Pozdrav svima! Imam jedno pitanje/mozgalicu, pa bih bio zahvalan na savetima.

Nadam se i da je ovo pravo mesto za ovo.
Zbog posla (od kuće) i novog softvera sam konačno primoran da instaliram desetku i pređem sa 64-bitnog win 7. E sad, imam neku prastaru mašinu koja je meni bila skroz ok za moje potrebe. Neki stari cpu za servere na još starijoj ploči, sa 8 gb DDR2 RAMa i solidnom, relativno novijom grafičkom. Meni je sve šljakalo fenomenalno, sistem ni da štucne, čak je pokretao i najnovije igre!
Skinem ja juče onaj Mediacreationtool sa oficijelnog sajta i kad sam hteo odmah da instaliram 64-bitnu win 10, dobijem grešku da mi kao ne podržava cpu tu verziju. Video sam da ljudi i sa starijim mašinama instaliraju, proguglam malo, nađem da je često moguće instalirati prvo win 10 32-bitni, pa kad se aktivira kao, onda može i na 64-bitni. Rekoh hajde da vidim, instaliram lagano win 10 32-bitni, aktiviram uz kmspico da bih mogao da probam 64-bitnu verziju, onda opet preko onog toola skinem ISO fajl za 64-bitnu verziju, narežem DVD, butujem...samo mi blinka kursor i neće da pokrene instalaciju. Napravim i butabilnu flešku, ništa se ne dešava, pokrene normalno win ili prijavi poruku invalid partition. Mada kako nikada nisam dizao sistem sa fleške, nisam ni siguran šta treba podesiti u biosu, imam neke 4 opcije usb-fdd, usb-zip, usb-cdrom i usb-hdd.
P.S. Moram da priznam da sam razočaran prilično ovom baznom desetkom, privatnost, notifikacije, stalno neko cimanje, već par bagova, verovatno treba vreme da se malo ispodešava i personalizuje.