Šta je novo?

iPhone 14

Koliko ce na kp da kosta 14 pro max kad se pojavi?
Koliko ce na kp da kosta 14 pro max kad se pojavi

I nije strašno za fon koji će da bude vrhunski 4-5 godina.
Planiram da pređem sa 11 na 14PM.
Međutim ako i dalje budu ovoliko kaskali za konkurencijom postoji postoji vrlo realna šansa da se posle dosta godina pozdravim sa eplom. Npr ako ne ubace AO displej...

Uvek su oni kaskali za konkurencijom u nekim stvarima jer su imali neki svoj fazon kako zele da to implementiraju. Ja sam posle IP8 presao na android,ali sada novi iOS16 i dobra 13PM bi mogle da me nateraju da se vratim njima ponovo

Nravno 14 ce da bude paprena kao i svaki novi iPhone,ali zato bi 13 mogal da postane realno pristupacna :)

Ja nesto mislim da će 14ica da bude veći napredak jer od 11ice skoro ništa novo nismo dobili. I malo sistem da oplemene. Ios je stvarno smešan po mogućnostima u odnosu na android

Softverski je lista poduga. Hardverski furaju isti dizajn od desetke. Zum na kamerama uveliko kaska. Za tu cenu trebalo bi da budu vodeći i da opravdaju svoj status, a ne da prate konkurenciju i to sa kašnjenjem koje se meri u godinama.
Prednja kamera nema autofokus, 2022 godina...

Ajde prevedi nam ovo"Hardverski furaju isti dizajn od desetke".Daj nam tu softversku listu, samo nemoj one price o temama i ikonicama i zvonima.

Ajde druže koristim ajfon 10 zadnjih godina i neke stvari su zaista smešne i mogu reći ponižavajuće prema korisnicima. Od digitrona koji ne može vodu da nosi onom sa androida, preko toga što nismo podržani kao država pa moramo da se prijavljujemo ko zna gde da bi skinuli YT pa sve do toga da na Phone aplikaciji nemaš i ne možeš da mrdaš kursor kad menjaš broj nego moraš ceo da izbrišeš pa ponovo da kucaš... To su 3 stvari koje su mi za 15 sek pale na pamet, a dovoljno su dobre da se čovek zamisli da li na takav uređaj da da 1000 i više evra... Hoćeš još stavki?

10 godina, wow, self punishment?

Ajde druže koristim ajfon 10 zadnjih godina i neke stvari su zaista smešne i mogu reći ponižavajuće prema korisnicima. Od digitrona koji ne može vodu da nosi onom sa androida, preko toga što nismo podržani kao država pa moramo da se prijavljujemo ko zna gde da bi skinuli YT pa sve do toga da na Phone aplikaciji nemaš i ne možeš da mrdaš kursor kad menjaš broj nego moraš ceo da izbrišeš pa ponovo da kucaš... To su 3 stvari koje su mi za 15 sek pale na pamet, a dovoljno su dobre da se čovek zamisli da li na takav uređaj da da 1000 i više evra... Hoćeš još stavki?
Digitrona imas na storu bar 50, YT takodje ima..nisi mi objasnio ono Hardverski furaju isti fazon od desetke.Jos jedna stvar mi nije jasna, 10 godina ti sve to smeta a nisi promenio telefon, zašto?

šta ih braniš kao da je tvoja firma. Menjaju raspored kamera i notch...
A koristim ih jer su vrhunski uređaji, ali to moraju i da opravdavaju kroz vreme. Kad je izbačen retina displej nije mu bilo ravnog, sad ne znam koliko se cekalo na 120hz dok su to imali kinezi od 300e

Gde si video da ih branim, da mi toliko stvari smeta zamenio bih telefon posle 7 dana.

Kako možeš da opravdaš sistem koji nema kusor u Phone aplikaciji? Kopiraš telefon odnekle i treba da izmeniš nešto i ne može. Možda tebi ne smeta al mene mnogo frustrira... A takvih sitnica ima gomila al nemam nameru da kucam. Nemaš tačku na tastaturi već za svaku tačku i zarez moraš u simbole

Sto se tice dizajna ni Lada ga nije skoro menjala,pa se opet dobro prodaje :p salu na stranu....
Apple je inace firma koja radi sitne/manje izmene na svojim krajnim proizvodima,meni licno dizajn ne smeta. Nije se dugo menjao opet je jako prepoznatljiv. Stavi jabuku na sto u kaficu sigurno ces je prvu prepoznati,sto znaci to sto ne menjaju taj izgled nekoliko godina ima markteinski potez i naravno veze se sam bredn Apple.
Meni se svidja sto je kvalitetna izrada uredjaja sto im je baterija brutalna, svidja mi se iOS koji ne stuca kao MIUI kodXiaomi (sto je i bio razlog prodaje )
Sa druge strane mi se ne svidja sto je sistem prost tj nema neke mogucnsoti izmena u interfjesu sto bi krajnim korisnicima mozda godilo(pokusvaju sad da to naprave kroz iOS16)
i da, medju telefonima ima najecu resale vrednost sto je i meni isto bitan faktor,da kad ga prodam da mogu sebi da izvucem dodatni dinar,kad hocu da se ponovo ukopam sa nekim flagship telefonom :D

Ja ne kažem da je iphone loš, vrlo verovatno je i najbolji telefon na svetu (kako za koga), koristim ih dugo, planiram i sledeći da bude iphone.

Uopšte ih ne hejtujem, ali zar nije ponižavajuće za kupce da nemaju kursor na telefonu ili tačku i zarez na tastaturi? Hotspot mi se sam gasi na svakih par minuta. Jel treba da dam tolike pare i posle da me frustrira sto sitnica? Posle 10 godina uveli su da možeš da vidiš veličinu je***e slike ili snimka. I to je po vama korektno?
Imaju i drugi mane, ali one su ozbilnije i teže rešive. Ovo što epl radi može da srede njihova dva programera za 2 sata. A možda to i namerno rade.

Kakav kursor? Tačka, zarez? Ja to imam… hotspot mi radi satima u selu, bez ikakvih prekida. Za ostalo se slažem.

@HAD~ Najbolji na svetu da je to teško. :)
Samo da dodam da si zaboravio jako bitnu stvar a to je da mnogi ljudi na Balkanu kupuju iphone samo da im se vidi jabuka na slikama. Ovo je suva činjenica.

Samo da dodam da si zaboravio jako bitnu stvar a to je da mnogi ljudi na Balkanu kupuju iphone samo da im se vidi jabuka na slikama. Ovo je suva činjenica.
O daaaa, kad im spomenem zašto nisu aktivirali iMessage a dobijem teletabis pogled, a tek za ostalo 😂

Ja ne kažem da je iphone loš, vrlo verovatno je i najbolji telefon na svetu (kako za koga), koristim ih dugo, planiram i sledeći da bude iphone.

Uopšte ih ne hejtujem, ali zar nije ponižavajuće za kupce da nemaju kursor na telefonu ili tačku i zarez na tastaturi? Hotspot mi se sam gasi na svakih par minuta. Jel treba da dam tolike pare i posle da me frustrira sto sitnica? Posle 10 godina uveli su da možeš da vidiš veličinu je***e slike ili snimka. I to je po vama korektno?
Imaju i drugi mane, ali one su ozbilnije i teže rešive. Ovo što epl radi može da srede njihova dva programera za 2 sata. A možda to i namerno rade.
Ja kad citam ove tvoje poruke ne mogu da verujem da razmisljas onda da predjes na jabuku,jos kazes da je najbolji(nije jer najbolji ne postoji).
Ovo sto si ti naveo kao neke probleme za mene zvuci apsurdno jer mi se to ne desava. Pokusavam da te shvatim oko ovih tacki zarez na tastaturi to verovatno mislis da prvo moram shift da bih ih video,ali to se resava isto lako Gboard :p
Iskreno se radujem sad 14-ci ali zbog stanja u globalu,mislim da cu pre da pazarim 13

Kakva cinjenica. ne lupetaj zivota ti, to je davno proslo vreme, telefon ko telefon, mozes da ga kupis na rate, mozes polovan da kupis za smesne pare, vecina nosi maske pa se i ne vidi koji telefon imas...

Kursor se pomera kada zadrzis space, a tacku dobijes kada tapnes space dva puta. Neverovatno mi je da neko ne zna takve elementarne stvari, da ti je toliko smetalo, valjda bi vec pitao ili izguglao negde. 🤔

Kakva cinjenica. ne lupetaj zivota ti, to je davno proslo vreme, telefon ko telefon, mozes da ga kupis na rate, mozes polovan da kupis za smesne pare, vecina nosi maske pa se i ne vidi koji telefon imas...
300-450-500€ nisu smešne pare za naše standarde za telefon star nekoliko godina.
"Prihvatljive pare" je u redu termin.
"Smešne pare" baš i ne, da ne kažem da je lupetanje. :)

Mislio sam na neke starije modele tipa 5s, 6, komsija je skoro kupio ćerkici 5s za 3000din, čisto da dete moze da se javi, da znaju gde je.Eto, sad i ona ima jabuku, moze da se pohvali drugarima.

To jeste, znam dosta mlađih koji radije nose razlupan 6,7,8 nego da kupe android koji je u svemu od njih bolji. Što se tiče modela 14, prešo bih sa 13p jedino ako ubace optički x10

300-450-500€ nisu smešne pare za naše standarde za telefon star nekoliko godina.
"Prihvatljive pare" je u redu termin.
"Smešne pare" baš i ne, da ne kažem da je lupetanje. :)
U pravu si nekada sam ladno izdvajao pare za 6s, 8 a sada se razmisljam da cak kupim polovan iPhone.

Vrh Dno