Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam cam i samsung tv. Pustih ponovno skeniranje kanala da bih uhvatio sve ove promene ali mi na poziciji 7 sada nema nista. Ove nove kanale je sve nahvatao, vidim da su prva plus i ostali prebaceni na 90 i nesto.
Ne znam kako je na Samsungu, ali npr. na LGju ima manual scan i samo pustis frekvenciju (zato sam pitao u prethodnom postu) da se preskenira, npr. 650MHz (650000), gde pod istom imas nekoliko kanala. Tada ne moras da skeniras ponovo sve kanale, ako si napravio svoj neki redosled. I tada izvrsi update kanala. I naravno mora modulacija da se postavi.

Poslednja izmena:
Gledam preko CAM modula, ali ne znam kako da vidim frekvenciju.
Inače nisam morao da skeniram, samo su se pojavili novi kanali, u mom slučaju na samom dnu, tik pre radijskih kanala.
Izgleda da cu morati da preskeniram i oooopet da preslozim kanale. Uhhhh. Sada sam popisao sve frekvencije i azurirao i jos nista. Izaslo mi par nekih kanala, ali medju njima nisu ovi. Jedino ako nisu na nekoj drugoj frekvenciji, a koju nisu zauzeli kada sam skenirao kanale pre pola godine.

Kada skeniram kanale dobijem neki random raspored kanala, koji je nakon svakog skeniranja različit.
Kada sam prethodni put skenirao, verovatno pre šest meseci ili više, dobio sam neke test kanale koji su zauzimali mesto u rasporedu ali nisam mogao da im pristupim.
Danas su se na tim pozicijama pojavili nova series i nova max.

@N3n0 : na kojim frekv se nalaze ti novi kanali...ako nije teško da proveriš...i ja sam na CAM modulu...hvala unapred

Ne znam kako je na Samsungu, ali npr. na LGju ima manual scan i samo pustis frekvenciju (zato sam pitao u prethodnom postu) da se preskenira, npr. 650MHz (650000), gde pod istom imas nekoliko kanala. Tada ne moras da skeniras ponovo sve kanale, ako si napravio svoj neki redosled. I tada izvrsi update kanala. I naravno mora modulacija da se postavi.
Meni nije bitan raspored zato svaki put pustim full pretragu. Do sada jedini problem koji sam imao je O kanal na 53, oba Samsung TV-a sa CAM nece da ga pronadju, tj nema ga u listi. Veceras i nakon dve full pretrage NOVA S je na poziciji 34 i 71, na 7 nema nista. Ostalo izgleda ok.

Koliko mogu da vidim frekvencije novih kanala u BG, svi su na 530000 kHz

svako sledeće spominjanje (aktuelne) situacije između SBB-a sa jedne i B92/Prva sa druge strane povlači sa sobom privremeno odstranjivanje iz teme.

ovo je tema o provajderu SBB. može se diskutovati o ponudama, paketima, raskidima ugovora (sa i bez plaćanja penala), mogućnostina uvođenja, itd itd.
ne može se diskutovati o ratovima saopštenjima, o poslovnoj politici vlasnika nekog kanala, o poređenju poslovnih politika, o drugim provajderima, o EON boxu (postoji posebna tema), o EON aplikacijama (postoje posebne teme) itd itd

hvala na razumevanju
da se ne ponavljam

Meni nije bitan raspored zato svaki put pustim full pretragu. Do sada jedini problem koji sam imao je O kanal na 53, oba Samsung TV-a sa CAM nece da ga pronadju, tj nema ga u listi. Veceras i nakon dve full pretrage NOVA S je na poziciji 34 i 71, na 7 nema nista. Ostalo izgleda ok.

Koliko mogu da vidim frekvencije novih kanala u BG, svi su na 530000 kHz
Thnx. To je freq koji ranije nije bio u listi kada je skenirano.

jeste relevantan cenovnik. već je rečeno više puta da nema samo internet, mora i televizija (ovo što se vodi pod mesečnim održavanjem)

Da li Sbb ima opciju samo kablovski internet?
Као што @momsab написа - мора и ТВ. Иста прича као и код телекома где условљавају са фиксним телефоном.
Нека ме неко исправи ако грешим, али условљавају фиксним и ако уводиш оптику. Ја сам се расправљао са корисничким сервисом телекома због чега фиксни, када уводе оптички кабл и да не желим фиксни телефон - неће да може. Једноставно тако послују (или је то било у том тренутку).
У међувремену, вратио сам се на СББ, узео трио пакет јер и СББ за максималну брзину нета тражи исто да се уведе фиксни телефон. Увео и телефон годину и кусур дана стоји у кутији.

Meni se cini da su titlovi na Nova Maxu identicni kao i na Pinkovim filmskim kanalima.Da im nije dj Zex ustupio Apolon u zamenu za Grandove emisije!?
A možda u Srbiji postoji svega nekoliko kompanija koje prevode serije i filmove, pa su uz emitovanje tih serija/filmova uzeli i te prevode koji su već gotovi.

Ali uvek neka teorija zavere zvuči bolje.

Neki prevodi suin Hrvatskom, Bosanskom ili Crnogorskom jeziku sve pod znakom navoda naravno.

Ima veoma malo firmi koje se bave prevodima, a Pink ne moze da im ustupi jer nema prava, davno je proslo vreme kad su na mufte dobili ogroman katalog od preko 10000 filmova... Zato i vrte iste filmove...

U medjuvremenu se trziste distribucije stabilizovalo pa svaki veci studio vec ima svog distributera koji dalje ta prava prodaje....

davno je proslo vreme kad su na mufte dobili ogroman katalog od preko 10000 filmova...
mali off
sećam se kad je dotični Robert Nemeček u jeku bombardovanja '99., pustio Matriks na TV-u, istovremeno dok se taj film prikazivao u svetskim bioskopima, pa je uz fantastično finale Lige šampiona Bayern-ManU na Kamp Nou, to bilo malo televizijskog veselja, u užasnom vremenu ;)

Ne, to je drugo, tad su pustali bez prava, ovo o cemu sam pricao je legalno bilo uz ugovor ali uz razne mahinacije... Posle ere Nemeceka, a najzasluzniji je Jelicic ( inace vrhunski strucnjak )

Nema vise emitovanja bez prava jer se sve prati a tuzbe budu ogromne i svi jedva cekaju da neko napravi tu gresku... RTS je npr platio 5ocifrenu sumu jer su zbog duzeg trajanja programa pustili film posle ponoci a tad vec nisu imali prava... Regularna cena je bila red velicina par hiljada eura za dva emitovanja plus repriza...

Zato je i u ovoj prici SBB-Kopernikus bila frka da se ispostuje ugovor do kada se emituje a da se ne prekoraci ni za sekund...

Inace, nista od sportskih prenosa na b92, ako je neko imao nadu...

Poslednja izmena:
Sad me drug koji je u Hrvatskoj pita zašto ovi novi Nova kanali nema kod njega a korisnik je EON i da li se zna da li će da budu?

@Sunshine4747 jesu li uopšte najavljeni kod provajdera u Hrvatskoj? mislim da je tamo Telemach zadužen.

samo da skrenem pažnju da ovo nije tema o sadržaju nekog TV kanala (B92 u ovom slučaju). slobodno otvorite novu temu za to u odgovarajućem delu foruma. hvala na razumevanju

bilo je reči o tome da nije više u ponudi "EON van mreže" na sajtu SBB-a. sada se nalazi na sajtu EON-a

Da li se nekome desava da dolazi do prekida interneta i restartovanja modema. 3 godine sam na sbb i to se desavalo sa starim modemom, na kraju su zamenili modem i bilo je u redu godinu dana i sad ponovo poceo da se restartuje modem po nekoliko puta dnevno. Kada ga iskljucim iz struje i ponovo upalim radi sve ok par dana pa opet restartovanje. Par puta mi se desavalo da zovem podrsku i dok pricam sa tehnicarem dodje do prekida veze jer se restarovao modem.

@Violet a možda nikad nije ni otišao :unsure: pretpostavljam da su u pitanju pune cene paketa (1500/2000/3000 dinara)
1667051186261.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno