Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoću da odjavim kablovsku (običan start paket od 1395 din, ništa EON), imam još 7 meseci do isteka ugovorne obaveze, s tim što su mi sadašnji ugovor obnovili na kvarno time što su mi ponudili Cinestar i Pink paket besplatno (naravno nisu direktno pominjali obnovu ugovorne obaveze u telefonskom razgovoru, a ja se upecao kao da sam od juče).

Da li prilikom mog traženja raskida mogu da mi traže neku nadoknadu za te poklon pakete? Nije bilo nikakvog drugog popusta prilikom sklapanja ugovora, 1395 je regularna cena po cenovniku.

Trenutno proverio:

SBB, MTS, YETTEL OFF
A1 ON

Nemoj da pises dezinformacije.
2022-07-04_173516.pngNe radi se od dezinformacijama, evo sad sam pristupio sputnjiku sa SBB a danima sam morao preko proxy ili tora i exit nodova, malo se zatalasalo pa neko pustio, postoje ruting tabele tako da je uvek SBB mogao tu adresu da izrutira na drugu putanju. MTS ON, SBB ON trenutno.

Poslednja izmena od urednika:
Obriši DNS cache pa probaj ponovo sa SBB netom :p
Aako ides regularnlo i iz linuxa i mozes da stavis freeDNS nece proci, Yandex nece proci ittd. Nece ni VPN koje sam imao. Sputnjik sam hvatao preko moba jer je on na MTS. Kako je sad proradilo a nisam brisao DNS cache??? To me podeca na one fazone ugasi ruter na pola sata i dobices drugu IP, nikad u zivotu mi se to nije desilo iako sam ga gasio na ceo dan a ima internet od kad postoji ovde u Srbiji Famozna win komada
Kod:
 ipconfig /flushdns
ipconfig ima jos podkomadi:p

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam šta si kako otvarao i ne zanima me preterano :D samo sam ponudio jednu mogućnost zašto ti je "proradilo" odjednom na SBB netu posle testiranja sa drugim ne-SBB netom... jer naši provajderi najčešće blokiranje sajtova rade na DNS nivou retko ko se mlati da baš firewall-uje pristup određenoj IP adresi. Tipa bet365 je blokiran na DNS nivou kod MTS-a.

Yettel koristi MTS infrastrukturu tako da je to po defaultu ako je MTS ON i Yattel je ON, info o linku dobio od promotera Yettel

Za kolege iz Beograda, u kojim delovima grada juce niste imali net?
Evo jos uvek bar kod mene nije reseno pa ce da "salju ekipu kod mene". Sta ce oni da urade sto ja ne mogu - ne znam. Ne radi ni PDS3121, ne moze da dobije IP, dakle odvojena mreza. TV radi.
A svima kazu "samo Vas uredjaj ne radi, svima radi". Potpuno netacno ne radi kod komisja takodje jos uvek.

Davno je bilo pa se ne sećam. Nudi li sbb neke dodatne beneficije ako prelazi korisnik sa mts kod njih ili samo ono što je na sajtu trenutno?

Nisam siguran ali bi ovi trebalo da su besplatni... 011 4009900 ili 011 4001000

Pozdrav. Zanima me da li je nekome od Vas povecana cena usluza za nekih 150 dinara za protekli mesec, koji treba sada da se plati? Pitam iz radoznalosti, manje vise ne vadi nikoga taj iznos, samo vec duzi vremenski period cekam bilo sta kao njihovu promenu da bi raskinuo ugovor. Valjda sa promenom cene mozes da trazis raskid ugovora?

zavisi za šta ti se računa tih 150 dinara. možda je u pitanju korišćenje fiksnog van paketa

da, imam taj risiver skoro godinu dana

Šta računaju u 3 uredjaja koja se dobijaju ugovorom ?Eon box + cisco4682(u mom slučaju ) + eon tv aplikacija ? Naime imam i pds 2100 koji nisam koristio mesecima .Sad probao i piše da se pretplatim ..Pa rekoh da ne računaju TV aplikaciju kao 3.uredjaj ..?I ako da ,kolko se dodaje još para mesečno za ovaj pds2100?

Ne racunaju tv app kao jedan od uredjaja.
Prakticno u digitalizovanim gradovima trebalo bi da opskrbe tri mesta za gledanje tv-a, jedan je uredjaj koji ima vracanje (eon box ili sta vec) + dva mesta sa d3 mini ili cam-ovima za tv.

kod mene u zgradi su pre neki dan poceli da reklamiraju brzine do 10G, ali nisu ostavljali flajere sa konkretnim ponudama, ali eto mozda nekom bude interesantno, petrovaradin

Jel si na optici ili na kablu?

@Slypire

Pozdrav. Zanima me da li je nekome od Vas povecana cena usluza za nekih 150 dinara za protekli mesec, koji treba sada da se plati? Pitam iz radoznalosti, manje vise ne vadi nikoga taj iznos, samo vec duzi vremenski period cekam bilo sta kao njihovu promenu da bi raskinuo ugovor. Valjda sa promenom cene mozes da trazis raskid ugovora?
Trebalo bi da ti je stigao racun na e-mail, stavka po stavka pa pogledaj sta ti je tih 150 din, mozda zvanje mobilne mreze? Orati pazju da je svaka stavka izrazena ko njena eena pa porez nato i onda dobijes koliko ta stavka ukupno kosta

@shamanNS

Docsis 3.1 u teoriji moze do 10Gbit.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno