Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne citamo sada sve,ima li neko da je obnavljao ovih dana i sta je dobio mi sada imamo Eon premium pa se pitamo sta mozemo dobiti za obnovu

Zvali me iz SBB kao starog korisnika :D
Nude 12m po 1 rsd.
Rekoh im da sam kod Mts-a pod ugovornom obavezom do Oktobra-Novembra. Kaze ona pa sta ima veze ovo vam je po 1 rsd, taman da proverite kako radi i ne bi placali nista do Avgusta sledece godine :D :D Ne treba mi i necu ali nece ona da prihvati moje ne. Jedno 5 puta me ubedjivala sa tom pricom.

Ja ću se verovatno sa njima posvađati iz razloga što ne dozvoljavaju bridge mod na svojim ruterima. Iz tog razloga trenutno koristim modem EPC3208 na Premium paketu. Neću im tražiti nikakve popuste i sl., ali ću zahtevati bridge mod za produženje ugovora.

Ja ću se verovatno sa njima posvađati iz razloga što ne dozvoljavaju bridge mod na svojim ruterima. Iz tog razloga trenutno koristim modem EPC3208 na Premium paketu. Neću im tražiti nikakve popuste i sl., ali ću zahtevati bridge mod za produženje ugovora.
Isti slučaj. Ugovorna obaveza mi ističe za 2 dana. Pre 6 meseci nudili popust za novu UO. Odbio. Pre mesec dana isto popust, 10%. Kazem, uzeo bih sve najskuplje pakete, bez popusta, samo dajte bridge mod. Ne zna šta je to. Kaže, zovite ako želite još veći popust. Znam da se relativno lako može izvući 15%, a dosta teže čak i 20%. Neću. Interesuje me samo net i ko od konkurencije ponudi brz, stabilan i "slobodan" net, prelazim kod njega. Samo takav se još nije pojavio kod mene 🤣.

Zvali me iz SBB kao starog korisnika :D
Nude 12m po 1 rsd.
Rekoh im da sam kod Mts-a pod ugovornom obavezom do Oktobra-Novembra. Kaze ona pa sta ima veze ovo vam je po 1 rsd, taman da proverite kako radi i ne bi placali nista do Avgusta sledece godine :D :D Ne treba mi i necu ali nece ona da prihvati moje ne. Jedno 5 puta me ubedjivala sa tom pricom.
Pa popusti malo . Veruj mi ( ja ne radim kod njih niti za njihov interes ) ali nude najbolje i najviše što imaju ...Prevedeno šta misliš da bi se neki provajderi uopšte iscimali ako ih neko i jednom iskulira xD :)
Isti slučaj. Ugovorna obaveza mi ističe za 2 dana. Pre 6 meseci nudili popust za novu UO. Odbio. Pre mesec dana isto popust, 10%. Kazem, uzeo bih sve najskuplje pakete, bez popusta, samo dajte bridge mod. Ne zna šta je to. Kaže, zovite ako želite još veći popust. Znam da se relativno lako može izvući 15%, a dosta teže čak i 20%. Neću. Interesuje me samo net i ko od konkurencije ponudi brz, stabilan i "slobodan" net, prelazim kod njega. Samo takav se još nije pojavio kod mene 🤣.
Samo za net Bog me teško ćeš više izvući...Veruj mi !:)

Pominjalo se na forumu ali ne uspevam da nadjem. Da li je neko trazio raskid ugovora bez penala na osnovu toga sto se seli na drugu adresu iz odredjenog razloga (na kojoj nema infrastrukture) a vlasnik je stana na kojoj je trenutno usluga i samim tim nema nikakvu potrebu da menja prebivaliste? Ostalo mi je svega 3 meseca do raskida UO, a u kol centru su mi rekli da mogu da napisem molbu i odnesem u poslovnicu, ali u principu odobravaju ako je promenjena adresa u licnoj karti. Hvala
Selidba kao selidba nije razlog da bi provajder morao da raskine UO krajnjem korisniku, jer pogotovo si naveo bitan parametar a to je da ne menja prebivalište (dakle ostaje vlasnik - pa čak i da se vlasnik menja, novi vlasnik nasleđuje sva prava po tom ugovoru). U većini slučajeva, provajderi odobravaju prevremeni raskid UO ukoliko korisnik jasno navede da tu niko neće koristiti usluge.

ja sam dobio 10% na racun pre par dana... smorio sam se vise oko cimanja sa njima...

Нови власник стана уопште нема обавезу да наследи било какав уговор претходног власника. Увек се потписује нови за све обавезе.
To iskreno prvi put čujem, ja koliko znam novi vlasnik stana nasleđuje sve obaveze od prethodnog vlasnika stana.

Verujem ti, ali eto prvi put čujem.

Ukoliko bi neko mogao još da se uključi u ovu informaciju značilo bi mi, hvala :)

Причам из свог искуства приликом куповине стана. Потписао сам нове уговоре за све услуге које користим. Не само кабловска телевизија већ и струја, водовод, канализација, грејање итд.

Potpisan ugovor kod SBB-a se vezuje na ime, a ne na adresu...
Dakle ako se seli na drugu adresu, na kojoj nije moguća usluga (iz bilo kog razloga) , ugovor se raskida u trenutku selidbe.
E sad, da li je dovoljan dokaz selidbe samo promena adrese u ličnoj karti, to je već drugi par rukava.

Zato sam i postavio to pitanje, ne ocekujem od vas pravnu pomoc niti mi je namera da spamujem, ali me zanima zato sto, prilikom potpisivanja ugovora, njih apsolutno ne zanima ciji je to stan, barem je tako bio slucaj kod mene - u dva stana gde sam bio podstanar nije trazen nikakav dokaz vlasnika, nikakav racun koji dokazuje tu adresu, samo su dosli i instalirali opremu. Samo sam pitao da li je neko uspeo da raskine ugovor na osnovu toga sto na adresi na koju se seli i koju nema nameru da promeni u licnoj karti nema SBB-ove infrastrukture. Kao sto sam naveo u prethodnom postu, rekli su mi da u principu traze da adresa u LK odgovara toj novoj lokaciji, ali ''mogu da probam, jer posebno sagledavaju svaku situaciju''. Cilj mi je da izbegnem placanje 3x3999 din. ako vec ne moram. Ako niko nema iskustva sa prevremenim raskidom iz tog razloga, sta sad, prezivecu nekako :)

Pa popusti malo . Veruj mi ( ja ne radim kod njih niti za njihov interes ) ali nude najbolje i najviše što imaju ...Prevedeno šta misliš da bi se neki provajderi uopšte iscimali ako ih neko i jednom iskulira xD :)

Samo za net Bog me teško ćeš više izvući...Veruj mi !:)
Mozda dobijem od Mts bolju ponudu ili slicnu pred istek ugovora, nikad se ne zna. S obzirom koliko im korisnika odlazi/otislo mozda im 12m/1rsd postane stalna ponuda :p

Mozda dobijem od Mts bolju ponudu ili slicnu pred istek ugovora, nikad se ne zna. S obzirom koliko im korisnika odlazi/otislo mozda im 12m/1rsd postane stalna ponuda :p
Možda , ali to možda !?! Nemoj zaboraviti jedno da su oni svi indirektno umreženi .Prevedeno pre nego li im se javiš ,pitaš ,zatražiš ponudu oni već imaju formirani odgovor !Jel kao što mi imamo forum ovde tako se i oni međusobno čuju i sarađuju . Ja sam se ranije čudio kada je meni jedan lik ovakav stav izneo ,mislio sam da preuveličava neke stvari i preteruje ,ali... :)

Sto bi nas narod rekao z@bole me :D
10 godina sam bio na SBB-u i nikad nista nisam dobio od njih, NISTA.
Kad mi istekne ugovor, lepo se preracunam sta mi se i ko vise isplati i to je to. Sad imam izbor :)

Da ne citamo sada sve,ima li neko da je obnavljao ovih dana i sta je dobio mi sada imamo Eon premium pa se pitamo sta mozemo dobiti za obnovu
Mene su zvali pre mesec dana, dva meseca pre isteka ugovora. Imao sam popust na premium još od početka korišćenja te usluge, ponudili još 10% i na to sam pristao. Mrzelo me je da se cenjkam i čekam da istekne ugovor. Račun mi je sad oko 4300-4400 din (mogu da pogledam ako nekoga baš zanima u dinar).

Poslednja izmena:
U pravu si :) Nisam dobio nikakav poklon, snizenu cenu, umanjenje cene, gratis mesečnu pretplatu itd.

Ja sam premium godinama, nikad nisu čokoladu poslali

Ja sam premium godinama, nikad nisu čokoladu poslali
Nemoj tako svake godine (barem meni ) pošalju nešto što uvek zarši u kontejneru .Prošle godine beše neki čaj (daleko ga bilo) ove beše neka čokolada ...Bolje da su mi poslali npr.jednu hemijsku olovku sa logom SBB-a ili majcu

Jos 2 pitanja vezano za total tv
1. Cemu sluzi lan konekcija za internet na stb-u? Sta dobijam ako ga povezem na internet?
2. Da li mogu da promenim raspored kanala? Napravim neku custom listu?

Korisnik sam jos iz vremena kad se plaćala priključna taksa, tada je platio 50% pune cene, nekih 3900 dinara koliko se secam, bilo je davno. Znaci da nikad nisam dobio neki popust ili par meseci za dinar... Ugovorna obaveza istekla odavno. Na trio gold-u sam jos uvek. Zovu i nude premium 24 meseca po ceni koju sad placam trio gold, 3830din. Reko ne treba mi premium, ok mi je trio gold - eon full koji je sada ekvivalent. Hoću da na 2 televizora imam napredne funkcije i neki popust, jer imam u ponudi mts optiku. Ponude mi da zadržim Cisco reciver sa naprednim funkcijama na jedan tv, da dobijem eon box za drugi i 6 meseci za dinar, posle toga placam Eon full cenu 3999din. Preliminarno pristao, ugovor jos nije stigao, pa se pitam jel sam mogao vise da dobijem, jer vidim da je neko ovde kao stari korisnik dobio ponudu 12 meseci za dinar? Kako vam se cini ova ponuda? Mozda bi mi idealno bilo da sam dobio 2 Eon box-a umesto ovog Cisco koji imam, samo iz vizuelnog razloga, jer je ovaj Cisco ogroman.

Korisnik sam jos iz vremena kad se plaćala priključna taksa, tada je platio 50% pune cene, nekih 3900 dinara koliko se secam, bilo je davno. Znaci da nikad nisam dobio neki popust ili par meseci za dinar... Ugovorna obaveza istekla odavno. Na trio gold-u sam jos uvek. Zovu i nude premium 24 meseca po ceni koju sad placam trio gold, 3830din. Reko ne treba mi premium, ok mi je trio gold - eon full koji je sada ekvivalent. Hoću da na 2 televizora imam napredne funkcije i neki popust, jer imam u ponudi mts optiku. Ponude mi da zadržim Cisco reciver sa naprednim funkcijama na jedan tv, da dobijem eon box za drugi i 6 meseci za dinar, posle toga placam Eon full cenu 3999din. Preliminarno pristao, ugovor jos nije stigao, pa se pitam jel sam mogao vise da dobijem, jer vidim da je neko ovde kao stari korisnik dobio ponudu 12 meseci za dinar? Kako vam se cini ova ponuda? Mozda bi mi idealno bilo da sam dobio 2 Eon box-a umesto ovog Cisco koji imam, samo iz vizuelnog razloga, jer je ovaj Cisco ogroman.
A jel mora baš Eon full ne možeš li da vidiš da uzmeš Eon Premium ,a da Cisco zameniš za PDS 2100 !? Uz moguću istu cenu koju su ti već ponudili

Ne daju Eon premium 24 meseca po ceni Eon full, da imam na 2 tv napredne funkcije i 6 meseci za dinar. Zato sam rekao da mi ne treba Eon premium, da li tada mogu da dobijem to sto sam naveo, pristali su. Da li je taj PDS 2100 bolji od Cisco 4682 tj da li ima isto napredne funkcije? Dok nisam potpisao, mogu da menjam odluke, pa da reagujem na vreme :).
Sta je tom PDS 2100 potrebno za napredne funkcije ako ima, samo coax kao Cisco 4682, ili mu treba Coax i Lan?

Edit: Nasao sam odgovor, bolje mi je da zadržim Cisco 4682 jer njemu treba samo coax za napredne funkcije, dok PDS 2100 treba i lan, koji nemam u toj prostoriji.

Prilozi

• Screenshot_20220723-223641_Chrome.jpg
    Screenshot_20220723-223641_Chrome.jpg
    221.3 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
Ne daju Eon premium 24 meseca po ceni Eon full, da imam na 2 tv napredne funkcije i 6 meseci za dinar. Zato sam rekao da mi ne treba Eon premium, da li tada mogu da dobijem to sto sam naveo, pristali su. Da li je taj PDS 2100 bolji od Cisco 4682 tj da li ima isto napredne funkcije? Dok nisam potpisao, mogu da menjam odluke, pa da reagujem na vreme :).
Sta je tom PDS 2100 potrebno za napredne funkcije ako ima, samo coax kao Cisco 4682, ili mu treba Coax i Lan?
Cisco sam koristio 2013,2014 zaklučno sa 2015 tako da davno beše to ,od 2016 mi radi PDS 2100 I plus Eon box .E sad pitaš da li valja .Vidi moje mišljenje je da je PDS 2100 najbolji uređaj nažalost nema samo anroid te nema yt i mogućnost za aplikacije ,PDS 2100 radi max korektno ima tajmer ima VOD ,ima mogućnost vraćanja EPG funkciju koja radi , ali radi besprekorno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno