Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ne, problem je sto se TV aplikacije prave iako zvanicno jedini obavezni dugmici na AndroidTV-u su oni koji su na Mi Box S. Sve ostalo mora da bude opciono.

Prilozi

• 1658965047855.png
    1658965047855.png
    120 KB · Pregleda: 78
Nekim ljudima smeta sto njime ne mozes da ubijes coveka kao sa prosecnim tv/box daljinskim, nego je minimalisticki i ima samo neophodne dugmice.
Meni se svidja to sto je minimalisticki, ali ipak koristim air mouse koji ima isto tako malo dugmica plus ima air mouse (koji nekad dobro dodje) i kvalitetnije dugmice.
Inace ceo ATV je prilagodjen kursorskim tasterima sto je u principu najbrzi nacin navigacije osim kada kucas slova na virtuelnoj tastaturi i tu fejluje jer ATV gboard ne podrzava unos misem niti input preko mikrofona. To je kao da su namerno blokirali tu opciju koju inace gboard podrzava.

Da, isto se podesava "click listener" za Android i AndroidTV. Android aplikacije pisane za telefone i tablete koliko-toliko rade na AndroidTV-u, zavisi od aplikacije. Pokretao sam aplikacije koje sam pisao za AndroidTV na telefonu, maltene sve radi bez dodatne modifikacije osim sto UI ne skalira najsjanije😂

Pošto mi je originalni daljinac crkao, probao sam par alternativa i na kraju se zadržao na
Airmouse G10 PRO
Ima glasovnu podršku, sve opcije koje mi trebaju, air mouse nije loš i najbitnije svetli u mraku za svaki slučaj ako tražim neku opciju.

Ima i na KP i na Aliju.

Bolji od njega ti je q6 pro,

kvalitetniji je daljinac

Da li neko koristi EON daljinski uz Mi Box S i kako pali uredjaj bez originalnog daljinca?
Ja sam koristio originalni daljinac samo za paljenje mi box-a ali sam sve ostalo radio preko eon daljinca, Evo re senja na koje sam ja naisao, koristim ga tako vec mesecima ,kucajte MI BOX S- NAPAJANJE PREKO USB-a IZ TV-a? na yb jer ovde ne daju da kacim linkove h t t p s: / / y o u t u . b e / n t M T L f 7 Q A O M

Notus pali Mi Box sa bilo kojim dugmetom (up, down ...) samo nece sa Power dugmetom.

Pre dva dana sam uzeo Mi Box S kako bi keva mogla da preko Orion aplikacije gleda sportske kanale koji nisu vise dostupni na SBB-u.

Imam problem povremenim blagim trzajevima slike koje keva i ne vidi a verovatno su vezani za ping koji je oko 20 (upload i download su odlicni po Analiti Speed Test WiFi Analyzer-u ali je ping visi) u sobi to box uredjaja imam Ubee SBB-ov ruter.

Da li se mogu popraviti podesavanja rutera ili box uredjaja kako bi slika bila tecna. Gledao bih da izbegnem resenje sa lan kablom i adapterom.

Isto bilo i kod mene,stavio lan i fercera

Користи искључиво 5G мрежу.

Користи искључиво 5G мрежу.
Taman htedoh isto da napišem... Koristim Mi Box S isključivo na 5GHz Wi-Fi mreži, nikada problema. Ruter mi je isto SBB-ov Ubee, download 200 MBs. Aktiviraj 5GHz opseg, poveži box, pa probaj.
Inače, trenutno sam na odmoru, u apartmanima imam Vip-ov ruter, koliko vidim nema 5GHz, samo 2.4GHz, download je 20MBs, i ponekad mi štucne box na EON app.

Imaš na Aliju,Ugreen lan adapter,nešto ispod 15$.Ima tri usb ulaza i lan ulaz,na Dunavu sam pa ne mogu da postavim link.

Uključen mi je 5Ghz ali ima taj ping koji pravi problem samo u live prenosima fudbala ne i u reklamama, emisijama i sl.

Da li moze Xiaomi Mi Box da se poveze na PC monitor ? Ako je neko uspeo , zamilio bih ukratko da opise utiske.
Kupujem samo monitor (nisam odlucio jos uvek koji, raspitacu se) da bih koristio uz laptop.
Hvala.

Zasto ne bi mogao,ima hdmi,izlaz sa slusalice tj zvucnike.

Ja sam ga koristio u kombinaciji sa Phillips monitorom. Imao je svoje zvucnike.

Користим тако у једној соби, веома пристојна слика.

Ja ga dugo koristio na Asus 27" monitoru

Jel ima neko problema sa EON app na Mi Box S? Izgleda od kraja jula ovaj update je nesto zeznuo.

Kada se pokrene app samo stoji sivi ekran a ima sadrzaja u smislu da se jasno vidi sta je na programu itd. Ali video stream "ne tece", nema ni greske nikakve.

Dakle da li neko ko ima EON TV app na Mi Box S moze da potvrdi da mu radi sve ok iako je uradio update ovaj najnoviji sa kraja jula?

pisao sam već u temi eon...ista priča...samo crni ekran i ništa ne ide od programa...vratio sam prethodnu verziju i ona radi ok...

pitaj boga kad će to srediti, do tada stara verzija...

Fora je ako se uradi STOP app i ponovo pokrene - radi sve. Ali samo dok ne ugasis ponovo app, sledece pokretanje opet sivilo.
Deluje da im singleton pattern propo' cim sve radi samo iz prve ali ne svako sledece pozivanje 🤷

probaj da prebacis rezuliciju mi boxa na 50,00 Hz .. npr 3840x2160@ 50.00 Hz
meni to vise lici na taj problem koji je izrazen na svi androidi boxovima a na miboxu posebno.

Probao sam i to doduse 1080p 50hz posto mi ne nudi vecu rezoluciju u podesavanjima ali opet ima taj neki mini mini cim.

neces to onda ni rijesiti... to je tako na toj app za android...zbog tih stvari mi je android i omrzo a steta zbog svih drugih prednosti

Vrh Dno