Čitam ovu temu kako bih došao do zaključka koju belu tehniku da kupim (zapravo imam još teži zadatak pošto renoviram stan pa menjam sve od tehnike)
i favorit mi je Bosch, ali razmišljao sam o Miele, međutim čitajući po forumima vidim da dosta hvale i Beko (a sličnih iskustva od ranije imam lično i ja).
E sad, da uzmem za primer veš mašine - mogu da izdvojim i 150.000 (recimo Miele), ali razmišljam da li bi bilo zdrave logike u takvoj odluci kada postoji Bosch / Beko mašina za tri puta manje pare? Da li ta veš mašina zaista može tri puta bolje da opere veš, ili je tri puta lakša za korišćenje, ili će tri puta duže trajati, kako god da uporedimo, mora da postoji neko opravdanje za tri puta veću cenu? Radije bih kupio tu mašinu od 150 nego ovu od 50, pošto volim da kupim što kvalitetniju stvar, ali ponekad se pitam da li preterujem, pa tako i u ovom slučaju 🙂 Vidim da ima i nekih Miele modela od preko 300.000, tek to ne mogu da razumem..
Pretpostavljam da su ljudi sa npr. Bosch veš mašinama od 50 - 70 hiljada izuzetno zadovoljni (WAU28T90BY / WTH85291BY / WAN24063BY)