Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Da li je moguće da je na mom telefonu poslednji update bezbedonosni za februar mesec..kako to ??

Meni je April a mislim da je i većini.
Malo sam pretraživao po stranim forumima i uglavnom, svi koji imaju EU verziju Norda su još na A11, dakle cela evropa. Indija je dobila A12 al je bagovit, po njihovim iskustvima i pošto kao još nisu rešili sve te bagove, neće da puste za Evropu. Pre će stići A13 nego što će oni ispeglati dvanesticu.

Čuvena Oneplus softverska podrška...

Vjerovatbo ti je Android 11 digao na jun security patch, a A12 je maj, ne moze sa viseg na nizi SP. U tom slucaju, moras cekati noviji SP.

Da, vidio sam da je C08 zadnji cudi me da ga jos nema svima, kako li je taj jedan dobio, ili nas zeza ovde postavlja slike sa neta.
OxygenOS 12.1 / android 12 DN2103_11_C.08 je, a ako ne veruješ slikama mogu da snimim i da ti postavim na youtube. Samo što ja ne volim mnogo da blebećem na YT, nego to radim na drugačiji način

Edit: Nisam jedini, mislim da sam na mobilnom svetu video da još neko ima, kako? Nemam pojma...
:)
Edit 2: Mislim da me ne mrzi, ipak ću snimiti ali sa ženinim telefonom Šauma 10 :) Postavljam malo kasnije...

Poslednja izmena:
Meni je April a mislim da je i većini.
Malo sam pretraživao po stranim forumima i uglavnom, svi koji imaju EU verziju Norda su još na A11, dakle cela evropa. Indija je dobila A12 al je bagovit, po njihovim iskustvima i pošto kao još nisu rešili sve te bagove, neće da puste za Evropu. Pre će stići A13 nego što će oni ispeglati dvanesticu.
Ima par nas ovde koji smo na A12 i ja cu sada da pisem u svoje ime jer ne znam kako je kod drugih ali kod mene bukvalno kao na A11 se telefon ponasa, nemam random bagova, baterija mi isto traje kao na A11, svi programi i sve sto je instalirano je tu, odradio sam update preko Oxygena i sve je ostalo kao na A11, sve slike, sva podesavanja, svi programi, nisam radio fabricko resetovanje posle prelaska na A12 kako se savetuje i telefon radi kao da je jutros izvadjen iz kutije i ukljucen.

Da A12 ne valja ne bi bilo na Oxygen update programu moguce je skinuti. Nego za EU je C.01 verzija dok je za India C.05 trenutna verzija a ko odradi taj update dobija kasnije i C.08. Kako je @ajvonn na EU romu dobio taj zadnji update ostaje misterija ali verujem coveku jer je pokazao SS i nema razloga da laze jer nema koristi od toga. Mozda sto je on reko njegov telefon zamorce. Ali eto neka i on kaze koju rec kako mu radi telefon sa jos novijim update od nas ostalih koji smo na C.01 verziji.

Meni jedino da kazem smeta AOD. Ne znam je l' zamisljen da radi ovako na svako drmanje telefona. I ne moze se iskljuciti, opet ostaje otisak prsta prisutan.

Ja sam inace prezadovoljan OSom, bez i najsitnijih bagova, extra stabilan. Baterija vrh, optimizacija dobra.

To nikad ne vih mijenjao ni za kakve redovnije ali bugovite update.

Poslednja izmena:
AOD ne koristim ali vec sam bio pisao da telefon ima mnogo osetljiv senzor ili sta vec i dok malo nesto uradis ili se priblizis telefonu vec se otisak prsta ulkjucio.

To me malo nervira ali valda ce nekada to da rese.

Ma verujem ja da vama radi sve ok, nego sam preneo utiske drugih korisnika. Na par mesta se javili isto likovi koji su zvanično dobili A12 a u EUse nalaze, al to je retkost.

Nije da ne verujem sta se pise na netu ali ima i dosta onih koji pljuju po nekom uredjaju iz samo njima znanih razloga.

Tako da ja ovde pisem licno svoje iskustvo a ko ne veruje moze da dodje i ja mu dam svoj telefon neka se uveri. Mada u neke stvari se covek ne moze za 5-10 min uveriti nekada treba par dana da prodje da sve se vidi.

Iskreno ne zuri mi se uopste sa update pa kada stigne.

Ne znam zasto ovde mi je bukvalno sve jedno dosao ili ne dosao update, dok sam imao Saomi telefone tu sam bio nestrpljiv i moro sam da cimam druga da mi odradi novi custom rom kada je bio izasao novi miui ili a12 a ovde sam totalno ranodusan.

Poslednja izmena:
A ne brine vas to što kasne sigurnosne zakrpe? Imate sigurno neko Mobi bankarstvo, podatke i ko zna šta još što može biti izloženo krađi ili curenju podataka? Valjda te zakrpe služe upravo tome?

Naravno da me ne brinu, jer ja nisam klinac koji instalira sve i svasta, ne idem preko telefona na sumnjive sajtove, ne igram igrice i ne klikcem na svaki link. Svaka bitnija app ima ukljucenu dvostruku verifikaciju i zastite koje su ukljucene dodatno. Tako da se ne sekiram, na kraju imam istu zastitu kao i svi koji su u istoj situaciji ko ja.

Problem bi bio da su zastite neaktivirane a zadnji sigurnosni update bio pre dve godine. Evo gledajuci @ajvonn snimak svatam da on ima zastitu od jula meseca a kod mene je od maja meseca.

Za kraj onaj koji se nameracio nesto da ukrade njega nece ni 100 zastita i koje kakvi sigurnosni protokoli da zaustavi da ukrade pare sa racuna.

Ok, svako ima svoje stavove i poglede na neke stvari. Lično, meni je ovaj Nord 2 vrhunski telefon, al za novac koji sam dao za njega očekujem da na vreme dobijam sva ažuriranja i ono što je obećano od proizvođača. Na meni je dal ću ja ažurirati sistem ili ne.
One Plus podrška ćuti kao zalivena već mesecima i ne daje konkretne odgovore na pitanja oko ažuriranja na nove verzije.
Krajnje neozbiljno sa njihove strane. Bukvalno kao da su pustili ljude sa ovim modelom telefona niz vodu.
S moje tačke gledišta, ogroman minus za njih i ako ovako nastave ode telefon na oglase i vraćam se na Samsung ili Huawei.

I meni je još od Maja a12 ..Mada ništa specijalno neće doneti ni nadogradnje .Ako me sad pitate za razlike u odnosu na a11,nemam pojma ,to sam mogao da znam par dana po updatu :) .Inače ono što sigurno znam da nije lošije ništa ,samo bolje .A to dal ce neko zbog zakrpa da udje i pokrade nam podatke ..daleko smo mi od toga .Treba paziti šta kupujete karticama ,ima dosta prevara .Al ako kupujete od proverenih ,nema problema .Ako se desi da se zeznete (kao ja pre nekoliko),onda momentalno blok kartice i poruci drugu od svoje banke ,onda ne može niko ništa .
Mada istina ,dolazeći na OnePlus očekivao sam brzu podršku ,izgleda da to možemo da dobijemo samo od pixela i Samsunga (jačih modela ) ..

Pa dobro sad, šta je kome bitno je diskutabilno. Meni je bitna zaštita,iako ni ja ne klikćem na svašta, ali bih voleo i nove funkcije koje donose nove verzije sistema. A OnePlus se koliko se sećam obavezao na to, 2 godine OS i 3 pečevi. Da mi to nije bitno, uzeo bih onu novu Nokiu 3310 i vozi. Što encarta reče, ovako mi deluje da smo svi mi koji smo zavoleli OnePlus brend malo skrajnuti i da firma ne zna gde ide. CO osnovao novu firmu,ovde nema apdejtova, najavljen Nord 3 a izašao isti Nord 2T... Eto, ja bih samo voleo da su ostali dosledni

A kad ga već pomenuh, jel ima neko 2T? Pošto om dolazi za A12 na njemu, zanima me kako se ponaša u radu, da li isto kao običan 2 ili ima neke razlike

A kad ga već pomenuh, jel ima neko 2T? Pošto om dolazi za A12 na njemu, zanima me kako se ponaša u radu, da li isto kao običan 2 ili ima neke razlike
Imam ga ja par dana .Došao sa A12 a dobio sam brzo ažuiranje za avgust.Nisam imao običan nord2 pa ih ne mogu uporediti.Ja sam zadovoljan brzo napuni bateriju.Noću ne ostavljam na punjaču mada ima optimizovano noćno punjenje. Sa 40 do 100 treba15min. Ne radi Volte samo Hd razgovor ,jako se i kvalitetno čuje sagovornik. Na spoljašnjem zvučniku fali malo basa ako se sluša muzika. Super što tel nije natrpan nepotrebnim aplikacijama.Za otisak prsta i prepoznavanje lica nemam zamerki otvaraju bez greške. Ako se uključi AOD stižu obaveštenja na zatvoren ekran što je meni jako važno.Na prethodni tel sam imao led obaveštenje u bojama aplikacija što je po meni jako dobra stvar, a danas toga nema.

Da li je neko koristio neki ili koristi Gimbal uz OnePlus telefon?

Tel je veoma brz leti i ovaj. Jedino neće da pokaziva np. kod poruka one brojke na ikonu koliko ima poruka.Kada podesim da se pojavljuju tačkice za obaveštenja ono radi. Za razgovore tel troši nekako više energije čini mi se više nego na upaljenom ekranu ,malko mi je čudno. Neznam dal ima to veze što sam aktivirao volte a mts još nema podršku za ovaj uređaj....

Evo današnji rezultat baterije ,a sad kad bi ga stavio na punjač za 13 min bi pio pun

Prilozi

• Screenshot_2022-09-02-20-49-54-08_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    Screenshot_2022-09-02-20-49-54-08_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_2022-09-02-20-49-29-45_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    Screenshot_2022-09-02-20-49-29-45_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 47
Nastavak trajanja baterije danas bez dopunjavanja . Možete se uveriti po diagramima. Ja prezadovoljan🍻

Prilozi

• Screenshot_2022-09-03-01-05-01-63_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    Screenshot_2022-09-03-01-05-01-63_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    44.1 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_2022-09-03-01-03-58-70_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    Screenshot_2022-09-03-01-03-58-70_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 37
Upravo sto @zuke kaze, sa ovako brzim punjenjem vise se ne obazirem na koliko mi je procenata baterija, ako negde moram da idem na brzinu iz kuce stavim telefon na punjac za 5-10 min se napuni vise nego dovoljno da izgura taj period dok sam van kuce.

Jeste u pravu ste ali pored ovakve autonomije baterije skoro da nemam ni potreba za brzo punjenje. U svakom slučaju obožavam ga!

Stigla mi je bela Nillkin maska i moram priznati da sam baš zadovoljan.
Puno je lakša i manje globazna od najprodavanijih maskica sa AI od oko 3$.
Čak mi se više sviđa kako leži u ruci i od originalne maskice koja je išla uz telefon.
Znači od sad samo Nillkin.

Ne znam, meni se namece kao jedna od bitnijih stvari na telefonu, battery life i brzo punjenje. Jer dzaba sve drugo, kad zapne baterija ne mozes koristiti telefon. I ne mozes uvijek planirati i kontrolisati kad ces puniti telefon kad ces koristiti i sl.

Ja sam zbog toga odustao od Pixela novih, sve i da imaju 18 android nadogradnji i 15 stock androida i isto toliko kamera, i tesko da cu uzeti neki telefon bez toga u buducnosti.

Dakle ispod 65W nemam sta gledati.

Dobar je Nillkin, imam vec dugo njihovo staklo na ekranu od samog starta. Ali orig maska mi je najbolja.

I nabavio sam za auto oneplus brzi punjac 65W, radi odlicno, preporuka.

Poslednja izmena:
Stigla mi je bela Nillkin maska i moram priznati da sam baš zadovoljan.
Puno je lakša i manje globazna od najprodavanijih maskica sa AI od oko 3$.
Čak mi se više sviđa kako leži u ruci i od originalne maskice koja je išla uz telefon.
Znači od sad samo Nillkin.
Šibni link u pp za masku ako ti nije tesko, ova originalna već menja boju

Iz mog iskustva je nabolja maska originalni crni sandstone bumper. Jel dobio još neko A12 kao klasičnu OTA? Bez onog update-ra

Vrh Dno