Ja sam uvek za inverter, ali nemam iskustva sa tim sistemom voda-voda, negde sam pokupio podatak o potrošnji vode, ali ima tu izgleda jod puno toga što treba proveriti pre ugradnje o kvalitetu vode...Pričamo o on/off TP ili inverterskoj , voda/voda naravno?
Slažem se, samo sam do sada promenio više sistema grejanja od nafte, TA, kotla na struju, drva, peleta, sve mi se cini da ni ovo sa skupim TP neće dugo trajati. Naravno nije do nas, gde god država vidi da može da ubere dobre prihode, tu jeftinog proizvoda nema, nažalost.Ako je struja jedina opcija bolje od TP ne postoji, kakvi god da su toplotni gubici objekta trošiš 3 puta manje struje nego razni radijatori i grejalice
Ima istine, ali sve dok neko ne kaže da struja ne sme da se koristi za grejanje, kao i za naftu nekada. TP neće biti jeftinija nikada, mogu samo da se pojave nove tehnologije, ali kad nešto jednom poskupi, nikada se više ne spušta.Ja mislim da je bas suprotno, buducnost lezi u TP. Skupe jesu kao pocetna investicija ali zato u normalnim drzavama imas velike subvencije za prelazak na koriscenje, a omasovljenjem ce i proizvodjacka cena biti sve niza. Nazalost ova drzava ne spada u pomenute normalne sa neko vizijom i brigom o ekonomiji i gradjanima, samo drpanje
Procitao, ne znam sta znaci prirodno grejanje? Radijator u svakoj prostoriji, klima u svakoj prostoriji, koja je razlika? Nema je, a imam oba.Pročitaj još jednom sta je napisao.
TP je skupa za ugradnju, a jeftina za eksploataciju i za neke predstavlja sadašnjost, a ta druge budućnost. Poslednjih 10 godina je efikasnost podignuta na relativno visok nivo i postoji i dalje trend rasta. One najefikasnije su naravno i najskuplje, ali sve je više proizvođača u budžet segmentu koji nudi malo stariju tehnologiju sa dobrim performansama i pristojnom cenom.Slažem se, samo sam do sada promenio više sistema grejanja od nafte, TA, kotla na struju, drva, peleta, sve mi se cini da ni ovo sa skupim TP neće dugo trajati. Naravno nije do nas, gde god država vidi da može da ubere dobre prihode, tu jeftinog proizvoda nema, nažalost.
Šta je budžet segment, šta je to best buy?TP je skupa za ugradnju, a jeftina za eksploataciju i za neke predstavlja sadašnjost, a ta druge budućnost. Poslednjih 10 godina je efikasnost podignuta na relativno visok nivo i postoji i dalje trend rasta. One najefikasnije su naravno i najskuplje, ali sve je više proizvođača u budžet segmentu koji nudi malo stariju tehnologiju sa dobrim performansama i pristojnom cenom.
Manite se države, jer živite svoj život zbog sebe i porodice, a ne države.
Ako mislis na cvrsta i tecna fosilna goriva to je normalno da se izbacuje zbog emisije stetnih materija. Odakle ti ideja da neko moze da zabrani grejanje na struju? Jedino sto moze je da struja nenormalno poskupi a i tada ne postoje alternative u gradovima osim gde postoji infrastruktura za prirodni gas, a vidimo ovih dana koliko je ta alternativa sigurna.
Za cenu TP, videces kako ce ici dole kad kinezi usavrse tehnologiju, isto kao i za ostale
Nisam ja protiv klime, ali radijator ne duva i ne diže prašinu, mislim da je osećaj drugačiji.Procitao, ne znam sta znaci prirodno grejanje? Radijator u svakoj prostoriji, klima u svakoj prostoriji, koja je razlika? Nema je, a imam oba.
Što se tiče klime, primetićeš jednu stvar, a to je da ona prašinu ne diže, već je nakuplja na svojim filterima koje jednom nedeljno opereš. Klima smanjuje količinu prašine u prostoru.Nisam ja protiv klime, ali radijator ne duva i ne diže prašinu, mislim da je osećaj drugačiji.
Zbog cene mi vise odgovara inverter klima od TP, potrošnja energije je skoro pa ista, ali je komfor veći kod TP.
Tehnički može da izgura 20 godina. Realno i ne treba više jer em što se do tada isplati, em što je tehnološki pomak veliki pa se isplati kupiti novu.A jel zna neko koliki je radni vek TP?
Ja znam jednu porodicu, 2008 su uveli TP voda - voda na podno (ako se ne varam) i kažu da i dalje radi besprekorno.
Pa ne znam kako, ljudi iz firme su mi preporucili Daikin na osnovu iskustva do sada, rade i Gree i kazu da nije los, ali kvalitet nije na tom nivou.Ma dobre su obadvije, ali Daikin je Daikin. Samo obrati pažnju komšije su imale problema sa Altermom u vezi softvera.
Ima komšija Gree Versati, prošle godine se lepo grejao, nije bilo problema.Poslije se nisu žalili na Altermu, znači da je riješeno u vezi toga. Moje mišljenje a ne savjet je Daikin.
Tako je Daikin, izvinjavam se, ali je pozitivno naravno. Daikin dolazi iz EU (bar su mi tako rekli za ovu moju) ne secam se koja zemlja, kontam sve skuplje od energenata, radne snage... Gree iz Kine i sve jeftinije, ista ili slična tehnologija i eto Daikina za narodne mase. Naravno da neće Daikin njima dati vrh tehnologije, ali ono iz prethodne serije što da ne.Daikin, a ne Mitsu i tako je bilo u početku. Već duže vreme rade na razvoju tehnologije, što je svakako pozitivno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari