Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Da li je neko imao prilike da lično uporedi slike sa kamere Huawei-a P30 Pro ili Mate 20 pro sa kamerom Nord-a 2 ?

Da, extra, . Cudo oxygen updater ne nudi nista...

Prilozi

• Screenshot_2022-09-26-23-16-41-39_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    Screenshot_2022-09-26-23-16-41-39_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 26
Ma polako, bitno da se pegla, nego na vrat na nos izbacivati poluproizvode.

Ja sam prezadovoljan i ovim "novim" Oxygenom. Vrhunske performanse, vrhunska stabilnost, bloatware free, bug free za svakodnevnu upotrebu.

Pa ni ja nikakvih problema ,niti sa jednom verzijom softvera za ovih ..7,8 meseci kolko imam telefon .Prvi put sam korisnik OP i svrstao bih ga na sami vrh ,što se tiče brzine .Nisam koristio jedino apple telefone ..Pixel takodje ,mada jesam njegovu preteču ,Nexus seriju ,tako da mogu imati ideju .Ne zaboravimo da je Nord 2 samo telefon srednje klase ..

Super, kod mene je ista ta 10ka došla sada, samo 550MB velika :)

Jel ima neko problem sa instagram aplikacijom na ovom telefonu? Prvi put kad udjem izbaci me iz app i tako par puta, posle radi normalno sve dok je u pozadini,poruke tj obavestenja ne stizu sve dok ne udjem u app...

Pozdrav, uzeo sam skoro telefon, odličan je. Kamera, baterija, dimenzije, ekran .... Za te pare ful paket.

Jedino me interesuje sledeće, jel ima neko VOLTE na MTS mreži? Kod mene u podešavanjima nema opcije za volte... Ugasio sam ga jer su mi i poruke kasnije...

Primetio sam da je malo duža uspostava veze, kada se neko zove. Takođe zna nekad samo da izbaci, kao da je neko odbio a ustvari nije...

Probao sam sada da drugu karticu prebacim samo na 2G a glavnu sam zamenio u MTS poslovnici... Pa ćemo videti.

Septembarski apdejtić
Screenshot_2022-10-06-22-07-47-00_b5a5c5cb02ca09c784c5d88160e2ec24.jpg

Ja sam do pre par meseci koristio 2, sad imam 2T i nemam taj problem sa uspostavljanjem veze. Yettel je mreža al svejedno. Za volte ne znam, nisam nikad koristio al mislim da oba sagovornika moraju imati volte uključen da bi radio

Nisi u pravu što se tiče VoLTE-a. Korišćenje VoLTE-a ne zavisi od druge strane.
Pozdrav

Odradio sam ažuriranje na poslednju verziju, septembarska zakrpa, sve za sada radi ok.

Mislim da je bolja i uspostava veze, čini mi se... Možda je drugačiji fw za modem. Volte ne radi na mts-u, ali je HD svakako i skroz je ok.

Mnogi na netu pominju degradaciju kvaliteta fotografija i videa, u odnosu na A11, međutim ja nisam to primetio. Lepe su fotografije i sada.

Nisam radio fabrički reset

Jel ima neko problem sa WhatsApp-om u smislu da troši previše baterije? Danas mi je "pojeo" skoro 30%.... Sad sam ga reinstalirao, pa ćemo videti....

Ja sam imao na nekom prethodnom telefonu, ne sećam se kom. Sve u svemu, stalno mi je prijavljivao da WhatsApp radi u pozadini i troši bateriju. Mislim da sam tad i prestao da ga koristim, Viber mi igra skroz ok. Znam da kolegi na nekom od ovih novih Samsunga isto prijavljuje da stalno nešto radi i srče bateriju. Tako da mislim da nije do Norda...

Jel ima neko problem sa WhatsApp-om u smislu da troši previše baterije? Danas mi je "pojeo" skoro 30%.... Sad sam ga reinstalirao, pa ćemo videti....
Ja sada pogledao kod sebe pise da je pojeo 0.19%. Mada iskreno ja ga i ne koristim pa sam podesio da je optimizovan taj program bas iz razloga jer je i meni stiglo par puta obavestenje da on vuce bateriju.

Bio je odlična app, dok ga FB nije preuzeo. Nije do telefona svakako, rekoh da vidim ako neko zna neko rešenje... Jedino što sam našao online je da ga reinstaliram a i pošto sam svakako odradio update na C10 odlučih i to da probam i za sada izgleda da ne vuče više toliko baterije... Ako opet zeza uključiću optimizaciju za njega i to je to pa kad stignu notifikacije stigle su :)

Danas je situacija dosta bolja. Omogućio sam mu da radi u pozadini u potpunosti (allow background activity).

Ajd pišite dal ste primetili neke novine i poboljšanja nakon ažuriranja

Evo i ja počeo da preuzimam, kupljen u A1.

Ajd pišite dal ste primetili neke novine i poboljšanja nakon ažuriranja
Ažurirano upravo na 12 , inače sam u A1 mreži.
Sve radi OK, za sad nisam primetio neke nedostatke. Koliko vidim sad može da se podešava , tj personalizuje, brdo nekih stvari počev od izgleda ikona, broja istih na početnom ekranu pa na dalje. Najzanimljivija mi je opcija Shelf i lepo radi, zatim pokretanje brzih aplikacija preko otiska prsta i tako, ima dosta nekih novina.

Da odlično radi na A12 lepše animacije kojima možeš menjati i brzinu, shelf meni se sada drugačije spušta i ima dodatne opcije, jedina mana je ikona kalendara, ranije je ta ikona pikazivala aktuelan datum a sada stalno stoji broj 31.

Juce sam ga azurirao na A12 i pored gore navedenih stvari optimizovao mi je i potrosnju baterije.
Tokom noci (sa iskljucenim netom) je svukao samo 2% sto ranije nije bio slucaj

Moram da prijavim da sam primetio brže trošenje baterije i u radu i pri mirovanju. U svakom slučaju, slično i kao kad sam kupio telefon, prvih par dana je bilo tako pa se normalizovalo, sad ću isprati par dana pa da vidim kako će se ponašati.

Moram da prijavim da sam primetio brže trošenje baterije i u radu i pri mirovanju. U svakom slučaju, slično i kao kad sam kupio telefon, prvih par dana je bilo tako pa se normalizovalo, sad ću isprati par dana pa da vidim kako će se ponašati.
Normalno je tako posle velike nadogradnje kao što je ova. Mislim da je sistem sam obrisao cache (video sam da radi optimizaciju svih app) tako da je to ok, sad sačekaj da se sredi za par dana i prati potrošnju. Meni je WhatsApp vukao bateriju više nego inače, reinstalirao i sada je ok. Osim njega sve ostalo je prošlo ok. Mada generalno svi savetuju fabrički reset posle velike nadogradnje....

Odraradih i ja update, deluje okej za sada. Jedna stvar koja mi baš smeta je što kad se otvori folder na home skrinu ikone kreću odozgo, nema šanse jesnom rukom da kliknem više a ne mogu da nađem gde da promenim to 😖
Edit: a da, i ikone u draweru su postale poveće..
Edit2: vidim da za ovo prvo nema pomoći, šmrc

Poslednja izmena:
Postoji li mogućnost da se vidi nivo napunjenosti baterije dok je telefon na punjaču? Tako je bilo androidu 11, ovde ne mogu da nađem.

Vrh Dno