Šta je novo?

VIP mWallet

Ima i Mastercard Prepaid Eurobanke bez mesečnog održavanja
Bio sam korisnik iPay see njihove virtuelne master kartice. Plaćao googlove servise, aliexpress, mobilne brojeve. Zbog oduzimanja licence, odmah sam u petak otvorio prepaid dinarski tekići račun (bez održavanja) u Eurobanci. To je uslov za dobijanje i izradu pripejd master debitne kartice koja je vezana za taj račun. Izgleda da ipak ima neki trošak, a to je 100 rsd mesečno kao naknada za sms obaveštavanja. Izgleda da se to ne može izbeći. Otvara se i elektronsko i mobilno bankarstvo (aplikacija), bez dodatnih troskova. Dopuna računa je moguca uplatom na njihovom bankomatu (bez provizije), uplatom na salteru njihove banke (sa provizijom) ili prenosom sa nekog drugog (glavnog) tekuceg računa iz bilo koje banke, po tarifniku te banke, zavisno od paketa koji imas . Nije loše. Mesečni i dnevni limiti su prilicno visoki. Može zaista da posluži kao rezervni racun ukoliko nešto zakaže u radu glavne banke.
 
IRačun daje uz kompromis isključivo digitalne Visa, ali NFC i fizička Dina i to reše
 
Ono što vidim kao manu Mastercard Prepaid Eurobanke je 1,50% provizije za transakcije ka inostranstvu. Meni lično to ne odgovara, zato sam odustao od nje.
 
^^
1% je bila transakcijska naknada tj. provizija za internet kupovinu u inostranstvu putem virtuelne IPay master kartice, koje sada više nema.
 
Ni meni
Dali neko pronaso nesto slicno ovome, nista nema slicno mwalletu
 
Ako misliš na instiruciju platnog prometa koja je izdavala debit master card a bez otvaranja tekućeg ili štednog računa, jedina takva u Srbiji je izgleda bila IPay see d.o.o. Sada više to ne može da radi. Vrlo slično, rade poslovne banke, ali mora se imati neki račun u toj banci, vezan za platnu karticu koju izdaju, jer za to imaju licencu NBS.

Ni meni nisu stigle pare, ali ovo je "tek" 6. dan od gubitka licence.
 
Nisam siguran, mozda je najbolje da otvoris neki, ako si omladinac, ima besplatnih, recimo u Erste banci.
 
Mene interesuje i da li je potrebno dati račun u banci čiji smo vlasnik, ili bilo koji na koji želimo da se novac prebaci.
Jer ja nemam svoj, zato mi je A1 wallet i odgovarao..
To treba da se proveri ja sam dao svoj u mobi banci.A odgovaro mi mwallet za placanja na netu prebacim koliko treba sa dine i platim sta treba.
Pozdrav
 
Imaju 15 dana od dana primanja zahteva preko mejla. Ali, mene više buni to što još uvek ništa dalje ne preduzimaju u smislu obaveštenja svakog klijenta/korisnika o raskidu ugovora (ipak smo mi bili u nekom ugovornom odnosu, posredno ili neposredno sa IPay see d.o.o.). Imaju naše podatke koje mogu upotrebiti ili zloupotrebiti. A imaju i naše pare...
 
...u petak otvorio prepaid dinarski tekići račun (bez održavanja) u Eurobanci. To je uslov za dobijanje i izradu pripejd master debitne kartice koja je vezana za taj račun. Izgleda da ipak ima neki trošak, a to je 100 rsd mesečno kao naknada za sms obaveštavanja. Izgleda da se to ne može izbeći. Otvara se i elektronsko i mobilno bankarstvo (aplikacija), bez dodatnih troskova. .
Mogu li da se iskljuce sms obavestenja, odnosno da ne koristis servis? Kad imam mobilno bankarstvo, sms o prilivima mi zaista nije neophodan.

Sto se tice povracaja novca od ipay-a, meni je ostalo 6.300 din. Svi vi koji niste poslali zahtev za otkup elektronskog novca u zvanicnoj formi, preko onog word-a za koji su poslali link, nemojte se zajeb*avati, posaljite to kako treba, a ne sa screenshotovima i hand made molbenicama.
 
Poslednja izmena:
Inace, verovatno ce naplacivati i proviziju od 5% za isplatu, sto je skroz nekorektno. Saradnja prestaje njihovim gubitkom licence, odnosno njihovom krivicom i to naplacuju. Za povracaj ovih 6.300 din uzece mi 315 din. Nizasta.

Cak im ni mail koji su cirkularno slali kao zvanican za otkup nije jedinstven, meni su poslali da se salje na [email protected], a ovde stoji [email protected]

Capture.jpg
 
Dosta odgovora i mišljenja, ali ja i dalje ne znam šta je najbolja/najpribližnija alternativa... Treba mi za aliexpress i po nekad neko drugo online plaćanje. Ovo mi je baš odgovaralo.
Hvala.
 
Nemaju pravo na naknadu. Sa zvanicnog sajta NBS-a: https://nbs.rs/sr_RS/novac-i-placanja/e-novac-detaljnije/

Piše:

"Откуп електронског новца​

Издаваоци електронског новца дужни су да, на захтев корисника који поседује електронски новац, без одлагања изврше исплату или пренос новчаних средстава у висини вредности електронског новца које корисник поседује. Зависно од захтева корисника, врши се целокупан или делимичан откуп електронског новца.
При откупу електронског новца, издавалац електронског новца може од корисника да наплати накнаду за ту услугу само ако је корисник захтевао откуп пре престанка важења уговора, раскинуо уговор пре истека или је захтевао откуп након истека годину дана од дана престанка важења уговора. Ова накнада се плаћа само ако је претходно утврђена уговором и ако је корисник био обавештен о њој пре закључења уговора. Висина накнаде је ограничена и у складу је са стварним трошковима издаваоца електронског новца."

Dakle, nemaju pravo za naplatu naknade, mada oni formalno jos uvek nisu raskinuli ugovore (sto je pomenuo Magnis par postova iznad), verovatno bas iz ovog razloga da bi svi zahtevali otkup prakticno pre prestanka vazenja ugovora, pa onda mogu da naplate naknadu. Da ne pominjem ovo da visina od 5% nikako ne moze predstavljati stvarni trosak, odnosno za povracaj 10.000 din, njihov trosak je cak 500 din.
 
Mogu li da se iskljuce sms obavestenja, odnosno da ne koristis servis? Kad imam mobilno bankarstvo, sms o prilivima mi zaista nije neophodan.

Sto se tice povracaja novca od ipay-a, meni je ostalo 6.300 din. Svi vi koji niste poslali zahtev za otkup elektronskog novca u zvanicnoj formi, preko onog word-a za koji su poslali link, nemojte se zajeb*avati, posaljite to kako treba, a ne sa screenshotovima i hand made molbenicama.
Upravo sam tako uradio, do juče sam im slao neke slike uplata i mislio da će to biti dovoljno međutim mrka kapa. Videćemo sada, sada sam poslao full zvanično kako su tražili. Hvala
 
Nisi to trebao da slati na korisnicki A1, nego na iPay, gde si slao i za otkup ([email protected]), jer su oni stvarni osnivaci servisa, A1 samo brendira karticu. Odgovorice ti 99% da se obratis iPay-u.

Ne mora da znaci da ce ti sad odmah uplatiti jer si poslao zvanicno popunjen Word. Poslao sam ga ja jos prvog dana, pa mi jos nisu uplatili, rok je 15 dana od dana slanja zahteva.

Poslao sam im i mail za proviziju uz blef napomenu da cu svakako proveriti dopisom i kod NBS-a da li imaju pravo na to. Odgovorili su u roku od 3h da se provizija ne naplacuje. 😄
 
Nazad
Vrh Dno