Šta je novo?

Amazon Fire TV

Meni treba da stigne Firestick 4k Max sutra pa daj da pitam koji launcher koristite a da liči na onaj što ima na sertifikovanim Google boxovima, ako je to uopšte moguće?

Sigurno neko zna, da ne idem skroz od početka da isprobavam.
Imam na laptopu koji nonstop radi nekih 100-ak GB video fajlova. Kako najlakše mogu da ih pustam na FireStick ili Mi Box S kroz mrežu i preko kog playera?
Ranije sam se igrao sa Serviiom, ponekad i Plexom... Sad ne znam šta ima interesantno u tom domenu. Hvala.
Po meni najbrža opcija, serviio i vlc na sticku i vozi. Ako neko ima bolje rešenje neka piše.

Pozdrav ekipi, kupio sam FiteStick 4k Max, spojio na Xiaomi Tv, ali slika mi je, kako bih rekao, nekako vještačka, nije mi to to. Dok je slika na Xiaomi tv odlična, iako je tv HDReady. Da li se mora nešto dodatno podesiti, pošto je očigledna razlika sa stickom i bez??

Pozdrav ekipi, kupio sam FiteStick 4k Max, spojio na Xiaomi Tv, ali slika mi je, kako bih rekao, nekako vještačka, nije mi to to. Dok je slika na Xiaomi tv odlična, iako je tv HDReady. Da li se mora nešto dodatno podesiti, pošto je očigledna razlika sa stickom i bez??
Mozda za taj source imas drugacijapodesvanja slike, neko procesuiranje koje moras da iskljucis.
Sam stick nema bas nista posebno sto bi tako moglo da utice. Imas hdr podesavanja i cak i tip boje, ali po default je vecinski na auto i uglavnom radi odlicno.
Namesti hdr na adaptive, a rezoluciju na max

Šta si skinuo tako će i da radi :p
AndroidTV verzija beše ima package id "rs.maketv.orionott" a ne "rs.maketv.oriontv"?

Hvala obojici, probaću sa sajta verziju.
nigde nisam našao dve verzije, a jesam tražio za tv. samo ona zvanična na playstore

Pozz, hteo bih da uparim firestick daljinski sa tv-om, da gasim i palim tv sa daljinskim od firestick-a. Uspio sam to, ali imam jedan problem. U sobi imam dva ista tv-a, Xiaomi, pa kad uparim daljinski i tv, kad hoću prvi tv da ugasim, gasi se i drugi, da li neko zna kako da razdojim to, da kontrolišem samo jedan tv?

Pozz, hteo bih da uparim firestick daljinski sa tv-om, da gasim i palim tv sa daljinskim od firestick-a. Uspio sam to, ali imam jedan problem. U sobi imam dva ista tv-a, Xiaomi, pa kad uparim daljinski i tv, kad hoću prvi tv da ugasim, gasi se i drugi, da li neko zna kako da razdojim to, da kontrolišem samo jedan tv?
kako do sada nijesi imao problema sa originalnim daljinskim od TVa?

Verovatno nisu ir nego bt daljinci, a Fire Stick uči ir komandu. Ista situacija je kod mene sa Tesla TV, originalni daljinac je bt a zamenski koji sam naknadno kupio je ir. EON daljinac je takođe naučio ir komandu dok sa boxom komunicira preko bt.
Jedino da vidiš gde ti je ir prijemnik na TV-u na kome ti nije Fire Stick pa da ga prelepiš.
Ja sam imao još goru situaciju da Lidl plafonjerkom i LG TV. Gađali su mi se daljinci 😂

Poslednja izmena:
Са EON TV app (v3.94.12679 или 4.32.15103, свеједно да л' са CBR или ABR и др.), уколико не одаберем искључиво 1080p 50Hz у поставкама приказа (HDR, Frame Rate, Color Depth/Format вредности не мењају стање), примећујем нпр. "запињање" при кретању кајрона. Не посебно приметно, ал' присутно. И не само у том случају.
Међутим, такво подешавање не одговара за остале app - за Disney+ (приметим нпр. да "запиње" кретање свемирског брода у "Aliens"), UFC, Prime Video и друге, већ Display поставке на Auto/ON/Adaptive итд.
То је, за сада, једноставно тако са EON TV app?

cini mi se da je davno neko pricao o forsiranju odredjenog refresh rate samo za eon preko neke aplikacije.

I ja se uskoro pridruzujem Fire ekipi. Idem uskoro za Nemacku pa iskoristio ovu Amazonovu akciju i uzeo Fire Stick 4K MAX (mada sa MMa, ne s Amazona) za 35EUR.
Za moje potrebe overkill ali prodacu trenutni Mi Box (originalni iz 2016) a ovo ce da se koristi.
Jel ima još po ovoj ceni? Ako može neki link na pp. hvala

Ja imam HD ready tv, koji ima native rezoluciju 1366 x 768. Kada stavim 4k max na auto on sam izabere 1080p/60hz mod. Ja ga onda manuelno stavim na 720p/50hz, jer je slika vizuelno ista, pa računam da je overkill sve preko toga, iako je chipset moćan. Doduše nisam obratio pažnju na EON kajrone...

Стигло ажурирање

IMG_20221020_202457.jpg

Zar nije svaki taj update na firetv uredjajima za neko izbegavanje? Ili bar iz ugla ljudi koji bi da rade debloat svega sto natrpaju fabricki? Meni 4k max stick uskoro treba da stigne, planiram prvo da blokiram te update-e kao prvo, a onda da odradim debloat, postoji prilicno dobar tool.

Уморио сам се од герилске борбе, а нема посебног разлога да било шта са/за Fire TV мењам/избегавам за пољски Prime, наше Netflix, Disney+, HBO, YouTube, EON, Spotify, UFC, Tidal, Plex, Deezer... Ни за Smart DNS Proxy немам потребе више, евентуално за Surfshark кад треба представити да сам у Хонгконгу да бих имао приступ за Bellator, PFL и др. main-event и тек понешто још. Врхунска справа за одличну цену.

Vrh Dno