retrospektiva
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.04.2014
- Poena
- 180
Ovako je inace navedeno u pregledu usluga i naknada za korisnike platnih usluga - preduzetnika (dokument je od 15.06.2022):
Prihvatanje platnih instrumenata
Trgovacka naknada
Pogledajte prilog 353067
U pravu si. Nije lako snaci se u ovim njihovim opisima. Vezao sam danas karticu i za devizni racun, tako da mi u slucaju online placanja ne konvertuje uvek sa dinarskog, posto je bila do sada iskljucivo vezana za dinarski racun.Ovo je provizija koju plaća trgovac koji prihvata karticu, ne korisnik.
Moras da imas devizni racun.Jel mogu da se dinari pretvore u evre na IRacunu ? Izbacuje mi nemate dozvoljene racune .
I jel mogu nekako da se podignu evri u banci ili bankomatu ?
Uplaćivao sam ja u dva navrata pre oko dva meseca i prolazilo je.Jel uplaćivao neko preko bankomata novčanicu od 500e možda? Prihvata li uopšte bankomat?
Nakon sto sam obavio transakciju da napisem da izgleda da nije tacna informacija koju sam dobio od sluzbenice banke. Provizija nakon placanja u eurima je skinuta sa deviznog racuna, nije zaduzen dinarski racun. Koliko vidim skinut je iznos koji je placen i stoji dodatnih -1% preko toga.Kada sam za vikend pokusao trazio mi je kod, tada nije moglo da prodje (najverovatnije zato sto je kartica bila vezana samo za dinarski racun), ali mi je kao greska pisalo da nije dobar unet jednokratni kod. Sad je proslo bez ikakve potrebe da unesem bilo kakav kod.
Nije me mrzelo pa sam pozvao i podrsku. Oni su mi rekli da oni ne uticu na to, da to sve zavisi od samog sajta (internet prodavnice), negde ce traziti, negde ne. Kako mi kazu ako ne trazi sms verifikaciju dovoljan je cvv kod na pozadini kartice.
Kada koristim master karticu koju imam u mts banci bilo kakvo placanje, bilo da je elektronski nalog ili neka kupovina na internetu uvek je dolazio sms kod za verifikaciju.
Malo sam zbunjen iskreno. Izgubim karticu i neko moze da obavi bilo kakvu transakciju.
Plaćao i karticom i telefonom u Srbiji, bez problema je radilo. U inostranstvu ne do sada, sad sam došao na odmor.@psychofedex : jesi li do sada plaćao tom karticom u inostranstvu? Najzad, jesi li uopšte išta plaćao tom karticom? Da nije blokirana kartica?
Koja je kartica u pitanju?
Ja znam da mojom Visa Gold ne mogu na internetu da placam ako nemam evre na tom deviznom delu racuna, ne radi automatski placanje sa dinarskog uz konverziju. Pretpostavljam da tako radi i na POS terminalima za ino valutu. Probaj da kupis evre kroz app i onda probaj da platis nesto.Plaćao i karticom i telefonom u Srbiji, bez problema je radilo. U inostranstvu ne do sada, sad sam došao na odmor.
Visa Gold je kartica
Ima tu vise stavki.Čuo sam se sa bankarom, mora da se odradi konverzija u evre pre plaćanja (što mi niko nije rekao ranije).
Kaže da može da se podesi i da bude automatski ali to onda ide po nekom Visa kursu koji je ko zna kakav.
Zanimljivo je što to nigde ne piše niti u aplikaciji ima opcija da se stavi ili ugasi automatska konverzija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari