Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Имаш објављене фирмвере на претходним страницама. Имаш и упутства како се убацује ажурирање. Треба ти само воља да то урадиш и неких 15-ак минута да спремиш флеш и одрадиш надоградњу.
А за ових 8 месеци колико имам C725, само је једном пријавио да има ажурирање (са V309 на V315). Остала сам одрађивао исто скидањем фирмвера.

Društvo koje ima C725, kako ste zadovoljni TV-om sad kad je prošlo dovoljno vremena da imate provereno mišljenje? Vidim u ovoj temi milion postova vezanih za update firmware-a... Jel toliko često izlaze update-i ili nije moguće uraditi automatski preko TV-a ili u čemu je stvar?

Moj utisak za ovaj tv je daleko od očekivanog. Za ovih 3-4 meseca koliko ga imam pokajao sam se nebrojeno puta. Ali šta je tu je, povratka nema. Najveći problem je u crnoj boji koja je mnogo izražena, konkretno, kad gledam domaće kanale na kablovskoj. U drugim situacijama i kod prikazivanja drugih boja sve je super. Ipak je možda bolji izbor LG i Samsung.

Društvo koje ima C725, kako ste zadovoljni TV-om sad kad je prošlo dovoljno vremena da imate provereno mišljenje? Vidim u ovoj temi milion postova vezanih za update firmware-a... Jel toliko često izlaze update-i ili nije moguće uraditi automatski preko TV-a ili u čemu je stvar?
Tv je generalno OK. Imaš firmware i sa Android tv i sa Google tv interfejsom, pa koji ti se više dopada. OTA, oficijalni slabije izlaze, ali ovih IMG firmwera ima skoro svaki mesec. Imalo je problema sa EON aplikacijom, ali je to verovatno i do same aplikacije, jer TCL još uvek nije svrstan u SBB preporučene uređaje, što znači da aplikacija nije optimizovana baš najbolje. Mada, na ovim novijim verzijama softvera radi. Nisam koristio TV baš mnogo , zadnji firmware mi je Google tv v496. Imaš podešavanja razna, da dovedeš sliku kako tebi odgovara, ukoliko ti automatska varijanta nije dobra. Omam tv skoro godinu dana. Kada sam kupovao, odlučio sam za TCL jer slični uređaji LG samsung, pa i Philips su bili bar 100 evrića skuplji. Da je najbolji u klasi, sasvim sigurno nije, ali jeste sasvim sigurno u prvih 5. Pa sve i da je baš peti. Za nekog prosečnog korisnika, je ok.
Ja sam prešao sa 32 inča Philipsa, pa mi je ok. Neko ko je imap bolje i skuplje varijante, verovatno će imati više kritika.
Da sad uzimam tv, verovatno bih uzeo PHILIPS 58PUS8546/12, otprilike mu je cena kao tcl c725 55 inča kad sam ja kupio.

Moj utisak za ovaj tv je daleko od očekivanog. Za ovih 3-4 meseca koliko ga imam pokajao sam se nebrojeno puta. Ali šta je tu je, povratka nema. Najveći problem je u crnoj boji koja je mnogo izražena, konkretno, kad gledam domaće kanale na kablovskoj. U drugim situacijama i kod prikazivanja drugih boja sve je super. Ipak je možda bolji izbor LG i Samsung.
Tи никако не помишљај да узмеш OLED ТВ, јер је тамо црна још јаче изражена.

Иначе, некада у време плазма ТВ уређаја, Пионир је словио за најбољи ТВ јер је имао најбољу црну боју. Данас појам црне јесу телевизори са OLED технологијом дисплеја. Иначе је црна веома битна боја и квалитет екрана се баш огледа у томе да црна буде црна, а не да пробијају позадинска осветљења. Јер џаба нека мрачна сцена у филму ако је пробијена позадинским осветљењем.
А иначе код одабира телевизора, треба обраћати пажњу на то колико је соба осветљена.

