Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne pričam napamet🙂 zezao me mrežni kabl od kompa pre neki dan. Negde gubi kontakt kod žabice i stalno obara brzinu na 100mbps.
Stb u blizini i zamenim mesta kablovima. Normalno prvo ugasim stb i isti problem kao kod čoveka. Kucao sve živo dok se nisam setio da je ostao kabl u portu 1 ili 4.
Naravno sve lepo proradio, nikakvo logovanje... Logovanje sam imao problem pri prelazu nas optiku dok nisam vratio Pin na fabrički.
Rešio problem. Zvao tehničku restovali na daljinu,ponovo ugasio i upalio i sad sve šljaka neznam šta je bilo al sad radi.

Mare meni se desava i uzasno me nervira. Ne mnogo cesto ali se desava.
Dok na IRISGO mnogo cesce, da ne kazem redovno.

Jel se jos nekom desava da ako ugasi STB na daljinac ujutru traži logvanje-šifru. U početku se to nije dešavalo ali sad je redovno, pa mi je jedino rešenje da STB nikad ne gasim, što nije baš praktično, posebno ako narednih pola dana-par dana neću gledati TV. Znači pričamo o prebacivanju u standby gde uređaj ostaje pod naponom. Inače isto se dešava i sa svakim nestankom struje ili resetom, ali to mi je manji problem.

Drugo koji mi je način da sakrijem kanale koje neću da mi lista na +/- (zaklj. kan. ug.)
Ako si menjao one standardne Pin kodove (1234 i 1111) Probaj da vratiš na njih.
Nisam mrsio sa rasporedom kanala, imaš u podešavanjima razne mogućnosti koji da se prikazuju.

Drugo koji mi je način da sakrijem kanale koje neću da mi lista na +/- (zaklj. kan. ug.)
Ja to radim ovako: Ubacim sve kanale koje gledam u "omiljene" kanale, i prebacim da mi pokazuje samo omiljene, umesto sve kanale. I to je to. Kada listaš imaćeš samo te kanale koje si ubacio u omiljene.

Mare meni se desava i uzasno me nervira. Ne mnogo cesto ali se desava.
Dok na IRISGO mnogo cesce, da ne kazem redovno.
Pa ja sam to "rešio" tako što nikad ne gasim STB, gasim samo TV, što mi je užasno glupo (kapiram da STB za ceo mesec ne potroši ni 100 din struje, računam da troši oko 15w na sat, što izađe 10kw 24-7 u plavoj tarifi 10 din kW, to je 100 din, tj. imam 2 STB pa je 200 din).

Inače PIN jesam menjao, ali ne bih vraćao na default imao sam raznih problema dok nisam promenio PIN u smislu fantomske aktivacije paketa svakih par meseci. Da li je promena PIN-a to rešila ili neki njihov update sistema, tek vec neko vreme se ne dešava.

Mi koji koristimo ''blagodeti'' hph07 za korišćenje nazovi android aplikacija imamo problemčić ako izgasimo stb jer svako novo gašenje povlači neaktiviranje button mapper-a tj. ne može da se ulazi odmah u launcher kada se ponovo upali risiver nego moraju da se kucaju svaki put dobro poznati kodovi da bi to nanovo aktivirali, nije neka nauka ali smaranje svakako jeste tako da držim upaljen stb, a ako se desi reset, nestajanje iz struje onda tog ''problema'' nema. Pisao sam da sam imao problema sa pin-om jer mi svaki put posle resetovanja tražilo da unosim isti ali od kako pre par dana vratih onaj 1234 nema više frke, koristio sam i 1111 i neki moj ali ipak ovaj 1234 jedino mi validan da pokrene sve odmah kako treba. Mnogo ima začkoljica oko irisa, treba sve pohvatati i nije kod svakoga sve isto.

Izgleda sa multiscreen nije ništa novo sve nove kanale u poslednjih 6 meseci su najavljivali I sa multiscreen. Umalo da nas MTS prevari da su radili nešto novo na Iris u 😁

Dali ima limit koliko kanala moze da stavi kao Omiljeni kanali , posto ustelujem omiljene kanale pola istih se nepojavljulje u listi.

Postoji limit, ali nije tako mali, bar 30 kanala. Možda neko zna tačan podatak.

Na Skyworth HP4024 kada uključim opciju Wi-Fi risiver ne vidi nijednu Wi-Fi mrežu, jel neko ovaj model preko Wi-Fi povezao?

Ubačeni logotipi. Naravno nisu lepo uradjeni. Na Areni 9 bela linija ispod znaka na Areni 10 bela linija posle broja 10 na logou kanala. Meni se čini da je slika bolja nego na ostalim Arenama. Da nisu pustili veći birate na ova 2 kanala da li može nekako da se proveri? Ili je ne daj bože 4K signal 😁

Kod mene su po dobrom starom običaju kad se ubacuju novi kanali to uradili na pozicijama od 999-100, tj. ubacili ih između dva mts promo kanala. Pa naravno onda ne mogu da ih sortiram jer ne vide se u listi. Na 4 pozicije se nalaze, po dva dupla kanala, 160-161 i 311-312 ali se znači ne nalaze iza AS kanala što idu od broja 149 i što idu od broja 300.

Tako je bilo i sa ostalim novim kanalima sve dok nisu izbrisali one posle 700 pa se onda sve vratilo u normalu, resetovah ali isto. Gde se kod vas nalaze nove Arene, je l' isto kao kod mene ili im raspored ide odmah posle AS 8 ?

Kod mene su po dobrom starom običaju kad se ubacuju novi kanali to uradili na pozicijama od 999-100, tj. ubacili ih između dva mts promo kanala. Pa naravno onda ne mogu da ih sortiram jer ne vide se u listi. Na 4 pozicije se nalaze, po dva dupla kanala, 160-161 i 311-312 ali se znači ne nalaze iza AS kanala što idu od broja 149 i što idu od broja 300.

Tako je bilo i sa ostalim novim kanalima sve dok nisu izbrisali one posle 700 pa se onda sve vratilo u normalu, resetovah ali isto. Gde se kod vas nalaze nove Arene, je l' isto kao kod mene ili im raspored ide odmah posle AS 8 ?
Isto kao i kod tebe, sada sam pogledao.
Možda je do centrale, kako se koja ažurirala.
Nešto me ne tangira, mislim da ću da ih pratim kao i one posle 5-ce, jako retko :)

Kod mene jeste posle Arena Sport 8. Na Iris Boksu. Probaj da ga restatruješ
Ma jok, isto kao i pre restarta i isto kao kod Neše što napisa...tu će sigurno biti i Blic tv koja startuje uskoro a treba da bude na broju 115. Ranije se to dešavalo pa kad kanali krenu sa punim zamahom i redovnim programom oni ih vrate gde treba i da budu ali onda su i to batalili pa pre ukidanja onih kanala 700+ imao sam slučaj da su mi pre broja 100 recimo hajp. neka makedonska naša tv, bel ami čini mi, blumberg i još neki kanali pa se onda sve dovelo u red kada su hd kanale ubacili od broja 101 pa na dalje.

HPH07 u odnosu na najnoviji HP4024 svemirski brod. Zamenili i ne mogu da se porede uopste.

Je l ubacuju u video klub serije, koje su emitovane na Superstaru u poslednjih mesec, dva?

Isto kao i kod tebe, sada sam pogledao.
Možda je do centrale, kako se koja ažurirala.
Nešto me ne tangira, mislim da ću da ih pratim kao i one posle 5-ce, jako retko :)
Možda je razlog taj što smo kanale sortirali po svojoj želji a možda i ne, ko će ga znati, tek AS 9-10 i dalje se nalaze isped broja 100 a ne tamo gde treba da budu i ne možemo da ih stavimo gde hoćemo jer i ne vide se u listi za sortiranje nego samo kad pritisnemo 160-161 i 311-312 oni se tad i pojave.

Valjda će Arene Sport preći u 4K emitovanje do SP u Kataru. Jedini valjan razlog da se gleda SP u fudbalu na Arenama obzirom da i RTS prenosi isto takmičenje. Ili će mozda RTS pustiti 4K signal za SP kao svojevremno RTS HD.. Od večeras Srbi osvajaju SP pa možda od loženja dobijemo nešto konkretno 😁

Drugari ja kao SBB korisnik imam potrebu za Arena sport kanalima.
Da li ce mi raditi IRIS ako uzmem od nekog nalog na sbb internetu.
Ili cu morati da se jebavam sa nekim VPN-om. Siguran sam da je to vec neko ovde koristio.

Plasim se da dam odgovor , za sada sam oko vpn-a ispao srednja neznalica i naivan 😀😁😉 imas temu " koji vpn kupiti " i " vpn za Eon " ( sto je isto i za Iris ) i vodile su se velike doskusije ali ces naci odgovore i za tebe sigurno sta ti je potrebno da se ne siri tema i ovde 😀😉
Tema "Koji VPN kupiti?" https://forum.benchmark.rs/threads/koji-vpn-kupiti.457728/
Tema "EON sa VPN?" https://forum.benchmark.rs/threads/eon-sa-vpn.480549/

Hvala. Nadam se da cu tamo naci odgovore.
Jos jednom hvala puno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno