Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče su me zvali da mi ponude 12 meseci po 1 din kao nekadašnjem korisniku. Dogovorili smo se da me pozove početkom decembra jer mi tada ističe ugovor u SN.
U principu mi se ne prelazi zbog Arene ali videću kakava će biti situacija na tržištu.

Klima im se tlo u mom kraju na NBG. Pored postojećeg SN koaksijalca počelo razvlačenje MTS optike.

Kako im se tacno klima tlo, kad mts nudi 50% 12 meseci (dogoreli dugovi), a sbb 6 meseci za dinar?! Ponuda po ceni je gotovo identicna, mala je razlika u sadrzaju (sportu pogotovo u korist mts), a u podrsci i telefoniji kod sbb neprevazidjena. Kad mts/sn zastopa, treba nekoliko dana/nedelja da rese problem. Da su sacekali da razvuku optiku po celoj Srbiji pa onda da daju vise od 12 meseci po dinar tu bi sbb puko, ovako nista...

Da se razumemo u poredjenju sa cenama iz regiona obe firme nas deru kao volove, kao i mobilni operateri.

Beogrid a kasnije njihov "akviziter" SBB su gospodarili ovde. Stabilan net, kasnije i TV, tehnička podrška na 5 minuta odavde i uvek dostupna. Pošta je kasnije povukla nešto više korisnika zbog "full sport paketa", kasnije im je broj nešto opao kad su ostali bez SK. SN se uglavila u međuvremenu i uzela dobar deo od Pošte. Mahom stariji su ostali na koaksijacu, ima tu i onih s Arenama. Verujem da je u zgradi odnos bio pola-pola do 60-40 u odnosu Pošta-SBB.
Uveli su SN da pokupe korisnike Pošte a sad je MTS uveo optiku da odvuče korisnike SBB-a. Pošto su im cene tu negde, lojalnost dolazi na ispit.;)

Koji blokovi u kojem gradu. Kod mene N.BGD SBB je prvi razvukao optiku pre 6 godina, ubrzo MTS ali su dosta dugo odugovlacili sa prikljucenjima, posle toga Orion je razvuko optiku. Sad je tu i Yattel ali slaba vajda, MTS je pokupio gro korisnika, Orion kod mene 3-4 po ulazu, SBB 1-2 po ulazu, Yattel za sada 1 jedini kojeg vidim u zgradi a naplaseni su toliko da kad nisu kuci gase ruter.

blok 63 razvlače optiku
samo nova zgrada ima ugrađenu optiku dok se gradila
mts optika bar radi ok, a za sbb zavisi
sve je individualno

Sve više optike u Srbiji na različitim lokacijama 🤗
Bliži se i taj dan (konačno) kada će bakarni vodovi jednom zauvek iščeznuti iz telekomunikacionih prenosa signala. 😍

Blok 45. Veliki dugovi, krenula "Operacija Beograd" da pokupe korisnike od SBB-a.;)
SBB razvukao optiku pre 5-6 godina, juče se ovi iz MTS samo nakačili, tj. stavili kutije na spratovima. Ne znam kako je to izvedeno pre tih 5-6 godina, mislio sam da će i MTS kopati oko zgrade a i u samoj zgradi. Hvala Bogu pa nisu. Ili će to naknadno?:eek:

sto imas vise ponuda nama bolje
samo zavisi ko sta zeli , a politiku po strani ostaviti
kuknjava ne mozemo ovde ne mozemo onde ili ovi lopovi mi posteni , pa to ni mala deca nece da prihvate

Juče su me zvali da mi ponude 12 meseci po 1 din kao nekadašnjem korisniku. Dogovorili smo se da me pozove početkom decembra jer mi tada ističe ugovor u SN.
U principu mi se ne prelazi zbog Arene ali videću kakava će biti situacija na tržištu.
Isto i meni kao starom korisniku koji je pre godinu i po otišao od njih. Isto sam rekao da mi se jave i decembru pa da razmislim

Da li postoji opcija da zgrada otkupi vertikale od provajdera, pa da moze da ih koristi i neki drugi, jer je opticki dosta tanji pa moze da stane.
Bas je glupo da svaki provajder stavlja svoje.

I ja sam otišao od njih kao i ti, samo ti pre godinu i po kako kažeš, a ja pre skoro dve. Samo je pitanje gde povlače tu crtu za zvanje i ponude.

Da li postoji opcija da zgrada otkupi vertikale od provajdera, pa da moze da ih koristi i neki drugi, jer je opticki dosta tanji pa moze da stane.
Bas je glupo da svaki provajder stavlja svoje.
Ако провајдер пристане али тиме би сам себи омогућио конкуренцију. Друга опција је да сви станари изгласају да се провајдер избаци из улаза, платите му одштету и остају вам каналице.

Kod nas su busili stepenice, valjda jer su dosta tanje od ploca. Bilo bi dobro kad bi barem iste rupe koristili a novu vertikalu stavili pored postojece. Inace, za optiku je pretpostavljam dovoljna jedna vertikala (zgrada ima 3 sprata i 20ak stanova)?

I ja sam otišao od njih kao i ti, samo ti pre godinu i po kako kažeš, a ja pre skoro dve. Samo je pitanje gde povlače tu crtu za zvanje i ponude.
E pa ti si taman sad za tu akciju jer šatro traje do kraja jula. Meni hteli da uvale sad pa kao da mi do jula 2023 bude po dinar,ja reko šta će mi dve kablovske godinu dana, nek zovu kasnije ako bude neka akcija ako ne onda ostajem kod ovih gde sam. Zovi ih daće ti.
Mislim dana 0114001000 ne možeš da ih dobiješ, zovi 19900

Danas su me zvali da mi ponude premium 24 meseca po trenutnoj ceni, 3500, posto je za roditelje odmah sam prihvatio. Prijatno sam se iznenadio, trebalo im je malo vremena da se organizuju od mog prethodnog posta, ali je pozitivna promena!

Davno je bilo pa se ne sećam. Nudi li sbb neke dodatne beneficije ako prelazi korisnik sa mts kod njih ili samo ono što je na sajtu trenutno?
Da, nude preko onoga sto je na sajtu. Evo mene zvali nedavno i ponudli veoma dobru ponudu.

E pa ti si taman sad za tu akciju jer šatro traje do kraja jula. Meni hteli da uvale sad pa kao da mi do jula 2023 bude po dinar,ja reko šta će mi dve kablovske godinu dana, nek zovu kasnije ako bude neka akcija ako ne onda ostajem kod ovih gde sam. Zovi ih daće ti.
Mislim dana 0114001000 ne možeš da ih dobiješ, zovi 19900

Probacu uskoro da nazovem, mada cenim da ce me iskulirati, verovatno imaju unapred koga zovu, cim ste se sad vec trojica ovde u temi javila. Mozda bih imao vise srece preko nekog promotera, posto sam tako i pre radio, ali nazalost ne znam nijednog.

Da, nude preko onoga sto je na sajtu. Evo mene zvali nedavno i ponudli veoma dobru ponudu.

I tebi ponudili 12 meseci po 1din?

Da.

Mene su danas zvali kao starog korisnika i ponudili za produženje ugovora povećanje brzine uz otkljucane sve kanale. Kako mi to nije potrebno, trazio sam da mi spuste cenu i ponudili su mi prva 4 meseca za 1 dinar. Zvaće u toku sledeće nedelje, ako sam zainteresovan. Da li je neko uspeo da izboksuje više od toga? Da znam da li i dalje da ucenjujem 😂

Konsultuj se sa promoterom za tvoj kraj. Oni uglavnom mogu da ponude više.
Druga solucija je da raskineš ugovor pa "potpišeš" novi na drugo prezime ako si u mogućnosti.

Поздрав.
Да ли може неко да ми пошаље број телефона СББ промотера за Нови Сад (Подбара) на пм?
Хвала унапред.

Pitanje u vezi sa EON full duo. Da li postoji neki način da se aktivira EON na 2 smart tv-a? Da li radi cast sa mobilne aplikacije?

Pitanje u vezi sa EON full duo. Da li postoji neki način da se aktivira EON na 2 smart tv-a? Da li radi cast sa mobilne aplikacije?
Pa možeš da aktiviraš EON na dva TV-a, na prvom EON uređaj, na drugom EON tv aplikacija...
Ako ti treba više od toga ili im platiš, ili povežeš tv na računar (pošto imaš pravo da povežeš još pet uređaja koji nisu TV), mislim da može i da se kastuje EON sa mobilnog a TV, ali nisam probao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno