Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Može li neko da mi kaže šta fali od softvera, pa je očitavanje LK ovakvo (čelik aplikacija)? Na drugom računaru su sve tri ikone zelene. Hvala!

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    3.7 KB · Pregleda: 174
Ne radi direktno plaćanje preko sajta eplati, plaćao sam juče porez za auto i kad kliknem na banku, izlazi neka greška, možda ne rade predveče🙂

Onda sam po uplatnici platio mbankingom, da li to prihvataju u policiji, jer šalteruše deluju maksimalno zbunjeno.
Danas treba da platim i za saobraćajnu, pa ne znam dal da ponovim isto ili da platim u pošti.
U principu, jel dovoljno da odštampam potvrdu plaćanja iz aplikacije?

Ja kad sam placao za saobracajnu novu u martu zbog promene adrese stanovanja uredno sam platio na sajtu i sve proslo, kad sam sutradan otisao po novu saobracajnu sem stare koju poniste i sem LK mi nista nisu trazili sve su videli u kompu.

Juce sam platio preko sajta eplati 3 pasosa karticom i sve ok. Ne treba nista, sve oni tamo vide.

Da, juče je i meni radilo, ali uzimaju proviziju 300 din, tako da sam ipak platio mbankingom preko uplatnice.

Za pasos je 110 din.

3710.png

verovatno nisi primetio. ali, da, tu je provizija. prošlog leta je bila najmanje 80 dinara. nije ista provizija za sve, zavisi od vrste dokumenta i preko koje firme/banke (u nekim slučajevima može da se bira) se vrši on-line plaćanje

Da, moguce je, ne kazem da nema provizije nego da se ne secam da je bilo, nisam obracao paznju verovatno je bilo nesto sitnije pa nisam zapamtio.

Koja je svrha e plati po pitanju zamene saobraćajne kad pod uslovom da si odabrao baš ono što treba, jer nema objašnjenja na sajtu, opet moraš u Mup i da čekaš redove, potpisuješ i svašta nešto?

Juče sam 3 puta išao u Mup i danas jednom i još uvek ništa nisam uradio, jer neću da plaćam AMSS i druge agencije, a šalteruše u tom slučaju gledaju da ti maksimalno otežaju život.

Pišem i 2 molbe za povraćaj novca (čujem da i tu zatežu), kakva su iskustva?

Ja sam odustao od povracaja novca, racunam da to ne moze da se izvede u jednom danu. Trazili su mi 2 potvrde iz banke da je novac prebacen, potvrda iz NBS da novac nije iskoriscen i ista potvrda iz MUP -a, pa jedan zahtev da se preda licno u MUP -u i jedan da se preda u poreskoj

• Adds to story
Reagovanja: PJ
Da li neko zna sta se desava sa sajtom servisi.euprava?
Pokusavam da otvorim u zadnja dva sata ali nikako ne uspevam...

Španija i dalje traži covid sertifikate. Međutim, kad skeniram moj buster sertifikat njihovom aplikacijom za proveru validnosti, ne prolazi. Možda nije do euprave ali kako to da proverim

Španija i dalje traži covid sertifikate. Međutim, kad skeniram moj buster sertifikat njihovom aplikacijom za proveru validnosti, ne prolazi. Možda nije do euprave ali kako to da proverim
Istekao ti je sertifikat. Podnesi zahtev za novi.

Jel ima neko problem sa placanjem preko sajta "eplati", ja klincu ne mogu da platim online novi pasos, sve on generise ok ali 5 puta nece da prodje placanje danas.
Zalio sam se kazu do banke je, ja im uzvratim da na svakom sto domacem sto stranom sajtu onda mi trazili sve generalije, i sve oko te transakcije odobrenje ime i prezime, iznos bla bla i nista mi nakon toga nisu odgovorili.
Jos neko problem?

Jel ima neko problem sa placanjem preko sajta "eplati", ja klincu ne mogu da platim online novi pasos, sve on generise ok ali 5 puta nece da prodje placanje danas.
Zalio sam se kazu do banke je, ja im uzvratim da na svakom sto domacem sto stranom sajtu onda mi trazili sve generalije, i sve oko te transakcije odobrenje ime i prezime, iznos bla bla i nista mi nakon toga nisu odgovorili.
Jos neko problem?

Imao isti problem sa produženjem vozačke.

Probao i QR,scan i da ručno prekucam, i sa i bez latiničnih karaktera, sve..... i generišem opet uplatnicu, pomislim da nije dobar poziv na broj, isto neće... Na kraju, rešenje koje je kod mene prošlo je ručno prekucavanje naloga i pustiti kao "obično plaćanje" (odštiklirati Instant/Hitno ili koja je već opcija u ebankingu), proći će kroz sledeći kliring. U svakom slučaju, jeste do banke.

Sta je tu do banke? Pre je do njihovog sistema koji nije ocito dobro podesen, ali opet kazem u februaru sam menjao saobracajnu i sve proslo glatko.
Pre bih rekao da su oni nesto cackali od tad a ne banka.

I dalje ne stiže rešenje za porez za Beograd, *** čovek treba da ih juri da sazna koliko im je dužan.
A ni to jurenje ne bi pomoglo.
Platiš više pa ćemo posle da se prebijamo, a ako nisi platio dovoljno onda idu kamate.

Jos neko problem?
Skeniraj uplatnicu i plati ebankingom.

Skeniraj uplatnicu i plati ebankingom.
Evo upravo platih, preko kompa sve odradio i odmah proslo, dakle kao sto sam i rekao gore NIJE do banke kako je @Zli_Carobnjak tvrdio, jer ne bi prosla ni preko kompa, moguce je da chrome na fonu ne da iz nekih bezbedonosnih razloga, mozda im sistem nije podesen za placanja telefonom ne znam ali juce 5 puta na telefonu nece, danas prvi put na kompu preko Edge-a odradi odmah placanje.

E probao da skeniram nije hteo da ocita pa sam normalno platio karticom kao sto gore napisah.
Sad me bas interesuje do cega moze biti?
Mozda Edge za android da instaliram mozda ne moze preko Chromea ili je do Androida(12) ko ce ga vise znati do cega je.🤪🤪🤪

Evo upravo platih, preko kompa sve odradio i odmah proslo, dakle kao sto sam i rekao gore NIJE do banke kako je @Zli_Carobnjak tvrdio, jer ne bi prosla ni preko kompa, moguce je da chrome na fonu ne da iz nekih bezbedonosnih razloga, mozda im sistem nije podesen za placanja telefonom ne znam ali juce 5 puta na telefonu nece, danas prvi put na kompu preko Edge-a odradi odmah placanje.

E probao da skeniram nije hteo da ocita pa sam normalno platio karticom kao sto gore napisah.
Sad me bas interesuje do cega moze biti?
Mozda Edge za android da instaliram mozda ne moze preko Chromea ili je do Androida(12) ko ce ga vise znati do cega je.🤪🤪🤪
Kada sam rekao da je u mom slučaju bilo do banke, mislio sam na njihov sistem placanja, odnosno da nije problem u generisanoj uplatnici. Elem, kod mene je svakako to bio problem, ne znači da je i kod svih ostalih isto, ali može da bude isto rešenje ako nekome zatreba.

Prilozi

• Screenshot_20220726_182943.jpg
    Screenshot_20220726_182943.jpg
    117.3 KB · Pregleda: 74
Ti nisi u mojoj banci zato sam i naglasio koja sam banka, pa tako da nije ni isti problem, ali nije ni bitno svakako nekom ko je u tvojoj banci moze biti ta info od znacaja.
Instalirao sam danas Edge za Android pa cu ga isprobati prvom sl. prilikom kad budem nesto placao da vidim da li je do glupog Chrome-a.
Najbitnije da sam ja uspeo danas odmah online da platim da odem u petak sa klincem za novi pasos.

8A4EE6AD-B9F9-4FCA-A14F-6FBFF61F33C3.jpeg
Ček bre, kad je došlo obaveštenje da mora da se obnovi sertifikat??? pa zar stvarno mora analognim putem digitalni servis majku mu… ovo je tužno

Mislim kada je uveden "potpis iz oblaka" tj. upgrade sistema na viši nivo pa je promenjen format parametara.
Novi UserID broj (beše 16-cifreni) nema JMBG u sebi i dobija se u pošti ko nema digitalni sertifikat u ličnoj karti i čitač da ga generiše sam na portalu.

Meni su jos marta poslali mail da obnovim ConsentID, logovao se na sajt i tamo dobio nove parametre.
Nisam isao u postu, ali sam odradio u roku.

Prilozi

• sshot-2022-07-27-[1].png
    sshot-2022-07-27-[1].png
    47.5 KB · Pregleda: 50
Nazad
Vrh Dno