Šta je novo?
Koliko sam upoznat nije moguće da prima platu i da ima besplatni studentski paket račun istovremeno u istoj banci

Hvala na savetima, za sada joj se najviše sviđa Erste banka.
ERSTE je po meni najlosija opcija od svih predlozenih, ali necu da detaljisem, bas je puno pisano ovdje u temi (doduse, ne toliko o ERSTE koliko o ostalim). Ali ako i ERSTE radi posao, onda ok, jedino treba imati na umu da im je korisnicka podrska dno-dna (kod svih je losa, ali ERSTE ubjedljivo prednjaci).

Sta znam za ono sto meni treba dobri su. Bar u Novom Sadu i poslovnica i bankomata ima bas dosta, na bankomatima mogu da deponujem dinare na racun,kurs u menjacnici im je korektan,bolji nego u vecini drugih banaka,mobilna aplikacija moze bolje ali i nije tako losa. Za nesto sitno sam zvao korisnicki centar vrlo brzo smo resili problem. Ne svidja mi se jedino sto ne stizu poruke o potrosnji. Pre njih sam bio u Postanskoj koja za Erste kasni bar 20 godina.

Slazem se Condor-om, korisnicka podrska je jedna od najgorih, ako ne i najgora. Toliko su losi da odbijaju da mi podignu limit za dizanje na bankomatu, pravdajuci se da je to za moje dobro. :) Plus, postojao limit po transakciji 40k din. Podigli na 50k i to radilo jedan period, i sad vratili na 40k ponovo. Pitam ja sto ne moze vise da se dize po 50k u transakciji, obrazlozenje na salteru je da nema dovoljno novcanica da isplati bankomat, pa tako za iznos od 100k din, nema dovoljno novcanica da se podigne 50k + 50k, ali ima kad se dize 40k + 40k + 20k... Ne znam da li sam vece gluposti ikad cuo od radnika neke banke. :) Ako nista, bar nasmeju coveka.

Jel još uvek koriste onu nesrećnu tan tablicu za el. bankarstvo?

Na e bank mozes sa tablicom ili m tokenom,znaci da nije neophodna. M bank ide na mpin.

Dva današnja bisera: AIK ugasio sam račun. Iedna transakcija je stornirana... Mejlovi, pozivi, odlazak u poslovnicu, formulari... da bi mi se isplatio novac nazad. A 400€ nije baš da im oprostim.

OTP: hitno mi treba novac sa jednog računa na drugi... ne radi ebanking. Nema obaveštenja niti bilo čega... ne mogu da podignem novac sa bankomata.

Edit: ima obaveštenja ali ne za danas. Ala su ga unapredili, svaka im častFCDD7AE8-A7AC-425C-B17E-A79DD2BFAA81.jpeg

@jorgovan Nažalost neobaveštavanje je postala praksa u Srbiji. Bilo da je banka, mobilni operator, internet provajderi.... uglavnom kad se ljudi pobune i počnu da ih zatrpavaju porukama, oni puste ovako nešto tipa "unapređujemo" sistem, i to naravno nakon tog "uapređenja" sistema. A što je nekome već šteta napravljeno, to nema veze.

Kad smo već kod Erste-a, mislim da sam i pisao o tome, nikad neću zaboraviti situaciju gde mi je šalteruša prilikom otvaranja računa, ili ko je već bio zadužen da prepiše podatke sa formulara u sistem, uneo mejl umesto @outlook.com kao @autlokt.com

Danima sam pokušavao da otkrijem, zbog čega mi ne stiže mejl za aktivaciju ebank/mbank-a. Pitam podršku, oni kao proverite Spam, pričekajte... Odem u ekspozituru, tamo ustanovim da je pogrešan mejl, izdiktiram novi i kao kroz nekoliko dana će kolege ažurirati podatke, prođu dve nedelje ništa, cimam ponovo podršku, ne možemo mi ništa, zovite podršku za ebank i tek kad sam njih dobio, uspeli su da mi promene mejl i da mi aktiviraju mbank, ali su zaboravili da mi aktiviraju ebank, ali volje nisam imao više da ih jurim, tako da godinama već nemam ebank...

Kad smo kod obaveštenja evo da okačim i ovde, poslai mi danas sms

Screenshot_20221020-142836_Messages.jpg

Ja vala danas promenih paket u pokojnoj Sber na Elite.
Cekam da vidim koliko ce secerkova banka da ga upropasti.
Pitanje za one koje imaju taj paket, X:change je samo za ebank?

Valjda će RBA napokon da reši problem sa Dina karticom gde je podizanje dozvoljeno do 2000 dinara manje u odnosu na raspoloživi iznos.

Jel još uvek koriste onu nesrećnu tan tablicu za el. bankarstvo?
Meni je dali pre mesec dana. Danas mi stigao sms da je u Erste gotove kartice i pin. Naravno, necu ih uzeti zbog njihovog bezobrazluka pri otvaranju računa. Ni jednom nisam se ulogovao na app. Necu uopšte da koristim nista od njih.

Onda idi zatvori racune da ne budes u docnji za odrzavanje istoga pa da ne budes u problemu sa KB.

Ako ti za mesec dva ne legne plata na taj racun vrlo verovatno da ces biti zaduzen za tih 350 din pa ces za tu sumu biti u minusu. Najbolje da ugasis racun ako vec neces da ga koristis. Da si u startu rekao da ti taj racun nije za primanje plate i da si im dao tih 350 din,za kartice ili sta li vec,ne bih te dirali ako ti je promet po racunu ispod 1000 din.

Da li imate neku info za Erste devizni racun, da li se planira naplata odrzavanja ili nesto poput toga? Imam tamo samo devizni, koji je besplatan i neki simbolican iznos na racunu, ali posto tu nema ni e-bankinga ni m-bankinga jer ne potpada pod to besplatno odrzavanje, onda nemam pojma sta se desava, osim ako ne odem do poslovnice. Ima li neko neku informaciju da li ce tu dolaziti do kakvih promena?

Pa mozes da se prosvercujes da ne placas dinarski racun godinu dana. Uz njega imas i e i m banku. Na aplikaciji mozes da pratis i stanje na deviznom racunu. Da li ce biti naplate za odrzavanje deviznog to ne znam. Bitno je samo da apliciras za taj dinarski racun preko njihovog sajta jedino tako je free 12 meseci. Ako ne zelis da primas platu preko tog dinarskog platices jednokratno 350 din i to ti je sav trosak za celu godinu. U koliko zelis master karticu uz devizni ona je 400 din,takodje jednokratno i vazi 3 godine.

Onda idi zatvori racune da ne budes u docnji za odrzavanje istoga pa da ne budes u problemu sa KB.

Ako ti za mesec dva ne legne plata na taj racun vrlo verovatno da ces biti zaduzen za tih 350 din pa ces za tu sumu biti u minusu. Najbolje da ugasis racun ako vec neces da ga koristis. Da si u startu rekao da ti taj racun nije za primanje plate i da si im dao tih 350 din,za kartice ili sta li vec,ne bih te dirali ako ti je promet po racunu ispod 1000 din.
Pa jeste. Bolje da zatvorim. Hvala vam. 🙂🍻

Šta je KB? 😁 Hvala. 🙂

Zar za odrzavanje racuna ne ide se u minus ? Samo bi za kartice kad god odem da ugasim i za tri meseca dao tih 350 din? Ja sam hteo pre nego sto su stigle kartice posle nedelju dana, ali rekli su da moraju da stignu i da se aktiviraju.

Kakve veze ima kreditni biro sa izdavanjem kartica koje nisu uzete i kad je racun u mirovanju?

Sa izdavanjem kartica koje nisu uzete nema, ali ima veze sa situacijom da te čardžuju za uslugu, račun ode u minus, pa ti padne kreditna sposobnost, tj. nigde nećeš moći tek tako, bez cimanja, da uzmeš kredit, jer te ta glupost zeza.

Sa izdavanjem kartica koje nisu uzete nema, ali ima veze sa situacijom da te čardžuju za uslugu, račun ode u minus, pa ti padne kreditna sposobnost, tj. nigde nećeš moći tek tako, bez cimanja, da uzmeš kredit, jer te ta glupost zeza.
Ok , hvala. 🙂🍻

Nesto razmišljam da kad sam već otvorio i cekao te famozne kartice da ih uzmem i da mi legnu neke pare na račun nesto sitno da stoji reda radi. U početku sam bio ljut sto mi nisu rekli da je samo online gratis odrzavanje. Na kraju krajeva nije neka cifra. Nek stoji. Jel moze da se poveze sa Paypalom racun svake banke ili ne? Za ovu sam video da moze.

@uji i ostali

Potrebne su mi bankarske usluge, koje trenutni iRačun ne pruža, pa me zanima gde mogu da prebacim platu.
Ponajviše mi treba plaćanje na rate bez kamate i devizni račun. Neću se buniti ako je kurs povoljan.
Veliki plus ako račun može da se otvori online, ali verujem da ću preživeti odlazak u poslovnicu.

Sada imas i online iRacun za devize i dinare u Raiiffeisenu dok za kreditnu karticu mozes i drugde aplicirati ako ispunjavas uslove i nadjes koja banka i koji tip kreditne zelis, nisam dugo koristio kreditne kartice ali u mom okruzenju koriste dosta intesinu, flexia od unicredita i masterata od otp.

Nazad
Vrh Dno