Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ne moraš prebacivati novac da bi nešto platio, samo povezi karticu.

Pozdrav, drugar treba da pošalje 100€ na poljski paypal nalog u EUR.
Koliko bi trebalo da pošalje da bi ovaj dobio čisto 100€ ili makar ne manje
od te sume?
Ja sam mu savetovao da pošalje 105 zbog Fee koji obračunava sr. PP...

p.s i ako ima neko link za online PP kalculator za izračunavanje ovog Fee koji bi
važio za Srbiju bio bih mu zahvalan...

Paypal će da naplati pošiljaocu fee a ne primaocu, tako da posle taj kada bude hteo taj novac negde da prosledi tek onda će Paypal da mu uzme proviziju

Tvoj odgovor mi je totalno nelogičan ili me nisi razumeo dobro?

Kako neće naplatiti pošiljaocu Fee ako šalje sa srpskog PP i može poslati samo preko "Goods and services payment"?
Moj drugar nema F&F opciju i ova od gore mu je ujedno kao i svima verovatno sa sr. PP i jedina opcija slanja?

Znači poljaku će stići da je moj drugar uplatio 100 EUR ali će mu PP automatski skinuti na konto slanja Fee u nekom iznosu
od 4-6 EUR kao troškove slanja (što on kao primalac ne bi trebalo da plaća).

Ja sam primao novac dosta puta, slao nisam, i na osnovu toga pričam
Uvek dobijem onoliko koliko je dogovoreno tu proviziju plati onaj ko šalje novac

Pa dobiješ ceo iznos zato što ti taj neko šalje šalje kao F&F i PP njemu naplati Fee.
Ali to nije bilo pitanje uopšte, uostalom ako nisi slao nekome onda i ne znaš i nema
veze sa ovim što sam pitao.

Evo i da odgovorim sam sebi a i drugima plus možda neko nešto i nauči?
Znači kada šaljete nekome sa Sr. PP na EU PP iznos od 100 EUR da bi taj neko dobio ceo iznos treba da mu pošaljete 105,5€.
Paypal njemu automatski skida Fee kao primaocu u iznosu od 5,5€ jer vi niste platili ništa (a trebali ste kao pošiljaoc) i on dobija
čisto svojih traženih 100 EUR. Ovo je provereno upravo sa sr. PP prilikom slanja 100 EUR (za druge iznose ne znam).

Fee je tacno 5, 85% , bez obzira na iznos

Poslednja izmena:
Ja kad šaljem ljudima koji rade nešto za mene, ja šaljem 107% i oni dobiju dogovrenu cifru, gore dole par centi. Kad je veća cifra u pitanju mislim da je 108% bila bolja mera.

Paypal će da naplati pošiljaocu fee a ne primaocu, tako da posle taj kada bude hteo taj novac negde da prosledi tek onda će Paypal da mu uzme proviziju
To nije tačno, primalac uvek plaća taksu za transakciju.

Ako vas nekoliko kaže da nisam u pravu onda verujem da nisam.

Ali kako onda ja dobijam tačan iznos kada mi neko uplati?

morao bi biti neki cent da ne bude okrugao iznos.

Povezao sam intezinu visa internet karticu i uneo kod, kartica je confirmed i treba da povucem eure na racun i odem na transfer funds ali izbacuje mi stalno "We're sorry. We're not able to process your request right now. Please try again later."
Dok sam povezivao nudio mi je RSD a ja sam odabrao eure. Dal samo dinari mogu da se povlace? Ili da sacekam koji dan pa probam opet sa eurima?

@John Cena da li si kao card currency postavio EUR? Čini mi se da si već pokušavao da povučeš manji iznos, ali uzatopno povlačenje na istu karticu nažalost nije moguće. Probaj opet za dva, eventualno tri dana, pošto najverovatnije nemaš drugu povezanu. Ukoliko primaš USD, moraš da cimaš support da ti promene.

@John Cena da li si kao card currency postavio EUR? Čini mi se da si već pokušavao da povučeš manji iznos, ali uzatopno povlačenje na istu karticu nažalost nije moguće. Probaj opet za dva, eventualno tri dana, pošto najverovatnije nemaš drugu povezanu. Ukoliko primaš USD, moraš da cimaš support da ti promene.
Sve je na eur podeseno. Pokusao sam da probacim eure na karticu. Nisam pre povlacio.
Ne razumem sta ti znaci "uzastopno povlacenje na istu karticu nazalost nije moguce"?

Poslednja izmena:
@John Cena to znači da si sad npr. povukao 100€ za probu i hteo si još ostalih 250€, lupam, a onda ti izbaci poruku da trenutno nije moguće i pokušaš kasnije. Pošto nisi do sada povlačio, moguće je i da je kartica blacklist-ovana, što nije retkost sa Intesom, jer recikliraju brojeve otkazanih kartica. To ćeš jedino proveriti sa support-om, a ako treba, javi se sa Irskog broja ukoliko te kojim slučajem tom prilikom budu zvali.

@John Cena to znači da si sad npr. povukao 100€ za probu i hteo si još ostalih 250€, lupam, a onda ti izbaci poruku da trenutno nije moguće i pokušaš kasnije. Pošto nisi do sada povlačio, moguće je i da je kartica blacklist-ovana, što nije retkost sa Intesom, jer recikliraju brojeve otkazanih kartica. To ćeš jedino proveriti sa support-om, a ako treba, javi se sa Irskog broja ukoliko te kojim slučajem tom prilikom budu zvali.
Uh to je verovatno moj problem. Naime, imao sam pay pal nalog pre jedno 10 godina (u koji nisam uspeo da se ulogujem pa sam napravio novi) i posto brojevi kartice ostaju isti iako svakih 4-5 godina salju novu samo se CVV menja pa sad pravi konflikt verovanto. Nista, probacu za koji dan opet ako ne kontaktiracu support, ako ne uspe ni to onda otvaram visu electron u intezi i povezujem nju

@John Cena evo sad čitam postove na PayPal Srbija grupi i članovi predlažu povlačenje preko PayPal Business aplikacije (bez obzira što imaš nalog za fizičko lice, moći ćeš da se uloguješ). U pitanju je masovni problem, ali po komentarima vidim da pogađa veliki broj iz Inteze.

Edit: Pridružujem postu dodatnu napomenu da ovaj problem mogu da prouzrokuju lične uplate i transakcije. Kao što sam i ranije navodio, PayPal je strogo netolerantan po pitanju ovih izleta.

Prilozi

• FB_IMG_1665441882035.jpg
    FB_IMG_1665441882035.jpg
    81.4 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Sad sam probao preko te aplikacije i uspelo je da posaljem. Videcemo dal ce leci na racun

Kako je najbolje podizati novac sa PP koji stize u valuti USD? Vidim jos uvek je oko 500e limit mesecno da se podize uplata iz inostranstva bez ikakve prijave, pa me zanima, sta je najpovoljnije uraditi? Pretpostavljam da ima konverzija sa USD na EUR, a da li moze da se podigne ovde u EUR ili mora u dinarima?

Kako je najbolje podizati novac sa PP koji stize u valuti USD? Vidim jos uvek je oko 500e limit mesecno da se podize uplata iz inostranstva bez ikakve prijave, pa me zanima, sta je najpovoljnije uraditi? Pretpostavljam da ima konverzija sa USD na EUR, a da li moze da se podigne ovde u EUR ili mora u dinarima?
Ima konverzija USD u EUR, i leže u EUR na devizni...

Bar onda to. Kad stigne, skine proviziju, pa kad prebacis na racun skine opet proviziju, pa ode i na ludi kurs i konverziju, bas lepo skinu.

Bar onda to. Kad stigne, skine proviziju, pa kad prebacis na racun skine opet proviziju, pa ode i na ludi kurs i konverziju, bas lepo skinu.
Da, ali i to je povoljnije od PayPal kursa USD u EUR pa onda transakcija.
Najbolje je ako ikako možeš da te plaćaju u EUR jer onda osim PayPal provizije za transakciju na račun u Srbiji nemaš nikakve konverzije od strane naših banaka i na račun ti leže u EUR onoliko koliko si povukao sa PayPal računa.

Nazad
Vrh Dno