@Forsberg
Што се конкретно серије С725 тиче, ТВ има својих врлина и мана. За ману се сигурно може рећи да не приказује пун HDR због светлине од само 330 нита.
Своје искуство сам изнео https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-televizori.475475/post-6580972 да се не понављам.
Дакле, све ради супер, сви стриминг сервиси, слика супер (за те паре), звук исто. Подешавања слике има колико хоћеш, па може да се постави како коме одговара.
А ако си пропустио, погледај Манчу

Pogledao sam i naučio Manču napamet i ovu recenziju i Philips the one i šta sve ne. Al jedno je recenzija, a drugo realno iskustvo u praksi. TCL sad 100e u Tehnomaniji jeftiniji od Philipsa 8546 na bilo kom mestu, pa sam počeo da razmišljam o njemu. Zato sam ga i uzeo u obzir, inače mi je teško da prelomim da uzmem TCL, pogotovu što ni u jednoj prodavnici nisam uspeo da vidim kvalitetan video na njemu što nije krivica TV-a, već gluposti koje puštaju po prodajnim mestima da se vrte (na jednom bio video 750p 🤦‍♂️.

Philips 8546 ima gde hoćeš za iste novce, pa se sve nadam da će još malo da ga spuste oko crnog petka. Ili njega ili LG QNED81, ali sam u nekoliko sati ozbiljno razmišljao da dam 65k na ovaj TCL, zato i postavih pitanje.

Poslednja izmena:
Zna li neko postoji li rešenje za to da se aplikacija ne gasi kad se iz nje izađe na Home tipku?

Konkretno mi to pravi problem sa ExpressVPN. Kad uključim VPN, izađem na Home, dok otvorim drugu aplikaciju (npr Hulu), VPN se već diskonektuje,tj aplikacija se ugasi u pozadini.

Radi se o modelu C735 sa Google TV OS.

Pogledao sam i naučio Manču napamet i ovu recenziju i Philips the one i šta sve ne. Al jedno je recenzija, a drugo realno iskustvo u praksi. TCL sad 100e u Tehnomaniji jeftiniji od Philipsa 8546 na bilo kom mestu, pa sam počeo da razmišljam o njemu. Zato sam ga i uzeo u obzir, inače mi je teško da prelomim da uzmem TCL, pogotovu što ni u jednoj prodavnici nisam uspeo da vidim kvalitetan video na njemu što nije krivica TV-a, već gluposti koje puštaju po prodajnim mestima da se vrte (na jednom bio video 750p 🤦‍♂️.

Philips 8546 ima gde hoćeš za iste novce, pa se sve nadam da će još malo da ga spuste oko crnog petka. Ili njega ili LG QNED81, ali sam u nekoliko sati ozbiljno razmišljao da dam 65k na ovaj TCL, zato i postavih pitanje.
Ja sasm TCL i uzeo kao alternativu, a gledao sam Philips modele, najviše zbog Ambilight njihovog ugrađenog, ali je prošle godine Philips sa androidom i ambilight bio oko 150 evrića skuplji od TCL, te je prelomilo na TCL. Ambilight neki kvalitetniji koštaju do 10ak hiljada i na Aliekspres, kod nas ih nisam ni tražio. Ovih prostijih varijanti ima koliko hoćeš za 10ak eura.
Za te pare je sasvim solidan TV.

Zna li neko postoji li rešenje za to da se aplikacija ne gasi kad se iz nje izađe na Home tipku?

Konkretno mi to pravi problem sa ExpressVPN. Kad uključim VPN, izađem na Home, dok otvorim drugu aplikaciju (npr Hulu), VPN se već diskonektuje,tj aplikacija se ugasi u pozadini.

Radi se o modelu C735 sa Google TV OS.
Zanimljivo, ja sam uzeo taj model ali još nisam testirao VPN.
Možda ima u podešavanjima sistema opcija da se aplikacija ne gasi pri izlasku iz nje. To nisam još istražio.
Moraću to videti jer koristim VPN za BBC iPlayer.

@Stock
Kako se ponaša EON aplikacija na IMG R815?

Kako se ponaša Kodi, koju verziju si instalirao, radi li elementum?

Kako generalno radi C715 sa R815, jesi li zadovoljan?
Ja imam 50C715, generalno sam jako zadovoljan sa TV-om. Za ono sto meni treba radi bez probelma, TiVi Mate, EON, Kodi, Stremio, Spotify....
Nisam hteo ga da updejtujem na Google TV, ostao sam na Androidu 9 v6.53, iz razloga jer sam se istripovao da je Google TV zahtevniji a realno TV ima ne tako jak hardver.
Jedini problem sam imao sa Kodijem kada pustim 4K remux film od 40-50gb, primecuje se neki micro shuttering. Kodi je malo zahevnija aplikacija, ali svi addoni rade....Elementum i ovi addoni za real debrid. Kodi vise ne koristim, presao sam na Stermio sa real debrid nalogom i svi filmovi cak i oni preko 70-80gb rade bez problema.

@Stock
Kako se ponaša EON aplikacija na IMG R815?

Kako se ponaša Kodi, koju verziju si instalirao, radi li elementum?

Kako generalno radi C715 sa R815, jesi li zadovoljan?
Ne koristim trenutno EON TV aplikaciju na TV-u već je tu eon box. Radiće ti ok, isto ili bolje u odnosu na stariji firmware.

Kodi ne koristim trenutno, ali i on će raditi ok. KODI je inače zahtevan i ne radi lepo i glatko ni na mnogo jačem i skupljem hardveru...

Sve u svemu nema razloga ne preći na R815 (android TV 11) ;)

Poslednja izmena:
Ja imam 50C715, generalno sam jako zadovoljan sa TV-om. Za ono sto meni treba radi bez probelma, TiVi Mate, EON, Kodi, Stremio, Spotify....
Nisam hteo ga da updejtujem na Google TV, ostao sam na Androidu 9 v6.53, iz razloga jer sam se istripovao da je Google TV zahtevniji a realno TV ima ne tako jak hardver.
Jedini problem sam imao sa Kodijem kada pustim 4K remux film od 40-50gb, primecuje se neki micro shuttering. Kodi je malo zahevnija aplikacija, ali svi addoni rade....Elementum i ovi addoni za real debrid. Kodi vise ne koristim, presao sam na Stermio sa real debrid nalogom i svi filmovi cak i oni preko 70-80gb rade bez problema.
Google TV ne postoji za C715. Poslednja verzija je V715 Android TV (Android 11).
Jedino je moguce promeniti korisnicki interfejs pocetne strane da izgleda kao Google TV.

Bila je nekad prošle godine verzija V900 A11 za TCL C715, baš puna bagova, hdmi portovi nisu radili, slika je bila očajna, Eon, Kodi i druge aplikacije su radile grozno.

Vratio sam se uz pomoć XDA uputstva na A9 i V653, preneo sam ovde u nekom ranijem postu kako.

Još uvek koristim V653 i A9 i zadovoljan sam, tv lepo radi, možda sam samo jednom morao da ga čupam iz zida.

Verovatno ne treba ništa da diram, ali ću verovatno da ga malo čačnem uskoro, čim nađem malo više vremena.

Zanimljivo, ja sam uzeo taj model ali još nisam testirao VPN.
Možda ima u podešavanjima sistema opcija da se aplikacija ne gasi pri izlasku iz nje. To nisam još istražio.
Moraću to videti jer koristim VPN za BBC iPlayer.
Ne znam, nisam uspeo da nađem tako nešto u podešavanjima. Jednostavno "ubija" sve aplikacije ubrzo nakon izlaska iz njih na Home tipku. To i ne bi smetalo da ne koristim VPN koji treba uvek raditi u pozadini.

Proverio sam i ja, ista stvar, sistem ubija VPN (i druge aplikacije) ubrzo nakon izlaska na home.

Druga stvar, iznenadio sam se kad sam uz TV dobio dva daljinska upravljača. Onaj bez brojeva mi je dosta bolji za korištenje. :D

Zar nema u opcijama dozvole za aplikacije gde mu štikliraš da aplikacija bude uvek uključena.Imam TCL EP 660 i koristio sam jedno vreme Proton vpn i nije bilo problema.

Pozdrav drustvo. Video sam danas u prodavnici TCL p715 od 55 inca. Jako mi se dopao i planiram da uzmem posto mi i cena odgovara. Pitanje kako se generalno pokazao ovaj tv? Koliko sam primetio postoji i novija verzija P725, koju bi mozda i uzeo ukoliko je velika razlika u odnosu na p715. Sto vise modela gledam, sve sam neodlucniji.

Pozdrav svima,
potrebna mala pomoc u odabiru izmedju dva modela tcl tv. U pitanju su 43p615 i 32s615. Nisam zahtevan korisnik, za deciju sobu mi je potreban, imam mts net u stanu kao i njihovu kablovsku. Netflix i you tube da li bi radili normalno?
hvala

Pozdrav svima! Stigao mi je TCL C735 juče. Prošle godine sam imao Sony X90J i po prvim procenama, ne vidim preveliku razliku da bi cena bila veća za 700€-800€. Google TV je jako sličan, definitivno sporiji nego na Soniju, ali osim toga, slika je zaista okej za 600€. Najveća mana mi je zapravo ažuriranje koje nije preko neta, nego mora da se skida, itd.

Nazad
Vrh Dno