Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Zdravo ljudi.

Koristim xiaomi tv stick koji mi sluzi za gledanje EON-a koji je aktiviran putem koda. Do skoro je sve radilo kako treba ali od pre nekoliko dana dosta secka, zapucava slika, prebacivanje kanala je dosta usporeno i vracanje unazad nije kao sto je bilo. Koristim orion optiku brzine 500mb/s. Na EON aplikaciji je podeseno ABR i na AUTO, a na sticku je rezolucija na 1080i. Da li je to do novog update EON aplikacije ili je problem do sticka?

Pozdrav,

Zdravo ljudi.

Koristim xiaomi tv stick koji mi sluzi za gledanje EON-a koji je aktiviran putem koda. Do skoro je sve radilo kako treba ali od pre nekoliko dana dosta secka, zapucava slika, prebacivanje kanala je dosta usporeno i vracanje unazad nije kao sto je bilo. Koristim orion optiku brzine 500mb/s. Na EON aplikaciji je podeseno ABR i na AUTO, a na sticku je rezolucija na 1080i. Da li je to do novog update EON aplikacije ili je problem do sticka?

Pozdrav,
Imam mi box s. Ranije sam koristio eon. Imas u opcijama eon aplikacije podesavanja vezano za animacije (ne mogu se setiti tacan naziv). Ali ce posle iskljucivanje te opcije kretanje kroz sam meni i menjanje kanala biti brze i fluidnije.

Zdravo ljudi.

Pozdrav,
Problem je u brzini interneta, sto mi nije odmah palo na pamet da proverim. Zvao sam ORION, poslace nekoga.

Hvala na odgovoru.

Zanima me pre svega razlika u kvalitetu slike na kosaksijalnom kablu i eon aplikaciji
Tu je to negde, slicni su cak i br-ovi, samo sto eon kasni za live tv-om pa zna da bude malo nezgodno kod sporta kad padne gol komsije se deru a kod tebe stigne za 20-tak sekundi.

Haha slicno mi se desilo pre 10ak dana kada sam na nekom vrljavom strimu gledao finale aba lige, i cujem komsije se deru ali najgore sto ne znam za koga navijaju pa nisam bio siguran na koju stranu je prevagnulo :)

Čisto da prenesem iskustvo, možda neko ima savet ili soluciju...

Koristim Mi Box S u kombinaciji sa EON i Nord VPN u inostranstvu... Prilično loše funkcioniše. Sporo, secka, izlazi iz aplikacije...

Pretpostavljam da je do VPN, jer na istom uređaju i istoj aplikaciji. ali kada se ulogujem sa net tv+ podacima sve ide mnogo fluidnije i bez greške.

Opet, uz isti taj Nord preko PC & web verzije EON je znatno bolje nego na Mi Box.

Ja sam imao problem da mi Stremio ne radi kako treba, sve dok nisam na USB povezao ethernet mrežni adapter. Od tada radi mnogo bolje.
Kao da ga preopterećuje saobraćaj preko WiFi-ja.
Možda je to i kod tebe slučaj.

Ja sam imao problem da mi Stremio ne radi kako treba, sve dok nisam na USB povezao ethernet mrežni adapter. Od tada radi mnogo bolje.
Koji adapter koristis na mi box? Ja do skoro sam koristio ugreen usb 3.0 gigabitni lan adapter. Morao sam da prestanem da ga koristim jer sam primetio da sa njim mi box pocinje da stuca. Naime prilikom reprodukcije nekog filma desavaju se trzaji slike i a sam mi box se ponekad usred filma sam restartuje. Primecujem da je mi box prilicno vruc pa mozda ga ovaj lan adapter dodatno opteretio.

Zaboravio sam da pomenem to... Koristim USB ethernet mrežni adapter od početka. Nije do toga.

Koji adapter koristis na mi box? Ja do skoro sam koristio ugreen usb 3.0 gigabitni lan adapter. Morao sam da prestanem da ga koristim jer sam primetio da sa njim mi box pocinje da stuca. Naime prilikom reprodukcije nekog filma desavaju se trzaji slike i a sam mi box se ponekad usred filma sam restartuje. Primecujem da je mi box prilicno vruc pa mozda ga ovaj lan adapter dodatno opteretio.
Koristim ovaj ugreen:

Kod mene radi odlično.

Ne radi ni kod mene ubogi box perfektno, ponekad se isto sam resetuje, a primetio sam u Stremio da kada pustim video u određenom formatu, da štuca svakih 10-20 sekundi.
Ali radi mnogo bolje nego na WiFi-ju. Za Stremio pomaže i kada se aktivira bafer 2gb, jedino, posle nekog vremena ta opcija se sama deaktivira.
Netflix i HBO max rade bez greške.
I pored ovih problema, box radi bolje od svih ostalih android box-ova koje sam do sada koristio.

Pozdrav, prelistao sam celu temu i nigde nisam našao da se spominje da li radi numerička tastatura u eon smart app. Jel radi numerička da znam da li da kupujem eon daljinac?

Pozdrav, prelistao sam celu temu i nigde nisam našao da se spominje da li radi numerička tastatura u eon smart app. Jel radi numerička da znam da li da kupujem eon daljinac?
Radi. Imam mi tv stick i preko njega eon app. Jedina po meni mana jeste sto ne mozes kao na eon boxu da za daljinac podesavas osvetljenje i ustedu energiju.

Rade brojevi i u ostalim alplikacijama, recimo u IRIS Smart

Mislim da mi je riknuo daljinski definitivno, ne uspevam da ga oživim ponovnim uparivanjem tj. ne reaguje kada ga približim uređaju i pritiskam ona dva dugmeta istovremeno. Menjao baterije, resetovao...

E sad imam neki daljinac wifi, sa air mouse, ima i tastaturu sa druge strane ali mi ide na živac upravo kursor od tog airmouse, i pri svakom korišćenju prvo moram da zaključam kursor pa da radim šta hoću a i generalno nije baš pouzdan, pa me interesuje šta vi koristite kao alternativu ali da je funkcionalno a ne nešto što ću da zafrljačim u zid jer ne radi kako treba.

Znam da ima svašta i na Aliju i na KP; jednostavno interesuje ma vaše iskustvo i preporuka.

Da li isti kao zamena ili nešto slično?

Na iole normalnom air mousu kursor ostaje zaključan kada ga zaključas ne bi smeo sam da se otključa.

Ja nikad nisam ni koristio fabrički daljinski.

Na iole normalnom air mousu kursor ostaje zaključan kada ga zaključas ne bi smeo sam da se otključa.

Ja nikad nisam ni koristio fabrički daljinski.
Ovaj je ili bagovit ili takav.
Posle par minuta mirovanja, posle zaključavanja, čim ga uzmem kursor se odmrzne.

@jaffar
Nemam EON.

Kupis ga na KP za 500kinti.

Koji su benefiti Eon daljinca?

A šta fali Boxovom daljinskom?

Проблем је нпр код коришћења тв апликација попут еон.

Vrh Dno