Šta je novo?

iPhone 14

Nije ni sad baš da iphone nije luksuz. Pogotovo pro max verzije. Cak i na rate da uzimaš bila bi ti rata kao za stan :D

Ja sam hteo preko operatera ali...

Nije da nisu luksuz pro max modeli, da budemo iskreni.
Meni najviše zanimljivo (smešno je uvredljiva reč) tako kad se vodi rasprava o kamerama a došli smo do takvog razvoja da na DNEVNOM nivou i nema velikih razlika između telefona od 250€ i 1.250€. Noću i pri slabom svetlu da.
Meni je oduvek bio najbitnije da je baterija odlična... Bitnije mi je da imam 4-5h više SoT od najnovijih modela (redovno imam 9-10h SoT) a najnoviji modeli slobodno neka budu brži od mog telefona za nekih 1,45399 sekundi. 😊

Najbitnije su, po mom midljenju, stvari koje iskusis na culnom nivou ako tako mogu reci a to su ekran (kvalitet prikaza, boje i to koliko je osetljiv / brz odziv na komandu), zvucnik i osecaj u ruci :) a uz sve to dodajem i bateriju kao nesto o cemu ne bismo trebalo da razmisljamo u smislu da sta god da radim, celodnevno trajanje mora biti zagarantovano. Ovo gore ne bi trebalo da zavisi od toga ko voli koji brend i specificnoh potreba jer kompanije ce gledati da zadovolje te stvari koje su svima podjednako bitne prvo i tesko da ce se ikada fokusirati na neke sitnice, ma koliko nekima bile bitne.

Ma bitno je sve, sta mi znaci ekran i kvalitet i baterija ako telefon baguje. A da ne bi bagovao mora da ima dobar cpu, dosta memorije. Onda dođemo na to da je bitna izrada, cpu, sistem, kamera, ekran, zvucnik i to uglavnom znaci da sve mora da bude dobro :D

I bitno je da se ne unakazi neki deo kao što je baterija kod novog Huawei da ne možeš ni 4 SoT što je kriminalno loše a u svim ostalim aspektima je telefon brutalan.
Nećete se složiti sa mnom ali uvek sam za to da kad mora negde da uštediti da to bude prilikom izrade materijala jer prosto da l neko koristio Redmi od 180€ ili najnovoji iPhone od 1.500€ mislim da preko 90% koristi zaštititne maske za uređaje. Klizavi su svi samo tako.

Meni je kamera sporedna stvar npr. Da li ima dobre nocne fotke bas me briga. Da li mogu da prebacujem fajlove da stekam
Usb u telefon, vidzeti, launcerinitd - nebitno mi. Ali sam prvi rekao da x, xs, 11,12 seckaju tj vide se frejmovi prilikom animacija i to me je izludjivalo.

No, ovo je tema o 14, mislim da sa pro motion, ovim kvalitetom izrade i onih pilula umesto zuba ce da bude brutalan telefon, ne znam sta bih vise trazio cak i da ne pipnu procesor i ram (kameru da ne pominjem jer mi je svejedno). Ja cu biti zadovoljan u to sam siguran i ako mi je i ovaj 13 pro odlican.

Treba da pipnu i ram i procesor jer ako dam 1200 evra ne pada mi na pamet da menjam fon 3-4 godine. Ako ostave isti cpu i ram ne vidim razlog sto da idem na 14 pro max kad slično dobijam i na 13 pro max

Ne znam, po meni 13 Pro je zaokružen telefon - vrh baterija, 120Hz, kamera, cinematic…

Uklanjanje notcha i jači procesor nije mi dovoljan razlog za prelazak na 14 Pro.

Takođe, sto se tiče dizajna, više bih voleo da kamere budu uvučene nego da uklone notch.

Cene iPhone 14
"We believe a $100 price increase is coming for the iPhone 14," explained Ives. "Prices have been increasing across the whole supply chain, and Cupertino needs to pass these costs to the consumer on this release."

If correct, the iPhone 14 lineup would breakdown as follows:
  • iPhone 14 - $899 (iPhone 13 $799)
  • iPhone 14 Max - $999 (iPhone 13 Mini $699)
  • iPhone 14 Pro - $1099 (iPhone 13 Pro $999)
  • iPhone 14 Pro Max - $1199 (iPhone 13 Pro Max $1099)

izvor - https://www.forbes.com/sites/gordon...ng-price-increase-all-models/?sh=629b7c115b40

A i dolar jaci od eura :)

Trenutno je na KP jeftinije kupiti iPhone nego u sred Amerike (tačnije, većini Amerike koja ima sales tax) :)

Ako ta informacija uopšte ima relevantnost za cenu 14ice, sem početka prodaje kad će svakako biti naduvana.

nije realno sada gledati postavljati cene dok ne dodje zvanicna prodaja,jer ako logistika zakaze cena moze da skoci i do 30%. Uostalom zna se cenovna politika Apple

Sta mislite, sta moze da donese 14? Nista za sad nije procurelo.

Kako kome.

Iako sam imao i neke od prethodnika, ovo će verovatno biti iPhone na kome ću da se zadržim duže.

Ove rupe sto stavljaju, ako ne popune mesto (a nece) nema poentu u odnosu na notch.

A kada fejluju da stave kameru ispod ekrana, najveće otkriće će biti da kameru uspeju da uguraju u tanak bezel, i evo nas opet na početku. Courage. A možda i kad im dojadi ovo wireless audio, koji ni nema lossless sve ove godine, kad stave jack za high impedance slušalice kao na MacBook, i bude COURAGE; MAGIC;

Neki leakovi kazu da ce airpods pro 2 podrzavati lossless. Mada ja mislim da to nema preterano smisla za bubice, mala je razlika u kvalitetu zvuka a velika u potrosnji. To ce imati smisla na airpods max 2

meni su opet rupe jako odvratne,mada ni notch nije lep kada pogledas da ga furaju od modela X (izuzev sto su sad malo na 13 smanjili)

Nazad
Vrh Dno