Vazi, pa se javljam kasnije! Hvala!!!Drzi je malo duze van struje, 10-15min da se isprazne kondezatori skroz.
Cudi me sto je odmah upalio ventilator na unutrasnjoj jediniciA prvo paljenje kompresora na grejanju može da potraje, do 10ak minuta sačekaj
Nista se ne desava....isto je....Drzi je malo duze van struje, 10-15min da se isprazne kondezatori skroz.
Mislim da je daljinac dobar posto mi ocitava na klimi i temperaturu i sunce....sutra cu pozvati servis...ne bih da cackam sam. Hvala Vam!Verovatno je ili neispravan elektro magnet četvorokrakog ventila pa ne okreće tok na grejanje ili ne dobija signal da to uradi.Mirno stanje el.magneta je hlađenje i to radi.Da li je moguće da daljinski ne šalje tačnu komandu izvadi baterije i sačekaj desetak minuta ili ga resetuj ako ima dugme za to ako ni to neće kontaktiraj servis.
Jel moguce da pre zaglavi klip ventila nego sto rikne sam elektromagnet?Verovatno je ili neispravan elektro magnet četvorokrakog ventila pa ne okreće tok na grejanje ili ne dobija signal da to uradi.Mirno stanje el.magneta je hlađenje i to radi.Da li je moguće da daljinski ne šalje tačnu komandu izvadi baterije i sačekaj desetak minuta ili ga resetuj ako ima dugme za to ako ni to neće kontaktiraj servis.
Gde je to Gree Amber 18-ica ,890€ ?
Italija?
Ovde je 12-ica 1300€
Pozicija unutrašnje jedinice je loše zamišljena.Uopšte ne vidim mogućnost da jedna klima na kvalitetan način zagreje te prostorije.Ja vidim prostor za 2-3 klime 07/09/12
To je bas tesko izvodljivo jer jedva sam se nategao sa komsijama da stavim i jednu klimu, traze da to bude na krovu zgrade, ugradnja jedne takve na krov zgrade je 300eura a na zid 100e.Nikako jedna klima 18, uzmi dve manje Fujitsu 12, Daikin ili Mitsubishi.
Izolaciju sredi gde nemas, zidovi su ok debljine, to je dupla cigla verovatno kao kod nas stara gradnja sto je.
U Italiji brate. Ima stvarno brdo nekih klima i po 500-600e ko zna kakve su, za neke marke nikad cuo nisam.Gde je to Gree Amber 18-ica ,890€ ?
Italija?
Ovde je 12-ica 1300€
Ja bih u tom slucaju isao na Mitsubishi AP42 ili LN35. Obe izninimno tihe. Da ne brines hocel se komsije zalit.To je bas tesko izvodljivo jer jedva sam se nategao sa komsijama da stavim i jednu klimu, traze da to bude na krovu zgrade, ugradnja jedne takve na krov zgrade je 300eura a na zid 100e.
Pa cu ja biti jedini koji ce imati na zidu zgrade vanjsku jedinicu. Zbog toga sam mislio ici na jednu klimu, al ako necu dobiti nista sa time moram traziti neku bolju opciju.
Da, rec je o staroj gradnji, stara instalacija grijanja su neki radijatori rekao bih termokonvertori na metan i sagorevanjem istog duvaju vruc zrak, stan ko stan nikada nije hladan osim u mesecima bure (feb,mart) , prosao sam zadnje 3 zime samo koristeci jedan takav radijator u dnevnoj sobi koji je radio na 4 brzini od 6 a uspevao je da zagrije fino i dnevnu i levu sobu na skici, jer desnu trenutno slabo i koristim,tj prazna je i bice prazna i ove zime . Kontam da prezimim nekako na toj 18-sci grijanjem dnevne i leve sobe sa skice tj spavace, tu ce svakako da bude i krevetac za bebu. Pa da vidimo sta ce biti sledece godine.
Tu sam za sve preporuke da saslusam i da iznesem probleme koji se mogu pojaviti kao npr to za instaliranje vise klima, zbog toga sam ono odlucio uzeti onda neku bar kvalitetniju i platiti vise ako ista znaci, a opet prema onim split klimama sam nesto skeptican.
U Italiji brate. Ima stvarno brdo nekih klima i po 500-600e ko zna kakve su, za neke marke nikad cuo nisam.
Sto se tice Gree Amber 12-ske od 650-700e se nadju.
Može kako si zamislio 12+09 nema potrebe za dvanesticom u sobi te površine.@proleter, ja sam se skoro odlučio za Mideu Extreme, našao sam za 62.000.
Dvoumim se jedino da li da uzmem 12 + 9 ili dve 12-ice. Već sam kačio raspored soba, ne znam da li si video? U dnevnu sobu bi svakako išla 12-ica jer je to malo veća soba, a za ovu manju sobu sam mislio da uzmem devetku, zato što je stvarno mala, nema više od 10 m2. U jednoj manjoj sobi koja se nalazi između te dve ne bi bila klima, pošto u njoj niko ne boravi, a veoma je mala (možda 6-7 m2). Tu mogu i kasnije, po potrebi, da uzmem neku klimu, ali o tom po tom. Mislio sam da bi ove dve klime koliko toliko ugrejale i tu srednju sobu gde niko ne spava niti boravi. Ono što me brine je da li bi ta devetka Midea Extreme mogla da greje i na minusu ili da ne rizukujem, da uzmem 12icu? Pogledaj raspored soba ako te ne mrzi.
Zahvaljujem na pomoći!![]()
Ja bih u tom slucaju isao na Mitsubishi AP42 ili LN35. Obe izninimno tihe. Da ne brines hocel se komsije zalit.
Na tim temperaturama sto si naveo max -2, msm da ce obe moci odradit posao.
I sto bih ti preporucio da pokusas uraditi izolaciju vanjskih zidova iz unutra multiporom. To bi ti najvecu ustedu donijelo.
Planiram sve izolovati iznutra, ne znam da li cu bas stici sve ove godine, verovatno ne, ali do iduce sigurno. Moracu jos da se prokontam, ovaj Gree Amber obicni mi je odlican da kazemo po ceni, e sad u specifikacije se stvarno ne razumem. Za 890e 18-ska, idealno.Taj Amber nije Nordic verzija koja je jača. Onda Fujitsu ili Mitsu 18tica, grejaće taj stan lagano.
Tacno tako, kao sto sam i rekao stvarno se ne razumem mnogo u klime. Evo upravo gledam vremensku istoriju prosle zime, bukvalno su 2 dana bila -1 i to je to, otprilike se u decembru i januaru kad je hladno bas krece od 0-10 stepeni neki prosek. Temperatura u stanu kad ne grejem uopste, tipa nisam kuci 7-8 dana i dodjem, unutrasnja temperatura ne meracu bude 14-15 stepeni u najhladnijem periodu, znaci bez griejanja. Ako sam dobro razumeo moze da spusti potrosnju do 300w, to bi mi bilo odlicno obzirom da kao sto sam rekao velika je razlika u ceni struje ovde i u Srbiji, naravno ima tu i standard veci, ovo, ono, ali svi gledamo da prodjemo jeftinije.Fujitsu LFCA18 može da spusti modulaciju u režimu grejanja na 300w i ima dobru kulturu rada kao i svaki Fujitsu.Pitanje je da li tebi odgovara Nordic verzija klime u klimatskom području gde kako si rekao retko kad ide u debele minuse ili tačnije napisao si da je bilo nekoliko dana -2 prošle godine.
Januar | min -1 °C | max 8 °C | vlaznost 75 % | Vetar E 9 km/h | n/d | |
Februar | min 1 °C | max 10 °C | vlaznost 71 % | Vetar E 9 km/h | n/d |
Decembar | min 0 °C | max 9 °C | vlanost 76 % | Vetar E 9 km/h | n/d |
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari