Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Čika_Kure
Misliš na Steva Ajvorija? Jedan od najjačih dokumentaraca, rame uz rame sa Paradise Loat.

@shamanNS
@akki

U suštini još jedan promašaj u izboru serije, koja je više nego ok ali smorila do besvesti. I eto kao da sam slutio neke jade kada mi je prismrdela na domaće serije. Ko preživi pričaće...

Da, da Ajvori case...
Tek sam prvu odgledao...
Za sad i više nego dobro, kažem, kao da nije Netflix serija...

Jesi gledao Halt and Catch Fire? 🙂 Pošto kad god neko spomene Six Feet Under finale sledeća stvar koja mi pada je epizoda "Who needs a guy?" A posle se setim i The Simpsons parodije tih SFU scena 😀 😀

Nisam. Dodao u watch listu, pogledaću.

Pa instalirajte Showly ili neku drugu aplikaciju za praćenje sadržaja i samo dodate da ne zaboravite. Tako ja radim kada vidim ovde nešto zanimljivo preporučeno.

Ja koristim TV time, bukvalno ne znam kako bi znao kad i šta da gledam, da je nema.
Poceti Lost? Da ili Ne?
Naravno da ne.

Pola stvari koje su ubačene kao neka mistika koja treba da pobudi znatiželju kod gledaoca i navuče ga da prati, nikad nisu dobile odgovore i/ili su bile skroz izignorisane što je posebno jadno. I sam rasplet je poprilično užasan, tako da svakako ima mnogo boljih stvari da gledaš.

Fascinantno mi je kad vidim ljude da pišu da serije danas ne valjaju ili ne drže pažnju.
A evo, ove godine smo recimo dobili neke sjajne nove serije ili nove sezone postojećih novijih naslova:

Barry S03- HBO u svom pravom sjaju
Atlanta S03/4- treća sezona koja je bila eksperimentalnija s formom, ali evo pola godine kasnije nam dolazi i četvrta koja je finalna, i sjajna
Severance - Ko je gledao zna dovoljno
The Bear - Čak i da ostane na jednoj sezoni, izuzetna serija koja u 20ak minuta upakuje toliko tenzije
We Own this City - Sajmon sa svojim šmekom, no na malo drugačiji način, s odlično odabranim glavnim likom koji vodi i vozi mini-seriju

I to je samo ono što sam pogledao.
Dakle da se ne lažemo, ima sjajnih serija. Skinite se s Netflixa samo 😀

Prvo, netflix ne koristim mesecima, tj pauzirao sam toliko, od skora sam počeo ponovo jer je kolega sa foruma pokrenuo party, msm da sam odgledao Dahmera za 2 meseca i ništa više.

Naravno da ima dobrih serija danas što je apsolutno normalno i očekivano sa obzirom koliko ih se izbacuje. Pogledao sam sve navedeno osim Beara koji čeka svoj red. We own this city je poprilično prosečan, Barry je odličan, mnogo ozbiljniji kako serija odmiče što mi je super jer obožavam taj mix kada u komedijama likovi kreću da idu u extremne kako pozitivne tako i negativne momente i doživljavaju najširu lepezu emocija. Atlanta je odlična, Severance takođe.

Ono što ti garantujem je da kada prođe 3, 4 godine od kraja tih serija, niko ih nikad neće spominjati kao iole bitne za svoj žanr. To su dobre serije, zabavne za gledanje i to je to. Koliko je serija koje su izašle poslednjih 6-8 godina da imaju istorijski pečat, da su ostavile nešto neizbrisivo, o čemu će se pričati godinama i decenijama kada se završi? Ne mnogo, pogotovu ne sa obzirom na to koliko ih se izbacuje, u tome je poenta. Leftovers koji je pravi mali dragulj edva da nalazi prođu kod opšte populacije, srećom ne i kod kritike, jer jednostavno odskače od onoga što se servira. Ja, Robot mi npr pada na pamet, serija koja je apsolutno fenomenalna u svakom aspektu i koja je toliko dobro napisana i odrađena (kao komplet od 4 sezone) sa sjajnom režijom, muzikom, da se prosto graniči sa genijalnošću. Za breaking bad može da priča ko šta hoće, zahvaljujući Cranstonu pre svega i njegovom tumačenju Hajzenberga ali i sjajnom vođenju priče i režiji Giligana, o toj seriji će se pričati i za 20, 30 godina jer je jednostavno upečatljiva i kida na svim aspektima (razumem da se nekome jednsotavno ne sviđa, sve ok). Ne smem da zaboravim Marvelous Mr Maisel, ta serija mi topi televizor jer je vizuelno spektakularna, Rejčel Broznahan glumi za sve emije ovog sveta, estetika tog perioda je prosto neodoljivo odrađena, ali pre svega napisano je od strane Emi Šerman Paladino tako da ne smete sebi dozvoliti da je propustite.

To je iz glave što mi pada na pamet novije da ima taj neki vremenski pečat tj da će ga imati i kada prođe neka vremenska distanca, i osim BB, ostale tri uopšte nisu niti komercijalne niti popularne. Eto u tome razloga zašto takvih serija i nema puno, jednsotavno publika traži nešto drugo... Pa na Money Heist se ljudi isekli na komade, serija je bukvalno za decu od 7-12, sa toliko loše glume, i tupavih zapleta da me blam što sam uopšte odgledao sve (nažalost, imam OCD da moram da odgledam sve do kraja što počnem).

Nažalost tih istorijskih serija će biti i manji broj nego što ih je do sad bilo jer prso je i HBO pošto se uhvatio u kvantitet trku pa sam tim nestaje i to jedno mesto gde su atipične i ne-mainstream serije dobijale i ne samo šansu nego i priliku da polaaaako grade nešto i da tipa prvih sezonu i po budu prilično slabo gledane ali eto ako imaju ok tretman kod kritičara ostavlja se još koju sezonu. Drugo izgleda da ili nema više vrhunskih pisaca ili ih ima a odbijaju da učestvuju u "diversity" trendu, fantasy ekranizacije trendu...

Bukvalno sad kako se završio Better Call Saul mislim da nema ni jedna jedina extra kvalitetna serija da se emituje. Ako ima ja za nju ne znam. I generalno kad pomislim na 10+ godina u nazad teško da bih nakupio preko 5 komada da se uklapaju u ocenu dobra-do-odlična serija: Better Call Sauls, The Leftovers. Halt and Catch Fire, The Americans... Šta je to počelo posle tih navedenih, tipa od tipa 2017. na ovamo da će ljudi gledati više od jednom??? Succession, The Crown???

Bice dogodine opet produkcija Spilberg-Henks
Masters Of The Air.

Nažalost tih istorijskih serija će biti i manji broj nego što ih je do sad bilo jer prso je i HBO pošto se uhvatio u kvantitet trku pa sam tim nestaje i to jedno mesto gde su atipične i ne-mainstream serije dobijale i ne samo šansu nego i priliku da polaaaako grade nešto i da tipa prvih sezonu i po budu prilično slabo gledane ali eto ako imaju ok tretman kod kritičara ostavlja se još koju sezonu. Drugo izgleda da ili nema više vrhunskih pisaca ili ih ima a odbijaju da učestvuju u "diversity" trendu, fantasy ekranizacije trendu...

Bukvalno sad kako se završio Better Call Saul mislim da nema ni jedna jedina extra kvalitetna serija da se emituje. Ako ima ja za nju ne znam. I generalno kad pomislim na 10+ godina u nazad teško da bih nakupio preko 5 komada da se uklapaju u ocenu dobra-do-odlična serija: Better Call Sauls, The Leftovers. Halt and Catch Fire, The Americans... Šta je to počelo posle tih navedenih, tipa od tipa 2017. na ovamo da će ljudi gledati više od jednom??? Succession, The Crown???

Succesion je takođe fenomenalan, samo je treća sezona poprilično mlaka u odnosu na vrhunske prve dve.

Succession - najbolje da su snimili samo 1.sezonu, i ostavili tako, sezone 2 i 3 nisu ništa "unapredile".
Da li bih voleo da mi se vrati vreme koje sam potrošio u gledanju (svih sezona) - da.

Kada smo kod Sci Fi i misterija, pada mi na pamet WAYWARD PINES. Prva sezona je super ali moja preporuka pogledati samo S1. S2 nema neke poente imho.

Izbindzovah u cugu preko vikenda. Nisam drugu sezonu ni skidao.
S01= 8.2/10
Hvala na preporuci!

Serija (prva sezona) drzi paznju konstantno, nema onih "razvuci me ko vrucu mocarelu" momenta, sve top!
Vrh serija!

Ako hoćeš da ti ostane u lepom sećanju, ne gledaj drugu sezonu jer baš kvari sve. Pročitaj neki tldr; na netu za nju, čisto ako te interesuje šta se dešavalo.

Necu, skapirao sam iz njegovog posta, a i ostalih koji su se nadovezali posle, da ce samo da unisti dojam... 👍

Succession i Crown su meni dve najupečetljivije serije u poslednjih ne znam koliko. E sad, Succession, što kaže Jaksa po meni ima najizraženije padove u trećoj sezoni što je i logično i retko kojoj seriji se to ne dogodi, ali i pored na silu da kažem, izguranih nekoliko epizoda serija je meni fantastična! Gluma savršenstvo! Naći i izabrati toliku lepezu savršenih glumaca i uklopiti ih u celinu je retkost.

Одгледах серију Поноћна миса
Серија ми је легла, што би се рекло. Прва половина серијие ми је далеко боља од друге, и доста губи на квалитету касније, али одгледао сам је до краја. Имам осећај да је ово могло да се заврши далеко лепше да се мало више разрадила прича. Фланаген је сјајан, одличне серије прави. Само нека настави овако.

Одгледах серију Поноћна миса
Серија ми је легла, што би се рекло. Прва половина серијие ми је далеко боља од друге, и доста губи на квалитету касније, али одгледао сам је до краја. Имам осећај да је ово могло да се заврши далеко лепше да се мало више разрадила прича. Фланаген је сјајан, одличне серије прави. Само нека настави овако.

Serija za koju je bilo najlakše pisati dijaloge.
Jer tipa 80% dijaloga su citati iz Biblije 😀
Ovako je ok priča, sjajna atmosfera, ima par kul momenata ali malo me ubila u pojam s citiranjem Biblije ffs.

Dobra je serija ali kao i svaka Stephen King adaptacija, žargonski, third act je downhill. Kako je epic zapocela S1 Castle Rock. Da bi zadnjih par epizoda bila komedija.

S2 mislim da sam samo prvu epizodu pogledao. The Outsider isto. Oduvalo me par prvih epizoda. A onda je jedva zavrsio. Holly Gibney, I'm looking at you.

Dobra je serija ali kao i svaka Stephen King adaptacija, žargonski, third act je downhill. Kako je epic zapocela S1 Castle Rock. Da bi zadnjih par epizoda bila komedija.

S2 mislim da sam samo prvu epizodu pogledao. The Outsider isto. Oduvalo me par prvih epizoda. A onda je jedva zavrsio. Holly Gibney, I'm looking at you.
Kakva King adaptacija?
Serija nije rađena po njegovoj knjizi.

Ja sam započeo Castle Rock, ali pogledao samo jednu i po epizodu, ne znam zašto sam prestao, ok je bila...

Odgledah HoD E7 i 8... ajde bolje je, zakuvava se lagano ali opet skok od par godina izmedju epizoda i onda onakav odabir glumaca za princeve mi je potpuno nejasan tj odabir glumca za Emona... izgleda starije od svih njih zajedno, otprilike kao da ima godina kao Ser Kriston Kol.

Odgledah HoD E7 i 8... ajde bolje je, zakuvava se lagano ali opet skok od par godina izmedju epizoda i onda onakav odabir glumaca za princeve mi je potpuno nejasan tj odabir glumca za Emona... izgleda starije od svih njih zajedno, otprilike kao da ima godina kao Ser Kriston Kol.
Ubeđen sam da Mala nevesta ima povezaniju radnju i tok dešavanja od HoD... Gluma je barabar.
Čak su i ona zumiranja lica i očiju ukrali od Male neveste. 🙂

Nedoslednosti u radnji i postupcima protagonista ima milion, iz epizode u epizodu npr. Deamon princu Plavikamena odrubljuje glavu sa leđa na kurvaka i nikom ništa. Nije on neki sroljo iz nekih prčilovaca, u najmanju ruku bi već u samoj tvrđavi došlo do sukoba između gardista i prinčeve svite, a rat Velariona i Targeriana i njihovih saveznika bi počeo koliko sutra... Ali ne ove male mice-mace prstom nisu mrdnuli već ga pripremaju za ukop i to po obrdnim pravilima Sedmoro (?)...

Ovo je smešan izgovor za seriju, čak i ako se posmatra potpuno nevezano od GoT nasleđa.

Žao mi je što je HBO toliko propao, znali su da naprave super serije (GoT mi nije čak ni u prvih pet njihovih serija).

Mislim izbor glumca je nekako jos i ok sto se Emona tice, ali onda su ostali promaseni... kako god, mislim da je kasting morao da bude uskladjeniji.

Sto se same radnje tice i nedoslednosti tice, na to sam i prestao da obracam paznju jer sam prestao i da poredim sa GoT-om... samo mi je zao potencijala koji nije iskoriscen, ali izgleda da se ovo po kvalitetu nadovezuje na poslednju sezonu GoT-a. Odnosno samo na te nedoslednosti, po svim drugim aspektima ne moze da se meri svakako sa poslednjom sezonom.

Bolje je izgleda okrenuti se knjigama, svakako sam imao u planu da citam... mada je i to pitanje koliko je pametno, jer izgleda da matori nikad nece ni zavrsiti poslednja dva dela. 😅

Samo kratko pitanje, u kojim delima se pokriva prica iz HoD?

Je li tu zaokruzena cela prica ili se cekaju nove knjige kao u osnovnom ciklusu?

Sorry za off.

Stavrno ne znam, nisam čitao knjigu...

Osim Got knjiga čitao sam i Vitez (lutalica) sedam kraljevstava (kratku knjigu-pripovetku o lutajućem vitezu Danku i njegovom štitonoši Egu (Egon Targerijan), i mogu mirne duše svakom da preporučim da je pročita...

Meni se zadnja epizoda HoD poprilično svidela. Novi glumac Emonda kida, jedva čekam da ga gledam kako pravi ratne zločine 😀
I kralj je napokon zaslužio malo poštovanja, dao je na kraju sve od sebe jadnik. Vrlo moćna scena dok se penjao na presto.
Ne znam šta je nelogično u ubistvu Vemonda, lik je pred kraljem uvredio prestolonaslednicu i njene potomke, čak je propali kralj hteo da mu odseče jezik. A tek trebamo da vidimo reakciju njegovog brata, ako još uvek diše. Da je ubijen bez povoda, pa da pričamo o nekom "ratu", mada i u tom slučaju teško da bi odmah odreagovali na taj način s obzirom da bi svi zmajevi bili protiv njih, barem dok je kralj živ.
Nadam se da nas po starom GoT receptu očekuje bolesna deveta epizoda, spremam kokice.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno