postoji nego je postavljena fiksna temperatura polaza od 35c? Sobni termostat kontrolise rad pumpe?
licno misljnje ili imas neke pozudane informacije?Nećeš se ti na to grejati po pravoj zimi..
Sobni termostat koji je zicom vezan za monoblok, najniza tremperatura u ovo nekom rezimu je 35c. Za sad planiram da imam rezim od 16-23h 40c a ostatak je 35c.300e za glikol koji inače smanjuje efikasnost pumpe za 5 %, mislim da on uopste nije potreban ako je TP stalno upaljena.
Jel imas buffer ili hidraulicnu skretnicu za pumpu ili je direktno vezana za grejanje?
Ako sam dobro razumeo krva grejanja ne postoji nego je postavljena fiksna temperatura polaza od 35c? Sobni termostat kontrolise rad pumpe?
Bombaš nemoj strašiti čovjeka. Da je hrabar, jeste jer se odlučio za uređaj koji po mom mišljenju slabo zastupljen na tržištu bar u mom okruženju. E sad koliko je dao na glikol i još nešto novaca namiriti i dobio bi sigurno bolju TP. Ja poštujem to je njegovo izbor i ako nedaj bože bude kakvog belaj sam je kriv. U svakom slučaju nek je njemu sa Srećom i da se ogrijev što bolje u odnosu do sada, jer sad je on gospodin.Nećeš se ti na to grejati po pravoj zimi..
😅😅Bombaš nemoj strašiti čovjeka. Da je hrabar, jeste jer se odlučio za uređaj koji po mom mišljenju slabo zastupljen na tržištu bar u mom okruženju. E sad koliko je dao na glikol i još nešto novaca namiriti i dobio bi sigurno bolju TP. Ja poštujem to je njegovo izbor i ako nedaj bože bude kakvog belaj sam je kriv. U svakom slučaju nek je njemu sa Srećom i da se ogrijev što bolje u odnosu do sada, jer sad je on gospodin.
Tesko da se prepadam bez konkretnih informacija i prikazano kako to radi u stvarnom zivotu a ne iz prospekta.. 😅Polako bolan, nemoj te ga prepadati. Ide zima, doće to sve na svoje. Valjda će nam dati povratnu informaciju kad zatim pravo.
Drug neka je sa srećom, ne mogu da komentarišem ništa jer nemam TP, verujem da ljudi koji ti pridikuju imaju, inače je sve samo prosipanje prazne priče rekla-kazala.Posto verujem da ima dosta ljudi sa slicnom konfiguracijom kuce nadam se da ce @bombaš i @Sg kamikaza podeliti savete kako da se ljudi sto efikasnije greju sa toplotnim pumpama tj da podele svoja iskustva sa svojim TP.
Kao sto sam naveo..brat ima kucu od 160m2 (8cm stiropor, pvc klasika) koju greje sa 9kw , vecinom podno, vec nekoliko godina.
Danas ceo dan drzim 35 izlaz vode jer mi je na 40 pretoplo u kuci.
Ne znam koje su ocekivane potrosnje za 16kw TP za kucu od 200m2 ali ako i po ovim temperaturama potrosnja 1200w na sat. Koja bi trebalo da bude? Idealno? 300w,500w na sat?
Tesko da se prepadam bez konkretnih informacija i prikazano kako to radi u stvarnom zivotu a ne iz prospekta.. 😅
Ja pisem sta meri brojilo..a ne sta pise u reklamnom materijalu
Kao sto si naveo, bratu se pale elektro grejaci kad je "vlaga", ali nisi naveo koje snage, koliko dugo rade, koliko su potrosili, koliko je to sve obesmislilo TP manje snage, koliko je to oborili ukupan COP....Kao sto sam naveo..brat ima kucu od 160m2 (8cm stiropor, pvc klasika) koju greje sa 9kw , vecinom podno, vec nekoliko godina.
Podeljana iskustva i saveti postoje, samo mora neko da ih procita, bar sto se mog iskustva grejanja sa TP tice.nadam se da ce @bombaš i @Sg kamikaza podeliti savete kako da se ljudi sto efikasnije greju sa toplotnim pumpama tj da podele svoja iskustva sa svojim TP.
Ne znam ni ja kolika je ocekivana potrosnja za tvoju kucu jer o istoj ne znam nista, ali po onome sto si napisao stojim iza onoga sto sam rekao, da bombaseva izjava nije daleko od realnosti.Ne znam koje su ocekivane potrosnje za 16kw TP za kucu od 200m2
Rekla-kazala. Obicno tu mantru ponavljaju oni koji ne koriste tp....Grejanje radijatorima i TP kažu može, ali i ne bas
Imaš radijatore ili podno?Kao sto si naveo, bratu se pale elektro grejaci kad je "vlaga", ali nisi naveo koje snage, koliko dugo rade, koliko su potrosili, koliko je to sve obesmislilo TP manje snage, koliko je to oborili ukupan COP....
Mnogo bitnih podataka fali.
Podeljana iskustva i saveti postoje, samo mora neko da ih procita, bar sto se mog iskustva grejanja sa TP tice.
Ne znam ni ja kolika je ocekivana potrosnja za tvoju kucu jer o istoj ne znam nista, ali po onome sto si napisao stojim iza onoga sto sam rekao, da bombaseva izjava nije daleko od realnosti.
Kao i sto sam rekao da ces ove zime imati dosta toga da naucis, u suprotnom je nagore sto mozes da izgubis novac.
Ja sam npr kod sebe od 01.11. ujutru do sad potrosio 36 kWh skupe i 20 kWh jeftine struje, u kuci od 130 mkv.
Rekla-kazala. Obicno tu mantru ponavljaju oni koji ne koriste tp....
Ima na netu da se nadje bas bas mnogo stvari vezano za iskustva sa grejanjem na tp. Ne budite lenji, ako vas zanima.
Ne znam kako mozes da stojis iza toga sto si rekao a ne znas kolika bi trebalo da bude potrosnja, stojim ali ne znam 😅Kao sto si naveo, bratu se pale elektro grejaci kad je "vlaga", ali nisi naveo koje snage, koliko dugo rade, koliko su potrosili, koliko je to sve obesmislilo TP manje snage, koliko je to oborili ukupan COP....
Mnogo bitnih podataka fali.
Podeljana iskustva i saveti postoje, samo mora neko da ih procita, bar sto se mog iskustva grejanja sa TP tice.
Ne znam ni ja kolika je ocekivana potrosnja za tvoju kucu jer o istoj ne znam nista, ali po onome sto si napisao stojim iza onoga sto sam rekao, da bombaseva izjava nije daleko od realnosti.
Kao i sto sam rekao da ces ove zime imati dosta toga da naucis, u suprotnom je nagore sto mozes da izgubis novac.
Ja sam npr kod sebe od 01.11. ujutru do sad potrosio 36 kWh skupe i 20 kWh jeftine struje, u kuci od 130 mkv.
Rekla-kazala. Obicno tu mantru ponavljaju oni koji ne koriste tp....
Ima na netu da se nadje bas bas mnogo stvari vezano za iskustva sa grejanjem na tp. Ne budite lenji, ako vas zanima.
Moraš pažljivije i ozbiljnije da čitaš da bi shvatio šta sam ti rekao.Ne znam kako mozes da stojis iza toga sto si rekao a ne znas kolika bi trebalo da bude potrosnja, stojim ali ne znam 😅
Garantujem da je u ovim danima efikasnost na strani vazduh/voda.Voda/voda su efikasnije pumpe i za njih treba imati uslove, nemoguce ih porediti sa vazduh voda koje nemju tu efikasnost pogotovo na nizim temp.
Kako sad 65% vise? Ne reče da grejes 190mkv?Kod mene je 65% veca kvadratura, na tvoju potrosnju dodaj 65%
Evo po treći put.. Napisao si, da si juče kada je dnevna temp bila preko 15c grejao kuću sa 40c u sistemu.Posto verujem da ima dosta ljudi sa slicnom konfiguracijom kuce nadam se da ce @bombaš i @Sg kamikaza podeliti savete kako da se ljudi sto efikasnije greju sa toplotnim pumpama tj da podele svoja iskustva sa svojim TP.
Nije stvar da li će da uglađenije radi nego u potrošnji i smislu ugrađivanja TP koja je za niskotemperaturno grejanje a ne za radijatore gde ti treba visoka T vode ili gomila radijatora u kućiMajstori ko majstori, čast izuzecima, većinom guraju monoblok. A grijanje TP sa radijatorima itekako može i lijepo radi. Naravno daleko uglađenije radi sa podnim grijanjem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari