Ne.Da li postoji način da se elektronski potpis u klaudu koristi u okviru Acrobat Readera, tj. da li postoji mogućnost da se taj epotpis nekako implementira na računaru, pa da mogu da potpisujem dokumenta bez apluodavanja na eUpravu?
Mislim da se preuzima u pdf formatu na racunar, ako me secanje dobro sluzi. U krajnjem slucaju mozes da napravis "print screen" uplatnice i sacuvas.Jedno pitanje za vas koji se razumete, mene zanima usluga e plati zato sto treba da menjam licnu i sad ako bi izabrao ono preuzmi uplatnicu, da li to ide na email ili kako... nemam stampac , pa me zanima da li to stize na email pa da odnesem da to istampam. Ako ide na email, da li moram da se registrujem, ja sam vec registrovan ili ne mora , pa ako izaberem preuzmi uplatnicu , onda ukucam svoj email i ono stigne ... ako moze malo pojasnjenje. Hvala
Kod mene isto, iOS 16.0.3Kada pokrenem consent id samo mi stoji "please wait" na oba uredjaja... jel to do njih?
Treba ukucati i registarstki broj licne karte i serijski broj licne karte (na pozadini) pa onda pritisnuti dugmeDa li neko ima iskustva sa opcijom euprave oko prijave boravika stranca, kad treba da povuce podatke o adresi stana iz ekatastra prijavljuje da nema podataka, a kad se ode na sajt katastra svi podaci uredno postoje?
Meni radi normalno. Da vas ne muci ovo?Kod mene isto, iOS 16.0.3
Ne bih rekao, koristio sam Consent ID u avgustu i nije bilo problema. Kada se prijavm na e-uprava dobijem obaveštenje od Consent ID ali ostane samo na čekanju - nema zahteva za pinom odnosno da se odobri prijava.Meni radi normalno. Da vas ne muci ovo?
U pitanju je izbor opcije prijave stranca na adresu nepokretnosti ciji sam vlasnik (ne prijava strancana adresu prebivalista), tada postoji samo opcija "preuzmi adresu" i kad to izaberem dobijam poruku da nije pronadjena nepokretnost u elektronskom katastru. Kad odem na ekatastar uredno se vidi nepokretnost sa svim ispravnim podacimaTreba ukucati i registarstki broj licne karte i serijski broj licne karte (na pozadini) pa onda pritisnuti dugme
Ovaj prvi deo znaci nista ne kosta, samo do poste da se ode i zatrazi na salteru. Taj ConsentID mi omogucava sve ove 'naprednije' (tj ovo sto 90% stanovnistva treba, izvodi, itd) funkcije?Registruješ se na eUpravi, odeš u poštu za parametre za tvoj nalog, minut posla da ti odštampaju i jih uneseš u ConsentID aplikaciju.
Viši nivo podrazumeva sertifikate koje dobijaš besplatno, učitavanjem u čip na ličnoj karti, ili plaćanjem preko pošte i još nekih koji su navedeni ( Privredna komora, HALCOM, E-Smart Systems) kod njih na upustvu.
Dakle, bazični deo sa Consent ID te košta koliko odlazak u poštu po parametre, a onda, kad to uradiš, aktiviraš i potpis u claudu.
Inače ti za besplatan sertifikat iz MUP-a treba čitač lične krate, a poštin možeš da dobiješ i na USB-u i jedini je koji je i sa programima za macOS, koliko znam.
Ovaj prvi deo znaci nista ne kosta, samo do poste da se ode i zatrazi na salteru. Taj ConsentID mi omogucava sve ove 'naprednije' (tj ovo sto 90% stanovnistva treba, izvodi, itd) funkcije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari